Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Η κυβέρνηση ανακοινώνει την εγκατάσταση επιτροπών ασύλου στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ. Ο λόφος της Κεραίας στο Γέρακα θα συμπεριλαμβάνεται;

IMG_8545[6]

nektarios Γράφει ο

Νεκτάριος Καλαντζής*

Στα ζητήματα που συζητήθηκαν στα προ ημερησίας διάταξης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παλλήνης στις 9/10/2012, το θέμα περί εγκατάστασης κέντρου κράτησης παράνομων μεταναστών στον λόφο της Κεραίας στο Γέρακα και τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για αυτό, μονοπώλησε σχεδόν τη συζήτηση, με το δήμαρχο Παλλήνης να παίρνει θέση και να λέει ότι δεν υφίσταται τέτοιο θέμα, προσπερνώντας τις όποιες πολιτικές και διοικητικές ευθύνες που έχει τόσα χρόνια για την εγκατάλειψη από πλευράς δήμου, της διεκδίκησης του λόφου Κεραίας στο Σταυρό, εκ μέρους του δήμου προς την ΕΡΤ, που θα ήταν προς όφελος των κατοίκων του δήμου.

Αυτές τις ημέρες έχει γίνει μπαράζ δηλώσεων από πλευράς της αξιωματικής αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ) για το θέμα αυτό, με την απάντηση να έρχεται από τον ίδιο τον υφυπουργό, αρμόδιο για ζητήματα Τύπου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι την ερχόμενη Παρασκευή συζητείται σε συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΡΤ το θέμα αυτό, σχετικά με την παραχώρηση εκτάσεών της προς το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, για τους παράνομους μετανάστες. Ο μόνος που δεν αγγίζει ουσιαστικά και εις βάθος το θέμα φαίνεται να είναι ο κ. Ζούτσος, προσπαθώντας να κρύψει για άλλη μια φορά το ζήτημα του λόφου Κεραίας στο Σταυρό, ΄΄κάτω από το χαλί΄΄.

Δεν θα έπρεπε να αποσαφηνιστεί αν ο λόφος της Κεραίας είναι ανάμεσα σε αυτές τις εκτάσεις που θα δοθούν για κέντρα μεταναστών ή αν θα στεγαστούν εκεί οι αντίστοιχες επιτροπές που αναφέρει ο υφυπουργός;

Παραθέτω το δελτίο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και την απάντηση της κυβέρνησης για το θέμα αυτό, που ουσιαστικά επιβεβαιώνει ότι όντως υπάρχει θέμα για να δοθούν οι εκτάσεις της ΕΡΤ.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ:

Το σχέδιο για την απαξίωση της Δημόσιας Τηλεόρασης, συνεχίζεται. Η τρικομματική διοίκηση της ΕΡΤ, η οποία επιμένει να συμπεριλαμβάνει στην ατζέντα των συνεδριάσεών της την «παραχώρηση» κτιριακών εγκαταστάσεων της Κατεχάκη στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Ήδη, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη συνοδευόμενος από τον αρμόδιο υπουργό Τύπου, πραγματοποίησαν επίσκεψη –αυτοψία στα στούντιο της ΕΤ1, προκειμένου να δουν ποιες είναι οι κατάλληλες εγκαταστάσεις για να μετατραπούν σε Κέντρο Υποδοχής  Αλλοδαπών (σ.σ.στρατόπεδο συγκέντρωσης).

Υπενθυμίζουμε στην  Διοίκηση της ΕΡΤ  ότι:

-διορίστηκε για να διεκπεραιώνει ζητήματα που αφορούν στη Δημόσια Τηλεόραση και  όχι του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

-διορίστηκε  για να  ασχοληθεί  με την  ενημέρωση και την παραγωγή πολιτιστικού και εκπαιδευτικού  έργου, όχι για να «χτίζει» στρατόπεδα για μετανάστες.

-διορίστηκε για να «ξαναζωντανέψει» την ΕΤ1 την οποία «απονέκρωσε» ο προηγούμενος Υπουργός Τύπου, κ. Μόσιαλος.

-διορίστηκε για να στηρίξει τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση και όχι να την τεμαχίζει και να την ξεπουλά κομμάτι-κομμάτι.

-διορίστηκε για να αξιοποιήσει τη δημόσια περιουσία και όχι να την παραχωρεί για αλλότρια συμφέροντα.

Όσο για τον νυν Υπουργό Τύπου κ. Σίμο Κεδίκογλου, να επισημάνουμε την ανακολουθία των λόγων και των έργων του. Όταν από την προηγούμενη Διοίκηση της ΕΡΤ ετέθη για πρώτη φορά το θέμα της παραχώρησης  των studio για αλλότριες δράσεις, τότε το είχε καταδικάσει και είχε διαμαρτυρηθεί. Σήμερα πρωτοστατεί. Του υπενθυμίζουμε ότι η ΕΤ1 ανήκει στην ΕΡΤ και όχι στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                   10/10/2012

Και η απάντηση της κυβέρνησης:

Δήλωση υφυπουργού στον Πρωθυπουργό, Σίμου Κεδίκογλου

΄΄Απαντώντας στις ανερμάτιστες αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ περί της παραχώρησης κτηρίων της ΕΡΤ ΑΕ στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Σίμος Κεδίκογλου  δήλωσε τα εξής:

  1. Στα κτήρια που θα παραχωρηθούν στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν θα δημιουργηθούν «στρατόπεδα συγκέντρωσης», όπως αναφέρει ηθελημένα  παραποιώντας την πραγματικότητα ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θα στεγαστούν οι επιτροπές παροχής ασύλου, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το οξύτατο πρόβλημα λαθρομετανάστευσης, σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς κανόνες. Πιστεύαμε ότι ακόμα και ο ΣΥΡΙΖΑ  δεν θα είχε αντίρρηση σε μια τέτοια αντιμετώπιση, αλλά φαίνεται ότι προτιμά την παράταση της σημερινής εκρηκτικά αδιέξοδης κατάστασης από την οποία προφανώς προσδοκά κομματικά οφέλη.
  1. Εάν η ΕΡΤ ΑΕ δεν διευκόλυνε το ελληνικό Δημόσιο, τότε αυτό θα επιβαρυνόταν με εκατομμύρια επιπλέον δαπάνες για να ανταποκριθεί στις ευρωπαϊκές προδιαγραφές αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης. Προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί – και πάλι- τα επιπλέον βάρη να τα φορτωθούν οι Έλληνες πολίτες.
  1. Ως τομεάρχης ΜΜΕ στην αντιπολίτευση,  είχα επιμείνει στην ανάγκη να διατηρηθεί σε λειτουργία το υπερσύγχρονο στούντιο της ΕΡΤ στην οδό Κατεχάκη καθώς επίσης να συνεχίσει να μεταδίδεται- και μάλιστα εμπλουτισμένο – το πρόγραμμα της ΕΤ1. Και τα δύο υλοποιούνται. Τα κτήρια που θα παραχωρηθούν περιέχουν εγκαταστάσεις που ελάχιστα έχουν χρησιμοποιηθεί  τα τελευταία χρόνια. Η δε επικείμενη μετάβαση στην ψηφιακή εποχή θα τα καταστήσει ουσιαστικά ανενεργά.

Κατόπιν αυτών, παραδίδουμε τις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ στην κρίση των Ελλήνων πολιτών΄΄.

Τελικά τι ισχύει; Η θέση του δημάρχου Παλλήνης ότι δεν υφίσταται τέτοιο ζήτημα ή η απάντηση του αρμόδιου υφυπουργού προς τον ΣΥΡΙΖΑ, που κάνει λόγο για χρησιμοποίηση των εγκαταστάσεων; Ο λόφος της Κεραίας στο Γέρακα θα συμπεριλαμβάνεται σε αυτές ως περιουσιακό στοιχείο της ΕΡΤ; Θα συζητηθεί το θέμα του λόφου στο προσεχές ΔΣ της ΕΡΤ;

Η αξιωματική αντιπολίτευση (ΣΥΡΙΖΑ) ασχολείται δυναμικά με το θέμα. Ο δήμος Παλλήνης γιατί δεν πράττει το ίδιο, σε ένα ζήτημα που τον αφορά άμεσα; Γιατί δεν ενημερώνει επίσημα τους κατοίκους της πόλης για το τι συμβαίνει;

Σίγουρα οι κάτοικοι της περιοχής δεν θα δεχθούν μέσα στο λόφο Κεραίας ούτε κάποιο κέντρο παράνομων μεταναστών, αλλά ούτε και κάποιο άλλο κέντρο για επιτροπές παροχής ασύλου, που θα αλλοιώσει την εικόνα του φυσικού περιβάλλοντος. Επόμενη κίνηση θα είναι η απαίτηση της Τρόϊκας για εκποίηση της περιουσίας της ΕΡΤ προς ιδιωτικά συμφέροντα, με συμβάσεις μακροχρόνιας παραχώρησης, κάτι που σίγουρα θα συμπεριλαμβάνει και τον λόφο Κεραίας σε αυτό το πλάνο.

Οι πολίτες απαιτούν Δημοτική Αρχή με διεκδικητικότητα και μαχητικότητα που θα προασπίζει το δημόσιο συμφέρον, για το καλό της πόλης. Διοίκηση δημιουργική ως προς τη σκέψη και καινοτόμος ως προς τη λειτουργία της, για έναν σύγχρονο και πιο ΄΄φιλικό΄΄ προς τους κατοίκους της, δήμο.

*Οικονομολόγος, Κοινωνιολόγος, Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παλλήνης

http://pallinipress.blogspot.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york