Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΠΟΥΛΙΩΝ 2012 ΣΤΟΝ ΥΓΡΟΤΟΠΟ ΒΡΑΥΡΩΝΑΣ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΠΟΥΛΙΩΝ 2012 ΣΤΟΝ ΥΓΡΟΤΟΠΟ ΒΡΑΥΡΩΝΑΣ

Ο Δήμος Μαρκοπούλου υποστηρίζει και σας προσκαλεί στην Ευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών 2012, που διοργανώνει η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, την Κυριακή 7 Οκτωβρίου και ώρα 10.00 – 13.00, στον υγρότοπο της Βραυρώνας.

«Το Συναρπαστικό Ταξίδι της Μετανάστευσης!» είναι το θέμα της φετινής διοργάνωσης και στοχεύει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τα μεταναστευτικά είδη πουλιών και τους βιοτόπους που χρησιμοποιούν, κατά τη μετανάστευση. Πολλές από τις περιοχές όπου διοργανώνεται η Γιορτή, αποτελούν προστατευόμενες περιοχές όπως υγρότοποι Διεθνούς Σημασίας και Εθνικά Πάρκα.

Οι δραστηριότητες της εκδήλωσης περιλαμβάνουν:

  • Παρατήρηση Πουλιών
  • Περιήγηση
  • Περιβαλλοντικά παιχνίδια
  • Υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας
  • Απελευθέρωση πουλιών, σε συνεργασία με το Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγρια Ζωής «ΑΝΙΜΑ»

Η Πανευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών είναι ετήσιο γεγονός που λαμβάνει χώρα το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου σε περισσότερες από 30 χώρες και συντονίζεται από την παγκόσμια ομοσπονδία BirdLife International. Τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στη χώρα μας τις διοργανώνει και συντονίζει η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία με τη συνεργασία Δήμων, Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, τοπικών φορέων και οργανώσεων.

Για να προσεγγίσετε το χώρο της εκδήλωσης, σταθμεύετε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βραυρώνας και ακολουθείτε το δρόμο προς την παραλία. Η συμμετοχή για το κοινό είναι ελεύθερη.

Οι εξορμήσεις για την παρατήρηση των πουλιών, οι προβολές και παρουσιάσεις, τα περιβαλλοντικά παιχνίδια, οι εκθέσεις φωτογραφίας, όπως και άλλες δραστηριότητες, θα προσφέρουν σε μικρούς και μεγάλους την ευκαιρία, να περάσουν μια ξεχωριστή ημέρα στη φύση και να γνωρίσουν τα πουλιά του τόπου μας!

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθυνθείτε στην Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, στα τηλ.: 210 8227937, 210 8228704, e-mail: info@ornithologiki.gr

109

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york