Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. “Κ. ΣΩΤΗΡΙΟΥ” - Το Δ.Σ του συλλόγου μας, αλλά και το σύνολο του κόσμου της μόρφωσης επιστρέφει την στρατιωτική καραβάνα στον υπουργό Παιδείας

055

ΘΕΜΑ: Σχετικά με τις εξαγγελίες του Υπ. Παιδείας για τη Δωρεάν Σίτιση Αναπληρωτών

Η εξαγγελία του υπουργού Παιδείας για δωρεάν σίτιση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών σε στρατιωτικές και φοιτητικές λέσχες αποτελεί την καλύτερη ομολογία για την πολιτική εξαθλίωσης που εφαρμόζει η νέα συγκυβέρνηση, σε βάρος του κόσμου της εκπαίδευσης. Οι εκπαιδευτικοί από εργαζόμενοι και μάχιμοι επιστήμονες μετατρέπονται σε τρόφιμοι στρατοπέδων συγκέντρωσης που θα πρέπει να μπουν στην ουρά για να παραλάβουν το συσσίτιό τους. Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι η μνημονιακή πολιτική μας οδηγεί πίσω στα μαύρα χρόνια της Κατοχής και των πρώτων μεταπολεμικών χρόνων που ανθούσε η UNRA και η «φιλανθρωπική» δράση της βασίλισσας Φρειδερίκης.

Μέσα σε δύο, μόλις, χρόνια περάσαμε από το «νέο παιδοκεντρικό σχολείο της ψηφιακής εποχής», που διαφήμιζε η Διαμαντοπούλου, στις παγωμένες αίθουσες ενός σχολείου με υποσιτιζόμενους μαθητές και εκπαιδευτικούς που θα πρέπει στο εξής να ζουν από την καραβάνα της κρατικής φιλανθρωπίας. Οι εκπαιδευτικοί αλλά και το σύνολο του κόσμου της εργασίας βιώνουν ήδη το νέο μεγάλο όραμα των κυβερνήσεων - ΕΕ - ΔΝΤ και του ελληνικού κεφαλαίου: τη μετατροπή της χώρας σε μια ατελείωτη Ειδική Οικονομική Ζώνη, σε μια ζώνη εγκλεισμού και υπερεκμετάλλευσης των εργαζομένων. Αυτή είναι η ανάπτυξη που οραματίζονται και η θέση που επιφυλάσσουν στους εργαζόμενους.

Το Δ.Σ του συλλόγου μας, αλλά και το σύνολο του κόσμου της μόρφωσης επιστρέφει την στρατιωτική καραβάνα στον υπουργό Παιδείας και με το κεφάλι ψηλά θα αγωνιστεί για την ανατροπή της σύγχρονης βαρβαρότητας. Διεκδικούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια από το μισθό μας και όχι ως επαίτες και τρόφιμοι του ελληνικού στρατού.

Όλοι/ες στη γενική πανεργατική απεργία στις 26 Σεπτέμβρη.
Άμεση συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα – να μην επιτρέψουμε να ψηφίσουν τα νέα μέτρα

056

 

 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis

 
Free Host | lasik surgery new york