Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΛΕΙΣΤΟΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ–ΟΦΕΙΛΕΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ, ΕΙΣΦΟΡΕΣ & ΔΑΝΕΙΑ ΕΒΓΑΛΑΝ ΕΞΩ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

_normal_0212686001347958456 Βροχή παραιτήσεων στο ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων... 
Χάος επικρατεί από χτες στο Δήμο Αχαρνών που παραμένει κλειστός, με τους εργαζόμενους να απεργούν λόγω μη καταβολής των δεδουλευμένων...

Χάος επικρατεί από χτες στο Δήμο Αχαρνών που παραμένει κλειστός, με τους εργαζόμενους να απεργούν λόγω μη καταβολής των δεδουλευμένων τους και τις παραιτήσεις στο ΔΣ του Συλλόγου να ανάβουν τα αίματα!

Το 1,4 εκ. Ευρώ αγγίζει το ποσό που οφείλεται στους εργαζόνενους και συμπεριλαμβάνει δεδουλευμένα που αφορούν ένα μήνα για τους υπαλλήλους αορίστου, ένα δεκαπενθήμερο για τους μόνιμους, ασφαλιστικές εισφορές 2 μηνών, υπερωρίες από τον Γενάρη έως τον Αύγουστο, ενώ πανικό έχει προκαλέσει κυρίως η μη απόδοση των δανείων των εργαζομένων προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Ο Δήμος δεν έχει την δυνατότητα να καταβάλλει όλο το ποσό μετά τις περικοπές των ΚΑΠ, με αποτέλεσμα η Ενιαία Αρχή Πληρωμών να μην επιτρέπει καμία πληρωμή αν πρώτα δε συγκεντρωθεί το συνολικό ποσό.

Η απάντηση στους εργαζόμενους ήταν πως οι τεράστιες περικοπές από την πολιτεία είχαν σαν αποτέλεσμα να μην υπάρχουν χρήματα για το σύνολο των τπληρωμών με το μέλλον να είναι αβέβαιο.

Ωστόσο, οι εντάσεις λόγω της μη πληρωμής έχουν μεταφερθεί και στο ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων με τις παραιτήσεις να διαδέχονται η μία την άλλη. Πρώτος παραιτήθηκε ο Γραμματέας κ. Βασίλης Χουτέας, ενώ χτες παραιτήθηκε και ο Πρόεδρος κ. Χαράλαμπος Ορφανίδης για προσωπικούς λόγους. Ακολουθεί η παραίτηση του κ. Χουτέα:

«Μετά από ψύχραιμη αποτίμηση των όσων συνέβησαν στην επεισοδιακή Γεν. Συνέλευση της 13/9/2012 και μετά , όπου

• αποτυπώθηκε έντονα η αμφισβήτηση του Δ.Σ

• το Δ.Σ. εμφανίστηκε ασυντόνιστο και αυτοσχεδιάζοντας

• και η προσβλητική συμπεριφορά στο πρόσωπο μου με εκφράσεις που ακούστηκαν από συναδέλφους όπως π.χ. «πουλημένοι», «θεατρίνοι», «ψεύτες» ( αγνοώντας το γεγονός του προσωπικού κινδύνου για την μισθοδοσία τους) δεν μου επιτρέπουν ηθικά να συνεχίσω να δραστηριοποιούμαι ως μέλος του Δ.Σ. Ελπίζω στη λειτουργία του Συλλόγου με Δημοκρατικές διαδικασίες στις δύσκολες μέρες που έρχονται και θα συνεχίσω ως απλό μέλος να συνεισφέρω με τις δυνάμεις μου όπου και όπως μου ζητηθεί.»

Μετά τις δύο παραιτήσεις το Δ.Σ. συνήλθε και προχώρησε στην εκλογή νέου Προέδρου του κ. Τσουκούλογλου Ιωάννης και Γραμματέα τον κ. Χαραλαμπιδόπουλο Δημήτρη, στη νέα σύνθεση του Δ.Σ. συμμετέχει και ως μέλος ο κ. Ευριπίδης Μαχαιρίδης.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york