Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙΟΥ

|

047

048

24 Σεπτεμβρίου 2012

Στην Ελλάδα του 2012,
κορυφώνεται η σύγκρουση των δύο κοινωνικών μπλοκ, των δύο κόσμων:

ΑΥΤΟΙ…

Tο πολιτικό κατεστημένο της ολιγαρχίας, το χρηματοπιστωτικό τους σύστημα, η διεθνής τοκογλυφία, οι μεγαλοεπιχειρηματίες, καναλάρχες, μεγαλοεργολάβοι, έχουν την κυριαρχία της πολιτικής και οικονομικής ζωής του τόπου·

Οι καλοταϊσμένοι παπαγάλοι τους, διαπλεκόμενοι μεγαλοδημοσιογράφοι, καθηγητάδες, ψευτοδιανοητές, μάνατζερ, με τίτλους αγυρτείας, υποκριτές, στα τηλεοπτικά παράθυρα με ψεύτικο πόνο για την τύχη της πατρίδας και τα βάσανα του κόσμου·

Τέλος, στους δρόμους, οι νεοναζί ανθρωποειδή-εγκληματίες, χρυσή εφεδρεία του συστήματος, που θέλουν να στρέψουν την οργή του κόσμου σε αθώους μετανάστες.

Μέσα από τις οθόνες και τις σελίδες των φυλλάδων τους, με ψέματα και τρομοκρατία επικοινωνιακών κέντρων, με το 1/3 του εκλογικού σώματος, κατάφεραν κι έστησαν την Τρόικα Εσωτερικού…

Θα μας κάνουν στο ίδιο έργο θεατές; ΟΧΙ! Πρέπει να φύγουν αυτοί και τα μνημόνιά τους!

ΕΜΕΙΣ…

Ο κόσμος της εργασίας, οι μισθωτοί, οι εργάτες, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι επιστήμονες, οι διανοούμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι αγρότες, η νεολαία.

Πρέπει και μπορούμε να αποτρέψουμε την καταστροφή, να κάνουμε το πρώτο βήμα και να σταθούμε όρθιοι στο μετατροϊκανό ξέφωτο, να πάρουμε την ευθύνη οι ίδιοι, όλοι μαζί, χωρίς τη λογική της «ανάθεσης» στους «επάνω». Για μια άλλη πορεία εφικτή, μια μετάβαση προς μια κοινωνία καλύτερη και δικαιότερη. Θα είναι μια διαδικασία χωρίς τις συνταγές του συστήματος και της απλής διαχείρισης.

Δεν θα γίνουμε ο άλλος πόλος του νέου δικομματισμού, που ίσως τα κέντρα του συστήματος σχεδιάζουν. Θα πάρουμε έναν δρόμο με άλλες αξίες, με ρήξεις, με αλληλεγγύη. Ο κόσμος θα βρει την ουσιαστική, συμμετοχική, πολιτική του έκφραση.

Στο νέο ενωτικό κοινωνικό μέτωπο, ο νέος ΣΥΡΙΖΑ, ως μορφή κινήματος, έχει πολλά να προσφέρει για την πολιτική, οικονομική και κοινωνική διέξοδο, για την παραγωγική ανασυγκρότηση, για την πραγματική δημοκρατία, την ανεξαρτησία, την κοινωνική δικαιοσύνη.

Όλοι στη Γενική Απεργία, την Τετάρτη 26/9

Δε θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york