Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ: Συγκινητική η συμμετοχή των δημοτών της πόλης μας, στη δράση «Όλοι Μαζί Μπορούμε και στην Υγεία».

Με μεγάλη επιτυχία, αλλά και τη συγκινητική συμμετοχή των δημοτών μας, ολοκληρώθηκε η δράση του ΣΚΑΙ, της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του Δήμου Μαρκοπούλου, «Όλοι Μαζί Μπορούμε και στην Υγεία», το Σάββατο, 4 Αυγούστου 2012.
Περισσότεροι από τριακόσιοι (300) συμπολίτες μας, αψηφώντας την ιδιαίτερα υψηλή θερμοκρασία, προσήλθαν στο ισόγειο του Δημαρχείου Μαρκοπούλου και παρέδωσαν εκατοντάδες φάρμακα και ιατρικό υλικό, για την ενίσχυση του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής, της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Υπενθυμίζουμε,  ότι το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής δέχεται ασθενείς, οι οποίοι είναι ανασφάλιστοι, καθώς και τα μέλη των οικογενειών τους. Εκεί, μπορούν να εξετάζονται και να παραλαμβάνουν τα φάρμακά τους, τα οποία αποδεδειγμένα δεν μπορούν να αγοράσουν.
Θα πρέπει να τονίσουμε, ότι συγκεντρώθηκαν περί τα είκοσι οχτώ (28) μεγάλα χαρτοκιβώτια, με φάρμακα και ιατρικό υλικό και μεταφέρθηκαν με όχημα του Δήμου, στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, στην Αθήνα.

Σύμφωνα με του διοργανωτές, ο όγκος φαρμάκων που συγκεντρώθηκε στον Δήμο Μαρκοπούλου, υπερέβη κατά πολύ, τον αντίστοιχο πολλών Δήμων και φορέων.

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά, όπως και στην περίπτωση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου μας, που με θέρμη «αγκάλιασαν» οι δημότες, από την πρώτη κιόλας μέρα λειτουργίας του, ότι η αλληλεγγύη είναι προτεραιότητα της τοπικής κοινωνίας και της μεγάλης πλειοψηφίας των συμπολιτών μας.
Φυσικά, τα εύσημα πρέπει να απονεμηθούν και στους εμπνευστές και διοργανωτές, αυτής της σημαντικής δράσης.
Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και ο ΣΚΑΙ αποδεικνύουν και πάλι, ότι είναι πρωτοπόροι σε ζητήματα Κοινωνικής Ευθύνης. Ιδιαίτερη μνεία όμως πρέπει να γίνει και στην προσπάθεια της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και του Σεβασμιώτατου Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, που αθόρυβα, εδώ και αρκετό καιρό, έχουν οργανώσει ένα σημαντικό δίκτυο προστασίας συνανθρώπων μας, που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση και τη διαρκώς επεκτεινόμενη φτώχεια.
Από τη μεριά του, ο Δήμος Μαρκοπούλου έπραξε το αυτονόητο, ενισχύοντας με όλες του τις δυνάμεις την εν λόγω δράση και ενεργοποιώντας το τεράστιο κοινωνικό κεφάλαιο ευαισθητοποιημένων συνανθρώπων μας, που διαθέτει το Μαρκόπουλο και το Πόρτο Ράφτη.                 
            
Υ.Γ.

Μοναδικοί απόντες από τη συγκεκριμένη δράση, ήταν δυστυχώς οι προσκεκλημένοι Πρωτοπρεσβύτεροι των δύο τοπικών Ενοριών: Αγίου Ιωάννη και Αγίου Νικολάου.
Παρόλο που είχαν έγκαιρα ειδοποιηθεί, για την (κατά την ταπεινή μας γνώμη) θεάρεστη δραστηριότητα της συλλογής φαρμάκων, για συνανθρώπους μας που τα χρειάζονται απελπισμένα και δεν έχουν καθόλου χρήματα να τα αγοράσουν, η απουσία τους ήταν εμφανέστατη!
Αναρωτιόμαστε, από τις οκτώ (8) το πρωί μέχρι τις δύο (2) το μεσημέρι, δεν βρήκε κανείς τους, έστω πέντε (5) λεπτά χρόνο, για να δηλώσει με την παρουσία του, τουλάχιστον τη συμβολική συμπαράσταση και αλληλεγγύη της τοπικής Εκκλησίας;
Γνωρίζουν καλά, ότι ο Δήμος Μαρκοπούλου, όπου και όσο μπορεί, ανταποκρίνεται στα σχετικά αιτήματά τους και συνδράμει στον ευπρεπισμό, στη συντήρηση και στον εξωραϊσμό των τοπικών εκκλησιών.
Αυτό αφορά όμως, στο «φαίνεσθαι» της Εκκλησίας.
Μήπως είναι η ώρα, να δούμε και την ουσία, ενώνοντας όλοι τις δυνάμεις μας, για να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας, που πάσχουν και χρειάζονται την έμπρακτη βοήθεια μας;
Είναι πραγματικά λυπηρό το γεγονός, ότι η τοπική Εκκλησία μας, σε μια τέτοια δράση, στην οποία πρωτοστάτησε η Αρχιεπισκοπή Αθηνών, δεν θέλησε να προσφέρει, ούτε… ένα κουτί ασπιρίνες. Κρίμα…     

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york