Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Γιώργος Πάντζας: ΝΑ ΕΞΑΙΡΕΘΟΥΝ ΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΚΕΡΑΤΕΑΣ ΚΑΙ ΛΑΥΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΛΟΓΩ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας με θέμα να εξαιρεθούν οι ιατροί του ΕΟΠΥΥ Κερατέας και Λαυρίου από το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφισης, κατέθεσε ο Βουλευτής Αττικής Γιώργος Πάντζας.
Ο λόγος είναι ότι στο τοπικό παράρτημα του ΕΟΠΥΥ (πρώην Ι.Κ.Α.) της Δημοτικής ενότητας Κερατέας και το αντίστοιχο της Δημοτικής ενότητας Λαυρίου, έχουν παρουσιαστεί αντικειμενικές τεχνικές δυσκολίες στο πληροφοριακό σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, με αποτέλεσμα οι ιατροί να μην είναι σε θέση να συνταγογραφήσουν ή να δώσουν παραπεμπτικά ηλεκτρονικά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα κάθε καταχώρηση μη ηλεκτρονικής συνταγής να χρεώνεται με ένα (1) ευρώ, το οποίο αφαιρείται από την μισθοδοσία του ιατρού.
Με αφορμή λοιπόν τα παραπάνω, ο Βουλευτής Αττικής Γιώργος Πάντζας, στην ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, ζητά να ενημερωθεί για το τι προτίθεται να πράξει το Υπουργείο σχετικά με τους εν λόγω ιατρούς.
Ζητά παράλληλα από τον Υπουργό, να εξαιρεθούν οι ιατροί του ΕΟΠΥΥ Κερατέας και Λαυρίου, για όσο διάστημα διαρκέσει η αποκατάσταση του τεχνικού προβλήματος, από την σχετική υπουργική απόφαση με την οποία η κάθε καταχώρηση μη ηλεκτρονικής συνταγής χρεώνεται με ένα (1) ευρώ, το οποίο αφαιρείται από την μισθοδοσία του ιατρού.
Παράλληλα επισημαίνει την ανάγκη να πιστώσει το Υπουργείο τα χρήματα που έχουν αφαιρεθεί από την μισθοδοσία των ιατρών, μέχρι και την αποκατάσταση του προβλήματος, δεδομένης της πρόθεσης των υπηρετούντων ιατρών για την ένταξή τους στο ηλεκτρονικό σύστημα.
 

Πολιτικό Γραφείο

Γιώργου Πάντζα
Βουλευτή Αττικής ΣΥ.ΡΙΖ.Α.Ε.Κ.Μ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york