Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2012

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΠΑΛΛΗΝΗΣ: Η ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

rizo_thumb[3]

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο κόμπος πλέον έφτασε στου αργαλειού το χτένι…


Σε οριακό σημείο οι συνθήκες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, με ορατό το φάσμα της κατάρρευσης, ανάγκασαν  την ΚΕΔΕ-Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας να προκηρύξει έκτακτο συνέδριο την ερχόμενη Πέμπτη 30 Αυγούστου.

Στις συγκεκριμένες συνθήκες, που καθημερινά γίνονται πιο άγριες και πιο σκληρές, το συνέδριο αυτό και οι αποφάσεις που θα πάρει έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα για το ρόλο που μπορεί να παίξει η Τ.Α. στην οργάνωση του κόσμου με στόχο την απόκρουση της πολιτικής των μνημονίων

Η Τ.Α.  μπορεί ακόμα και τώρα να γίνει το ανάχωμα στη διάλυση του κοινωνικού κράτους και να σηκώσει το βάρος της κοινωνικής πολιτικής , με ένα εκτεταμένο δίκτυο κοινωνικών υπηρεσιών, που να απευθύνεται στο σύνολο των πολιτών και ιδιαίτερα στους φτωχούς, τους ανέργους και τους οικονομικά ασθενέστερους.

Από το 2009, η κρατική επιχορήγηση έχει μειωθεί σχεδόν κατά 60% και σ’ αυτό το κουτσουρεμένο ποσό έχουμε και νέα απόφαση για επιπλέον περικοπές κατά 30%, μέσα στον Αύγουστο.

Από τα πρώτα θύματα των νέων περικοπών θα είναι οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, τα ΚΑΠΗ, το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», τα ΚΔΑΠ, τα κοινωνικά παντοπωλεία, τα κέντρα αλληλεγγύης για την ενίσχυση φτωχών, αστέγων, η παροχή συσσιτίων, ρούχων, φαρμάκων και οι όποιες άλλες κοινωνικές δομές.

Επιβεβαιώνεται έτσι με τον πιο δραματικό τρόπο ο κίνδυνος που πολλές φορές η παράταξή μας είχε επισημάνει μέσα στα δημοτικά συμβούλια: δηλαδή η κατάρρευση της λειτουργίας των δήμων και κατ’ επέκταση του κοινωνικού ρόλου της Τ.Α. και η αδυναμία πληρωμής μισθών και υποχρεώσεων.

Προβλέψιμη είναι και η συνέχεια του σχεδίου. Αναγκαστική στάση πληρωμών για τους δήμους και μετά μπαίνει σε ενέργεια το πρόγραμμα που εδώ και καιρό, στα πλαίσια της γενικότερης ακραία νεοφιλελεύθερης πολιτικής τους ετοιμάζουν: ιδιώτες επιχειρηματίες και εργολάβοι στις υπηρεσίες καθαριότητας, εγκατάλειψη κάθε κοινωνικής πολιτικής από την Τ.Α.,  πλήρης ανταποδοτικότητα των υπηρεσιών και η Αυτοδιοίκηση θα πάψει να υπάρχει έτσι όπως την ξέραμε.

Τραγικές θα είναι οι επιπτώσεις τόσο για τους εργαζόμενους –ακόμα μεγαλύτερες μειώσεις μισθών, απολύσεις, ανασφάλιστη εργασία- όσο και για τους δημότες –στέρηση βασικών υπηρεσιών, αύξηση δημοτικών φόρων και τελών.

Είναι φανερό ότι η Τ.Α. καλείται να δώσει τον αγώνα για την επιβίωσή της.
Αυτό τον αγώνα δεν μπορεί και δεν πρέπει να τον δώσει μόνη της.

Η απάντηση είναι η συλλογική αντίδραση της Αυτοδιοίκησης μαζί με τους μαζικούς και συνδικαλιστικούς φορείς , με το λαό και τους εργαζόμενους απέναντι στην εξαθλίωσή της.

Προτεραιότητα η ενημέρωση, η συγκρότηση μετώπων αντίστασης και η συμμετοχή όλων των κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων, όλων των δημοτών που θέλουν να  ανατρέψουν τις καταστροφικές μνημονικές πολιτικές.

Η παράταξή μας από την προεκλογική ακόμα περίοδο είχε θέσει σαν έναν από τους βασικούς στόχους του νέου Δημοτικού Συμβουλίου την αντίσταση στο μνημόνιο και στις επιπτώσεις του. Σήμερα καλούμαστε όλες οι δημοτικές παρατάξεις, ο κάθε σύμβουλος προσωπικά, να σκεφτούμε και να καταλήξουμε σε προτάσεις που θα εμπνεύσουν όλον αυτό τον κόσμο που υποφέρει και να αποδείξουμε ότι η πολιτική του μνημονίου δεν είναι μονόδρομος, αλλά υπάρχει και άλλος δρόμος. Δρόμος  ρεαλιστικός, που περνάει μέσα από την κοινωνική αυτοοργάνωση και συμμετοχή του πολίτη σε κάθε συλλογική διαδικασία.

Καλούμε όλους τους φορείς της πόλης μας, όλους τους κατοίκους της Παλλήνης να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις του διημέρου που αποφάσισε η συνέλευση της ΠΕΔΑ (Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής).

Κλείσιμο των δήμων της Αττικής την Τετάρτη 29 και Πέμπτη 30 Αυγούστου. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 29 Αυγούστου στο υπουργείο Εσωτερικών, με τη συμμετοχή των εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση, των φορέων των προγραμμάτων κοινωνικής μέριμνας όπως “Βοήθεια στο Σπίτι” κ.λπ., την κάθοδο των απορριμματοφόρων οχημάτων στη συγκέντρωση και τη συμμετοχή του μεγαλύτερου δυνατού αριθμού κατοίκων.

Προτείνουμε:
- Για την πληρέστερη και ουσιαστικότερη ενημέρωση του κόσμου να συγκληθεί με πρωτοβουλία του Δημάρχου έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο.
- Συντονισμός με το Σωματείο των εργαζομένων του Δήμου.
- Πρόσκληση και συμμετοχή των φορέων της πόλης .
- Αν κριθεί αναγκαία η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, Λαϊκές Συνελεύσεις  ανά γειτονιά.

Παλλήνη  26-08-2012

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis

 
Free Host | lasik surgery new york