Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Facebook και εθελοντές σώζουν τραυματισμένα ζώα



Με 339 εισαγωγές τραυματισμένων άγριων ζώων στον Σταθμό Α´ Βοηθειών συλλόγου προστασίας και περίθαλψης άγριων ζώων «ΑΝΙΜΑ» έκλεισε ο Μάιος, ενώ μόνο μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου κατέφθασαν περίπου 130 νέοι «επισκέπτες».

Πουλιά, θηλαστικά, χελώνες και φίδια, νεοσσοί και ενήλικα, ο Σταθμός έχει κατακλυσθεί από φιλοξενούμενους και προσωπικό και εθελοντές εργάζονται πυρετωδώς.

Όπως δήλωσε στην ιστοσελίδα tovima.gr η αντιπρόεδρος της ΑΝΙΜΑ, κυρία Μαρία Γανωτή, «η αναπαραγωγική περίοδος είναι στο φόρτε της και η ΑΝΙΜΑ, με ανοιχτό καθημερινά σε δωδεκάωρη βάση το Σταθμό, με πολλούς νέους εθελοντές και βοηθούντος του Facebook, χάρη στο οποίο έχει γίνει ήδη πολύ γνωστή στους κατοίκους της Αθήνας και όχι μόνον, δέχεται τα τραυματισμένα ζώα».

Παράλληλα η κ. Γανωτή τόνισε ότι ο αριθμός των ζώων που δέχονται έχει αυξηθεί πολύ τελευταία χάρη στα κοινωνικά δίκτυα , ενώ ανέφερε ότι η αν και η κρίση πλήττει και τους μη κερδοσκοπικούς φορείς καθώς το περιβάλλον δεν είναι πλέον στην ατζέντα της πολιτείας, η ευαισθησία των συμπολιτών μας αυξάνεται και όλο και περισσότεροι δεν θέλουν να αφήσουν ένα πλάσμα της φύσης αβοήθητο.

Οι εθελοντές που βοηθούν στον Σταθμό είναι συνήθως νέοι επιστήμονες, άνεργοι, οι οποίοι αξιοποιούν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους.

Πηγή: econews.gr




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york