Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Κύπρος: Προσφυγή στο Μηχανισμό Στήριξης όπως η Ισπανία


Εντείνεται ημέρα με την ημέρα η συζήτηση για προσφυγή της Κύπρου στο Μηχανισμό Στήριξης. Ωστόσο, ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, Πανίκος Δημητριάδης, δήλωσε ότι, εάν η Κύπρος προσφύγει τελικά στον...
Μηχανισμό, θα είναι για εξυγίανση των τραπεζών.

Θα επιδιώξουμε, σημείωσε, τους καλύτερους δυνατούς όρους για την οικονομία, στους οποίους πρέπει να περιλαμβάνονται όροι για εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος και τίποτε περισσότερο.
Ο κ. Δημητριάδης ανέφερε πως βρίσκονται σε εξέλιξη χειρισμοί από την κυβέρνηση και την Κεντρική Τράπεζα και πως, όταν είναι η ώρα, θα υπάρξουν ανακοινώσεις.

Σε ερώτηση ποια είναι η καλύτερη επιλογή για την Κύπρο μεταξύ του Μηχανισμού Στήριξης και ενός διακρατικού δανείου, ο κ. Δημητριάδης απάντησε ότι οι αποφάσεις θα καθοριστούν ανάλογα με τους όρους της καθεμίας από τις επιλογές, σύμφωνα με το newsbomb.gr

Με αφορμή την έκθεση των κυπριακών τραπεζών στην ελληνική αγορά, ανέφερε ότι η Κεντρική Τράπεζα προβαίνει σε όλες τις ενέργειες, προκειμένου να δημιουργηθούν, το συντομότερο δυνατό, οι απαραίτητες ασφαλιστικές δικλίδες, έτσι ώστε οι εξελίξεις στην Ελλάδα να επηρεάσουν στο μικρότερο δυνατό βαθμό τις τράπεζες και την οικονομία.

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας έκανε τις ανωτέρω δηλώσεις ύστερα από συνάντηση με τη γενική γραμματέα των Οικολόγων Ιωάννα Παναγιώτου. Η τελευταία δήλωσε ότι αυτό που χρειάζεται σήμερα η κυπριακή οικονομία, είναι νοικοκύρεμα των δημοσίων οικονομικών, πράσινες θέσεις εργασίας και εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος.
http://www.enimerwsi.gr/  


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york