Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Στις 16:00 ο Αντ. Σαμαράς στον Πρόεδρο



14:40 Μετά τη συμφωνία των τριών κομμάτων για τη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς θα μεταβεί στις 16.00 στο Προεδρικό Μέγαρο προκειμένου να λάβει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, καθώς διαθέτει τη δεδηλωμένη πλειοψηφία της νέας Βουλής, όπως επιβεβαιώθηκε στις συναντήσεις που είχε νωρίτερα με τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλο και της ΔΗΜΑΡ, Φ. Κουβέλη. Αμέσως μετά θα ορκιστεί Πρωθυπουργός. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατάλογος με τα ονόματα των νέων υπουργών, θα γίνει γνωστός εώς τις 19.00

14:26
«Η Ελλάδα έχει κυβέρνηση και αυτό το μήνυμα θα μεταφέρει ο Γ. Ζαννιάς στη συνεδρίαση του Eurogroup», ανέφερε ο Ευ. Βενιζέλος μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης που είχε με τον Πρόεδρο της Ν.Δ..



13:40
Σε εξέλιξη η δεύτερη συνάντηση των εκπροσώπων των τριών κομμάτων για να ολοκληρώσουν τη συμφωνία επί του προγραμματικού πλαισίου της νέας κυβέρνησης, στα γραφεία της ΚΟ της ΝΔ. Ως γνωστόν, μετέχουν οι Β. Μεϊμαράκης και Χρ. Λαζαρίδης από τη ΝΔ, Κ. Σκανδαλίδης και Στ. Αγγελλούδης από το ΠΑΣΟΚ και Δ. Χατζησωκράτης και Σ. Παπαθανασίου από τη ΔΗΜΑΡ.

13:30 Σε εξέλιξη η συνάντηση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ με τον Αντ. Σαμαρά. Στις 14:30 ο Ευ. Βενιζέλος θα έχει επαφές με τον Φ. Κουβέλη.

12:45
Μόλις ένα τέταρτο κράτησε η συνάντηση του Φ. Κουβέλη με τον Αντ Σαμαρά. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς δήλωσε ότι η χώρα πρέπει να έχει κυβέρνηση και εκτίμησε ότι μέχρι το βράδυ θα έχει ολοκληρωθεί η προγραμματική συμφωνία.



12:30
Στη  Βουλή συναντώνται ο Αντ. Σαμαράς με τον Φ. Κουβέλη, στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Η αλλαγή στο πρόγραμμα των συναντήσεων έγινε καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ.

-Οι κρίσιμες συναντήσεις πριν την… ορκωμοσία

-Νέα πολιτικά δεδομένα με το σχηματισμό κυβέρνησης

-«Μαχαίρια» στο ΠΑΣΟΚ με φόντο τη συμμετοχή στην κυβέρνηση

-Επιμένει στα μη πολιτικά πρόσωπα η ΔΗΜΑΡ




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york