Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Σημαντική επιτυχία του Δήμου Μαρκοπούλου, για την ενίσχυση της απασχόλησης και της αντιμετώπισης της ανεργίας, μέσω ΕΣΠΑ

065

Σημαντική επιτυχία του Δήμου Μαρκοπούλου,
για την ενίσχυση της απασχόλησης και της αντιμετώπισης της ανεργίας, μέσω ΕΣΠΑ.

Εγκρίθηκε και εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ, η πρόταση της Αναπτυξιακής Σύμπραξης «Αττική Αναπτυξιακή Σύμπραξη», στην οποία συμμετέχει ο Δήμος Μαρκοπούλου, για το έργο «Τοπικές Δράσεις Κοινωνικής Ένταξης για Ευάλωτες Ομάδες», στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού».

Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η πρόληψη και αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού των ευπαθών κοινωνικά ομάδων, οι οποίες πλήττονται ιδιαίτερα από την οικονομική κρίση, μέσω της ένταξης και επανένταξης στην αγορά εργασίας.

Με το πρόγραμμα αυτό, οι άνεργοι ωφελούμενοι, θα αποκτήσουν τις αναγκαίες γνώσεις και δεξιότητες, για την ένταξή τους στην τοπική αγορά εργασίας και τη δημιουργία συνθηκών επιχειρηματικότητας, ατομικής ή συνεταιριστικής. Παράλληλα, πρόκειται για ένα έργο υποστήριξης και των επιχειρήσεων, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μαρκοπούλου.

Ο προϋπολογισμός, που ενέκρινε η Ειδική Υπηρεσία για την Κοινωνική Ένταξη και την Κοινωνική Οικονομία, ανέρχεται στις τετρακόσιες εβδομήντα χιλιάδες (470.000) Ευρώ, ενώ έως και πενήντα (50) ωφελούμενοι από τον Δήμο Μαρκοπούλου, θα συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα!

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στο Πρόγραμμα, είναι ο άνεργος να έχει καταγραφεί στο Μητρώο του ΟΑΕΔ, καθώς και να ανήκει σε μία από τις παρακάτω κατηγορίες πληθυσμού:

1. Μακροχρόνια άνεργοι άνω των 45 ετών, με έμφαση στις γυναίκες.

2. Άτομα με αναπηρία.

3. Αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών.

4. Άτομα ευρισκόμενα σε κατάσταση φτώχειας.

5. Μετανάστες.

Σύντομα, θα ανακοινωθούν αναλυτικά, οι προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα.

Σε μια περίοδο που η οικονομική εξαθλίωση και η έκρηξη της ανεργίας κυριαρχούν, ο Δήμος Μαρκοπούλου συνεχίζει τη μεγάλη προσπάθεια απορρόφησης κονδυλίων, για την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, με ιδιαίτερη επιτυχία. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η συμμετοχή των ΟΤΑ σε τέτοιου είδους προγράμματα, δεν είναι καθόλου εξασφαλισμένη!

Σε σύνολο δεκατριών (13) Δήμων στην Ανατολική Αττική, εγκρίθηκαν δύο (2) προτάσεις Αναπτυξιακής Σύμπραξης! Απαιτούνται σκληρή προετοιμασία, συντονισμένες κινήσεις και πάνω από όλα, συνεπής προσήλωση στους εκάστοτε στόχους, ιδιότητες που όπως αποδεικνύεται, διαθέτει η Δημοτική Αρχή!

Γραφείο Τύπου Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york