Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

ΒΙΝΤΕΟ: Επαναφέρει το θέμα των επαναληπτικών εκλογών ο Σαμαράς.



Ο Πρόεδρος της ΝΔ με δηλώσεις του στην Realnews απέρριψε εκ νέου το θέμα της συγκυβέρνησης. «Δεν αντέχει ο τόπος ετοιμόρροπες συγκυβερνήσεις, που -τελικά- οδηγούν στην ακυβερνησία» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως ο τόπος χρειάζεται πολιτική σταθερότητα και ισχυρή κυβέρνηση.

«Χρειάζεται εκλεγμένο πρωθυπουργό που να αντλεί τη δύναμή του από τον λαό! Και να αποφασίζει δίχως να μεσολαβούν «σπασμένα τηλέφωνα» και διακομματικά παιχνίδια. Ή παιχνίδια διαπλοκής» σημείωσε ο Αντώνης Σαμαράς αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο των επαναληπτικών εκλογών σε περίπτωση που η ΝΔ δεν πάρει την αυτοδυναμία.

Οδεύουμε ακάθεκτοι προς … επαναληπτικές εκλογές

Αυτόν τον τίτλο έχει στο κύριο άρθρο το antinews.gr και εξηγεί τους λόγους για τους οποίους είναι πολύ πιθανό το ενδεχόμενο να οδηγηθεί η χώρα σε επαναληπτικές εκλογές μετά τα αποτελέσματα της 6ης Μαΐου.

«Αν και η δημοσιοποίηση συγκεκριμένων στοιχείων απαγορεύεται βάσει του νόμου τις τελευταίες δύο εβδομάδες προ των εκλογών, οι εκτιμήσεις των περισσότερων από τις δημοσκοπήσεις που γίνονται συγκλίνουν στα εξής για το τι θα προκύψει το βράδυ της επόμενης Κυριακής όταν κλείσουν οι κάλπες:
1. Κατακερματισμός του πολιτικού σκηνικού που οδηγεί αναγκαστικά στην ανασύνθεσή του

2. Η ΝΔ θα είναι το πρώτο κόμμα με μεγάλη διαφορά από το αγνώστου πλέον μέλλοντος ΠΑΣΟΚ και ο Σαμαράς θα είναι ο αδιαμφισβήτητος κυρίαρχος μιας πολιτικής σκηνής κατακερματισμένης.

3. Ωστόσο η ύπαρξη πολλών κομμάτων στο χώρο της κεντροδεξιάς, οδηγεί επίσης στην ανασύνθεσή της. Άλλωστε δεν είναι δυνατόν να διαλυθεί ο ένας πόλο του δικομματισμού (ΠΑΣΟΚ) και να μείνει αλώβητος ο άλλος.

3. Τέλος της 40ετους πολιτικής κυριαρχίας του ΠΑΣΟΚ στην κεντροαριστερά, το οποίο αγωνίζεται για την .. δεύτερη θέση με τον ΣΥΡΙΖΑ

4. Αν και οι άλλες συνιστώσες της κεντροαριστεράς αγωνίζονται προς το παρόν για την ψήφο, την αύξηση των ποσοστών και την …ηγεμονία (λογικό άλλωστε ) μετεκλογικά το σκηνικό μπορεί να αλλάξει. Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΔΗ.ΜΑΡ. θα έχουν την δυνατότητα να προχωρήσουν σε ένα νέο κεντροαριστερό και αντιμνημονιακό σχηματισμό που θα συσπειρώσει και δυνάμεις από το ΠΑΣΟΚ και θα αποτελέσει την κυρίαρχη πολιτική δύναμη στο χώρο της Κεντροαριστεράς. Μένει φυσικά να δούμε και τι θα γίνει με τα ανοίγματα του Τσίπρα στο ΚΚΕ και τον Καμμένο.

«Μεγάλη αναταραχή, υπέροχη κατάσταση»

Το ερώτημα είναι φυσικά τι θα κάνει ο Σαμαράς σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας. Θα επιχειρήσει να συσπειρώσει γύρω από τη ΝΔ τις υπόλοιπες δυνάμεις τις κεντροδεξιάς που θα μπουν ή δεν θα μπουν στην Βουλή (εγχείρημα έωλο εκ των προτέρων κατά την γνώμη μας), ή θα προχωρήσει σε επαναληπτικές εκλογές όπως έχει ήδη δηλώσει» αναφέρει μεταξύ άλλων το antinews.

«Απόλυτη καταστροφή οι επαναληπτικές εκλογές»

Κατηγορηματικά αντίθετη εμφανίστηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας για το ενδεχόμενο επαναληπτικών εκλογών.

Η Ντόρα Μπακογιάννη στην διακαναλική συνέντευξη τύπου που έδωσε στο Ζάππειο υποστήριξε πως θα ήταν απόλυτη καταστροφή για την χώρα οι επαναληπτικές εκλογές οι οποίες οφείλονται όπως είπε στην «ματαιόδοξη αυτοδυναμία» που έχει ο Πρόεδρος της ΝΔ.








0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york