Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ: Aνάγκης μείωσης των αντικειμενικών αξιών ακινήτων σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες Διονύσου.

021

Μείωση των αντικειμενικών αξιών ακινήτων στο Δήμο Διονύσου

λόγω της κρίσης

Με παρέμβαση του στο Δημοτικό Συμβούλιο Διονύσου, ο δημοτικός σύμβουλος της Συμμαχίας για τον Πολίτη κ. Θανάσης Μπούσμπουρας, ανέδειξε το ζήτημα της ανάγκης μείωσης των αντικειμενικών αξιών ακινήτων σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες Διονύσου.

Η παρέμβαση του έχει ως εξής:

Εν όψει της αύξησης των αντικειμενικών αξιών, λόγω της αναπροσαρμογής του προσεχούς Ιουνίου, από τις αντίστοιχες επιτροπές του Υπουργείου Οικονομικών σε ποσοστό 30% αντίστοιχα, θα ήθελα εκ μέρους της Συμμαχίας για τον Πολίτη, το Δημοτικό Συμβούλιο δια του Δημάρχου να εκφράσει την πλήρη αντίθεση του σε αυτές τις αυξήσεις. Τα ακίνητα στο Δήμο Διονύσου και αναφέρομαι σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες, προσεγγίζουν πλέον όχι μόνο τις πραγματικές εμπορικές αξίες αλλά βρίσκονται σε επίπεδα πολύ ανώτερα των πραγματικών αντικειμενικών αξιών.

Οι ιδιοκτήτες κατοικιών έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση, με αποτέλεσμα τις αθρόες πωλήσεις, λόγω του ότι, δεν μπορούν να τις συντηρήσουν, Ενδεικτικά, στην Β΄ ζώνη της Δημοτικής Κοινότητας Διονύσου, η αντικειμενική αξία ανά τετραγωνικό μέτρο είναι 2.250 €, όταν η εμπορική αξία σε καμιά περίπτωση δεν υπερβαίνει τα 1,800-2.000 €.

Αυτό άλλωστε φαίνεται και από την δραματική μείωση την τελευταία διετία των ενοικίων κατά 50% περίπου.

Καλώ το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει σχετική απόφαση, ώστε οι υπηρεσίες του Δήμου μας να προτείνουν τις αντίστοιχες μειώσεις στο Υπουργείο Οικονομικών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york