Τετάρτη, 18 Απριλίου 2012

Τετάρτη 25 Απριλίου Συνεδριάζει το 2ο Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Κρωπίας

Τετάρτη 25 Απριλίου

Συνεδριάζει το 2ο Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Κρωπίας

Συνεδρίασε, την Τετάρτη 4 Απριλίου 2012, υπό την προεδρία του Δημάρχου Κρωπίας Δημήτρη Κιούση και του Θοδωρή Γρίβα, Αντιδημάρχου, υπεύθυνου για την πολιτική Προστασία, το πρώτο Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (Σ.Τ.Ο) Κρωπίας ενόψει της αντιπυρικής περιόδου του 2012.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η ενημέρωση, για την ορθή εφαρμογή των κείμενων διατάξεων δασοπυροπροστασίας, για τις αποφάσεις του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Ανατ.Αττικής ( συγκλήθηκε στις 28/03/2012), για τις ενέργειες δημοτών και άλλων φορέων προκειμένου να επιτευχθεί η ευαισθητοποίηση και η μεγαλύτερη συμμετοχή στην εθελοντική δασοφύλαξη καθώς και θέματα εκπαίδευσης εθελοντών.

Η 2η συνεδρίαση θα γίνει την Τετάρτη 25 Απριλίου στις 12:30 το μεσημέρι όπου και θα προσκληθούν, εκτός των μελών του Σ.Τ.Ο Κρωπίας, όλα τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δήμου Κρωπίας, οι τοπικοί σύλλογοι του Κορωπίου, Διευθυντές Σχολείων και Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων, εκπρόσωποι της ΔΕΗ, της Ένωσης Εταιριών Ανατολικής Αττικής, του συλλόγου Eεπαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Κορωπίου και της Αττικής Οδού ΑΕ.

Συμμετείχαν : ο Διοικητής Π.Υ Κορωπίου, Πύραρχος Αθ. Τζοίτης, ο υποδιοικητής Π.Υ Κορωπίου, Πυραγός Σοφ.Ανδρικόπουλος, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Κορωπίου, Ηλίας Τόλιας, ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) κ. Δημήτρης Κυργιόπουλος, οι υπάλληλοι του Δήμου Κρωπίας, Λεωνίδας Ντούνης, Αραπογιάννης, Σπυρίδων Λάμπρου, Βίκτωρ Ι. Γιαρινάκης, Ντίνα Αλεξίου, ο ειδικός συνεργάτης Δήμου Κρωπίας Ι. Κατιμερτζόγλου, το Προεδρείο του Κυνηγετικού Συλλόγου Κρωπίας με επικεφαλής τους Γ. Τσιαχρή και Χρ. Αναγνώστου, ο δημοτικός σύμβουλος Κρωπίας Βασίλης Γούλας και το μέλος της Εθελοντικής Ομάδας Δήμου Κρωπίας Δημήτρης Σιδέρης. Απουσίασαν, οι εκπρόσωποι του Δασονομείου Κρωπίας, του ΚΕΦΣΚΥ, του Λιμενικού Σώματος και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής.

---------------------------

Eνημερωτικό Σημείωμα για την σύγκληση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Ανατ.Αττικής ενόψει της αντιπυρικής περιόδου 20120

Υπό την προεδρία της Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής κας Χρυσάνθης Κισκήρα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012, η συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής, με θέματα: α) τα προληπτικά μέτρα για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών β) την εφαρμογή του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας οχημάτων και γ) τις δράσεις προετοιμασίας για την πρόληψη και την αντιμετώπιση κινδύνων από εκδήλωση σεισμού.

Στη συνεδρίαση παρέστησαν ο Δ/ντης και η Προϊσταμένη της Αυτοτελούς Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Ανατολικής Αττικής, στελέχη της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Περιφέρειας Αττικής, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανατολικής Αττικής, καθώς και εκπρόσωποι από τα τοπικά πυροσβεστικά τμήματα, εκπρόσωποι από τα Δασαρχεία με χωρική αρμοδιότητα την Ανατ. Αττική, εκπρόσωποι από τις Αστυνομικές Δ/νσεις, εκπρόσωποι από την Τροχαία, το Λιμεναρχείο Ραφήνας, εκπρόσωποι της Δ.Ε.Η, Ο.Τ.Ε, ΕΥΔΑΠ, Αττικές Διαδρομές, την ΥΠΑ, Αντιδήμαρχοι και προσωπικό Πολιτικής Προστασίας των Δήμων της Ανατολικής Αττικής, εκπρόσωποι εθελοντικών οργανώσεων καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της Π.Ε Ανατολικής Αττικής.

Η Αντιπεριφερειάρχης στην εισήγηση της ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Η Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών. Ενόψει της φετινής αντιπυρικής περιόδου, ξεκινήσαμε έγκαιρα την προετοιμασία και τον συντονισμό των ενεργειών μας, για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Βεβαίως, το γενικό πρόσταγμα για την κατάσβεση των πυρκαγιών έχει η Πυροσβεστική υπηρεσία, συνεπικουρούμενη όμως από όλους τους φορείς που συμμετέχουν στο Σ.Ο.Π.Π. Με τη στενή συνεργασία όλων και καταρτίζοντας συγκεκριμένο σχέδιο θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά και φέτος τους κινδύνους από την εκδήλωση των δασικών πυρκαγιών».

Η κα Χρ. Κισκήρα ανέφερε τα θέματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων:

 • Χαρτογράφηση κινδύνου δασικής πυρκαγιάς.
 • Έργα αντιπυρικής προστασίας δασών και δασικών εκτάσεων
 • Καθαρισμοί βλάστησης για τη μείωση του κινδύνου.
 • Μέτρα για την αποφυγή πρόκλησης πυρκαγιάς από τη λειτουργία Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Αστικών Απορριμμάτων που ανήκουν στους Δήμους.
 • Μέτρα για την αποφυγή εκδήλωσης πυρκαγιάς από την εκτέλεση γεωργικών και άλλων εργασιών περιορισμένης έκτασης στην ύπαιθρο.
 • Επιτήρηση δασών - Μικτές Περιπολίες.
 • Συνεργασία φορέων με το Πυροσβεστικό Σώμα για τη διάθεση υλικών και μέσων.
 • Οργανωμένη απομάκρυνση πολιτών λόγω δασικής πυρκαγιάς.
 • Κινητοποίηση και συντονισμός Εθελοντικών Οργανώσεων - Οργάνωση Εθελοντισμού σε επίπεδο Δήμων.
 • Η Ανατολική Αττική είναι μια περιοχή που έχει υποφέρει και έχει θρηνήσει θύματα από σεισμό αλλά σε κάθε περίπτωση, όπου και να εκδηλωθεί σεισμός, θα πρέπει να είμαστε όλοι προετοιμασμένοι για την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων από το φαινόμενο αυτό. Κατά τη συνεδρίαση, έγινε εκτενής συζήτηση και για τις απαιτούμενες ενέργειες λόγω σεισμού, οι οποίες μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν:
 • Προσεισμικός έλεγχος σε δημόσια και κοινωφελούς χρήσης κτίρια
 • Ενημέρωση - εκπαίδευση πληθυσμού, υπηρεσιών και ειδικών ομάδων ( εθελοντές, παιδιά, ΑΜΕΑ)
 • Καθορισμός και έλεγχος ασφαλών χώρων συγκέντρωσης και καταφυγής των πολιτών
 • Προγραμματισμός της μεταβατικής στέγασης των πληγέντων (άμεση και προσωρινή στέγαση)
 • Προγραμματισμός ασκήσεων επί χάρτου ή επί πεδίου με τις οποίες επιτυγχάνεται η αποσαφήνιση των αρμοδιοτήτων, η εκπαίδευση εμπλεκομένων και η αποτελεσματικότητα των σχεδίων έκτακτης ανάγκης
 • Σχεδιασμός σταδίων επιχειρήσεων (αναγγελία σεισμού, εκτίμηση συνεπειών, κινητοποίηση δυνάμεων έρευνα και διάσωση, περίθαλψη)

Πηγή : Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Αττικής,

024 022 023

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis

 
Free Host | lasik surgery new york