Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία Αχαρνών: Αντικαπνιστική καμπάνια στα σχολεία

Το Παράρτημα Αχαρνών της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας σε συνεργασία με τους υπεύθυνους του Ιατρείου Διακοπής Καπνίσματος της Πολυκλινικής του Ολυμπιακού Χωριού κ. Βασίλειο Τσούτσο,  Γιατρό Πνευμονολόγο, και τις Επισκέπτριες Υγείας  κ. Ευαγγελία Παπαγιάννη και κ. Αγγελική Βλάσση, συνεχίζει το πρόγραμμα ενημέρωσης των μαθητών της Α΄ Βάθμιας και Β΄Βάθμιας Εκπαίδευσης της πόλης μας για τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος, που έχει αρχίσει από την άνοιξη του 2011.

     Το πρόγραμμα έχει εξαπλωθεί σ’ όλη την πόλη των Αχαρνών και η ανταπόκριση των μαθητών αλλά και των εκπαιδευτικών είναι πολύ μεγάλη και όσο γίνεται γνωστό το πρόγραμμα τόσο περισσότερα σχολεία εκφράζουν την επιθυμία  να ενταχθούν σε αυτό.

Η ενημέρωση γίνεται με προβολή διαφανειών και παράλληλα οι μαθητές συμμετέχουν  σε συζήτηση με πολύ ενδιαφέρον.

Παράλληλα διανέμονται και φυλλάδια, ανάλογα με την ηλικία των παιδιών με χρήσιμες πληροφορίες

  Το κάπνισμα είναι παγκοσμίως η κυριότερη αιτία καρκίνου που μπορεί να προληφθεί. Οι δράσεις της Ελληνικής αντικαρκινικής Εταιρείας έχουν σαν κύριο άξονα την ανάδειξη της αξίας της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης για την αντιμετώπιση της νόσου.

              Σύμφωνα με μελέτες της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας, στις περισσότερες χώρες του κόσμου, όπως και στην Ελλάδα, ο καρκίνος αποτελεί τη δεύτερη αιτία θανάτου μετά τα καρδιαγγειακά νοσήματα. Η συχνότερη από τις αιτίες θανάτου από καρκίνο παγκοσμίως είναι ο καρκίνος του πνεύμονα. Η βασικότερη αιτία πρόκλησής του είναι το κάπνισμα.

Επίσης προγραμματίζεται  σε συνεργασία με τοπικούς φορείς ενημέρωση και σε ομάδες ενηλίκων.

              Οι παρεμβάσεις αυτές του παραρτήματος Αχαρνών της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας έχουν στόχο  τη διάδοση της υφιστάμενης γνώσης αλλά τη δημιουργία νέας ώστε να αναπτυχθούν πρότυπα και εργαλεία πρόληψης και να διαμορφωθεί δίκτυο ελέγχου του καρκίνου σε τοπικό και εθνικό επίπεδο.

              Τηλέφωνο επικοινωνίας 210-2467871.

Για το Δ.Σ. του Παραρτήματος Αχαρνών

Της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας

Παναγιώτης Χ. Καζανάς

Χειρουργός Οδοντίατρος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york