Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Ανακοίνωση - απάντηση σε δημοσίευμα για το έργο Βελτίωση Οδικού Άξονα Κόμβος Ιππικού Κέντρου - Καλύβια - Λαγονήσι - Ανάβυσσος

Επειδή πολλά έχουν γραφτεί το τελευταίο διάστημα για το έργο «Βελτίωση του Οδικού Τμήματος: Κόμβος Ιππικού Κέντρου – Καλύβια – Λαγονήσι – Ανάβυσσος», ο Δήμος Σαρωνικού προς αποκατάσταση της αλήθειας, ενημερώνει τους πολίτες ότι η μελέτη του συγκεκριμένου έργου έγινε μετά από αίτημα του πρώην Δήμου Καλυβίων και εκπονήθηκε το διάστημα 2005-2008 (έγκριση οριστικής μελέτης με την υπ’ αριθμ. ΔΜΕΟ/4804 π.ε./21-3-2008 απόφαση του ΥΠΕΧΩΔΕ).

Το έργο αυτό δημοπρατήθηκε για πρώτη φορά το Σεπτέμβριο του 2009 και επειδή δεν προσήλθε ο ανάδοχος, ο διαγωνισμός επαναλήφθηκε το 2010. Την περίοδο εκείνη δεν είχε ακόμα εφαρμοστεί η Διοικητική Μεταρρύθμιση «Καλλικράτης» και όλες οι ενέργειες είχαν γίνει από τον τότε Δήμο Καλυβίων.

Όσον αφορά δε στο τρίτο τμήμα της μελέτης που αφορά το κομμάτι του έργου από τη διασταύρωση της Αναβύσσου μέχρι τον Άγιο Παντελεήμονα Αναβύσσου, εξακολουθεί να ισχύει εκείνο το οποίο εξαρχής προέβλεπε η μελέτη, δηλαδή ότι «στο τμήμα αυτό στον υφιστάμενο δρόμο γίνονται τοπικές βελτιώσεις με την κατασκευή ερεισμάτων και βελτιώσεις στην ποιότητα του οδοστρώματος. Όπου απαιτείται γίνεται φρεζάρισμα, στη συνέχεια τοποθετείται μια ισοπεδωτική στρώση και τέλος μία αντιολισθηρή στρώση κυκλοφορίας πάχους 4 εκ.». Ο ενδεικτικός προϋπολογισμός του έργου για το παραπάνω τμήμα (Τμήμα ΙΙΙ) ανέρχεται μετά την έκπτωση στα 3 εκατ. ευρώ. Ο Δήμος Σαρωνικού σε συνεννόηση με την Περιφέρεια Αττικής και τον Ανάδοχο του έργου, θα εξετάσει σε ποια σημεία του δρόμου θα γίνουν οι προβλεπόμενες βελτιώσεις.

Ως εκ τούτου, είναι προφανές ότι όλα όσα αναγράφονται σε διάφορα ιστολόγια τις τελευταίες ημέρες είναι ψευδέστατα, χαρακτηρίζουν αυτούς που τα διακινούν και έχουν ως στόχο με ψεύδη να υποβαθμίσουν τις προσπάθειες του Δήμου για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york