Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Πράσινο τσάι κατά της χοληστερίνης

156 Νέα έρευνα υποδεικνύει ότι το πράσινο τσάι μπορεί ενδεχομένως να μειώσει το επίπεδο της χοληστερόλης LDL.
Μελετήθηκε το πράσινο τσάι και οι κάψουλες που περιέχουν συστατικά πράσινου τσαγιού. Το τσάι φάνηκε να μειώνει τα επίπεδα της ολικής και κακής χοληστερόλης κατά 5 έως 6 μονάδες. Το ρόφημα φάνηκε να είναι σταθερά περισσότερο αποτελεσματικό από τις κάψουλες, αν και τα συνολικά οφέλη και για τα δυο ήταν μικρά.
Το πράσινο τσάι περιέχει αντιοξειδωτικές ουσίες που ονομάζονται κατεχίνες, οι όποιες έχουν μελετηθεί σε πολλές έρευνες για την επίδρασή τους στη χοληστερόλη. Ωστόσο αυτές οι έρευνες ήταν μικρές και είχαν αντικρουόμενα αποτελέσματα.
Ερευνητές στο Western University of Health Sciences, στην Pomona, εξέτασαν τα αποτελέσματα των παραπάνω κλινικών δοκιμών που αφορούσαν 1.415 ενήλικες. Στις δοκιμές που διήρκεσαν μεταξύ 3 εβδομάδων και 6 μηνών, οι συμμετέχοντες κατανάλωναν ή πράσινο τσάι, ή κάψουλες, ή εικονικό φάρμακο, καθημερινά. Οφέλη παρατηρήθηκαν στους ανθρώπους με υψηλή χοληστερόλη στην έναρξη της έρευνας.
Η ερευνήτρια Dr. Olivia Phung, δήλωσε ότι αν κάποιος λαμβάνει ήδη φάρμακα κατά της χοληστερόλης, θα πρέπει να τα συνεχίσει και να μην τα αντικαταστήσει με πράσινο τσάι, καθώς αυτό δεν είναι το νέο φάρμακο για τα υψηλά επίπεδα χοληστερόλης. Δεν παρατηρήθηκε σημαντική επίδραση στη χοληστερόλη HDL.
Η χρήση φυτικών σκευασμάτων, όπως το πράσινο τσάι, είναι μια στρατηγική μείωσης της χοληστερόλης σε συνδυασμό με φάρμακα και αλλαγή του τρόπου ζωής, σύμφωνα με την έρευνα.

Πηγή: real.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york