Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Επιστολή της κας Χρ. Χριστοφάκη προς Αντιπ.Αν.Αττικής (κοιν.Περιφ.Αττικής και Διοικητή Καλυβίων) για τη φωτιά στη χωματερή Μαρκοπούλου

Καλύβια, 4 Οκτωβρίου 2011

 

Κοιν. :

 

Περιφερειάρχη Αττικής

κ. Γ. Σγουρό

 

Διοικητή Α.Τ. Καλυβίων

κ. Σπ. Τριανταφύλλου

 

 

Προς :

 

Αντιπεριφερειάρχη Ανατ. Αττικής

κ. Χρ. Κισκήρα

 

 

 

 
clip_image002        

 

 

 

Κυρία Αντιπεριφερειάρχη,

 

          Εδώ και 48 ώρες στο Δήμο μας υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, διότι αναφλέγεται η παράνομη, ανεξέλεγκτη χωματερή του Δήμου Μαρκοπούλου, η οποία δυστυχώς ποτέ δεν έπαψε να λειτουργεί.

Η ανάφλεξη είναι εσωτερική και είναι χρήσιμη η άμεση παρέμβαση σκαπτικών μηχανημάτων –ήδη με παρέμβαση σας έχουν σταλεί δύο- για να δοθεί ένα τέλος όσο γίνεται πιο σύντομα.

Η πυροσβεστική υπηρεσία από χθες το πρωί, οπότε και ξεκίνησε η ανάφλεξη, καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες, αλλά δυστυχώς δεν μπορεί να βοηθήσει άμεσα στη λύση του προβλήματος.

Επί 48 ώρες όλος ο Δήμος Σαρωνικού, από τα Καλύβια μέχρι την Παλαιά Φώκαια, έχει καλυφθεί από πυκνό τοξικό νέφος, το οποίο έχει δημιουργήσει σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα σε πολλούς από τους κατοίκους του Δήμου μας, και ειδικά σε ηλικιωμένους και παιδιά.

Θα ήταν χρήσιμο να ληφθούν άμεσα τα απαραίτητα μέτρα και προτείνω να συγκληθεί άμεσα σύσκεψη στην Περιφέρεια, προκειμένου να δοθεί ένα οριστικό τέλος στο πρόβλημα των ανεξέλεγκτων χωματερών.

Επίσης θα ήταν χρήσιμο να μεταβεί ιατρικό κλιμάκιο στο Κέντρο Υγείας Καλυβίων, για να εξετάσει τις έκτακτες περιπτώσεις που έχουν προκύψει από αυτό το γεγονός.

Ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκρισή σας.

 

 

 

 

Χριστίνα Χριστοφάκη

 

 

 

Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης-

Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Σαρωνικού

 


Διεύθυνση: Γεωργίου Γκίνη 4, Τ.Κ. 19010-Καλύβια

Τηλέφωνο:22990 48664, Fax:22990 46055

Ε-mail : info@zoumemazi.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york