Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία Αχαρνών - ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ Η ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ… [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ]

Ασφυκτικά γέμισε η αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Αχαρνών το απόγευμα της Κυριακής 21 Οκτωβρίου 2012, από άνδρες και γυναίκες που έσπευσαν να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις του Παραρτήματος Αχαρνών της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, «για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του Μαστού». Ο πρόεδρος, οδοντίατρος Παναγιώτης Καζανάς, ευχαριστώντας φίλους και εθελοντές συνεργάτες και χορηγούς, καλωσόρισε τους παρευρισκομένους, τονίζοντας το μέγεθος της σημασίας πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης σε μια ασθένεια που σήμερα μπορεί να αντιμετωπισθεί.

Μεταξύ των άλλων τόνισε:

Ο Οκτώβριος έχει θεσμοθετηθεί ως ‘Μήνας Πρόληψης & Ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού’, στο πλαίσιο διεθνούς προσπάθειας, με στόχο την καταπολέμηση της ασθένειας.

Η σημασία της σωστής πρόληψης και έγκαιρης θεραπείας είναι κατανοητή, αν αναλογιστούμε ότι ο καρκίνος του μαστού είναι ο συχνότερος καρκίνος των γυναικών στην Ευρώπη.

Πρόκειται ασφαλώς για ένα ζήτημα που μας αφορά κάθε μήνα του χρόνου, ωστόσο δεν παύει να είναι κατάλληλη ευκαιρία για να ενημερωθούμε περί του καρκίνου του μαστού και να μάθουμε περισσότερα για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση.

Εκατοντάδες γυναίκες πεθαίνουν καθημερινά από αυτή την ασθένεια και είναι πραγματικά μεγάλο δυστύχημα καθώς με τη σωστή πρόληψη, ο καρκίνος του μαστού μπορεί να διαγνωστεί εγκαίρως και να θεραπευτεί.

Κεντρική ομιλήτρια ήταν η Δρ Λυδία Ιωαννίδου – Μουζάκα, ε. καθηγήτρια  Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου  Αθηνών, Χειρουργός-Ειδική Μαστολόγος και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας η οποία ενημέρωσε, ενθάρρυνε και προέτρεψε τις γυναίκες να δώσουν προτεραιότητα στην φροντίδα της υγείας τους, τονίζοντας ότι «…η έγκαιρη διάγνωση σώζει ζωές» Η  Αντιπρόεδρος του Συλλόγου με καρκίνο μαστού ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ, κα Ιωάννα Γραικού, έδωσε την προσωπική της εμπειρία από την ασθένεια που βίωσε η ίδια πριν από 20 χρόνια, συγκίνησε το ακροατήριο με την ψυχική της δύναμη, και τελικά κατόρθωσε να την ξεπεράσει.

Παράλληλα 14 γυναίκες ζωγράφοι της πόλης Καίτη Βλαστού(δώρισε το έργο της στη Αντικαρκινική) Αθανασία Βουρνά-Βενιέρη, Μαρία Γκίκα ,Δέσποινα Δρακούλη-Σωτηρίου, Γιώτα Ζέρβα, Γαλάτεια Καλιτζά, Φανή Κατάρα, Αικατερίνη Κατσαρού ,Φανή Μίχα, Κωνσταντίνα Νίκα, Μαίρη Σακελαροπούλου, Δήμητρα Σαμοϊλη, Ιωάννα Τσόλκα ,Δέσποινα Χέλμηέδωσαν το παρόν, εκθέτοντας έργα ζωγραφικής.

Η Κατερίνα Σκρέκη με  το νεανικό συγκρότημα Sinus Jazz Band ενθουσίασαν το ακροατήριο με την υπέροχη μουσική τους.Στο πιάνο την συνόδευσε ο Πέτρος Καρπαθάκης, στο Ηλ. Μπάσο ο Σωτήρης Πηρούνιας και στα Ντραμς ο Χρήστος Δεσποτόπουλος

Η εκδήλωση έκλεισε με κλήρωση χρήσιμων ιατρικών εξετάσεων, προσφορά του Ακτινολόγου κ. Θεοφάνη Πανόπουλου και της Ιατρού Κυτταρολόγου κ. Κλειώ Βρεττού.Επίσης δώρα προσφέρθηκαν από την εταιρεία Heatwave, χορηγό της εκδήλωσης.

Την ηχο-φωτιστική κάλυψη της εκδήλωσης είχε η χορηγός εταιρεία της Αντικαρκινικής PRO-Party και προσωπικά ο κ. Ανδρέας Λελεδάκης.

πατήστε πάνω στις εικόνες για μεγέθυνση

007 002 003 004 005 006

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york