Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Μάκης Βορίδης: "Απαράδεκτη υποβάθμιση ζωής στην Παιανία"

| |

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

102 Ο βουλευτής Αττικής του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Μάκης Βορίδης κατέθεσε ερώτηση σχετικά με την υποβάθμιση της ζωής των κατοίκων της Παιανίας εξαιτίας της εγκατάστασης σκηνιτών τσιγγάνων στην περιοχή τους. Συγκεκριμένα ο κ. Βορίδης, κατέθεσε στους Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Περιβάλλοντος την παρακάτω ερώτηση:
Με μια δέσμη καθημερινών παραστάσεων, υπομνημάτων και καταγγελιών των κατοίκων της Παιανίας  προς όλους τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς και αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, περιγράφεται με ακρίβεια η τραγική κατάσταση που έχουν δημιουργήσει στην περιοχή και ειδικότερα στη Ζώνη Προστασίας Υμηττού,  τσιγγάνοι που  αυθαίρετα εγκαταστάθηκαν εκεί μόνιμα.
Οι συντονισμένες διαμαρτυρίες που απηχούν την τραγική καθημερινότητα των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής της Παιανίας,  αρκούν για να πείσουν και τον πλέον δύσπιστο ότι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή ξεπερνά τα όρια της ανοχής, αφού η ανεξέλεγκτη  συμπεριφορά των τσιγγάνων έχει σωρεύσει πλήθος εστιών μόλυνσης που θέτουν σε κίνδυνο  την υγεία και την διαβίωση των μονίμων κατοίκων της περιοχής.
Σημαντικός αριθμός σκηνιτών που συνωστίζεται σε χώρους λίγων τετραγωνικών μέτρων, χωρίς ύδρευση, αποχέτευση και ηλεκτρισμό, καταφεύγει σε δημόσιους αλλά και σε ιδιωτικούς χώρους για την κάλυψη των σωματικών του αναγκών, ενώ ακόμα και η διαβίωσή τους στηρίζεται σε κατεξοχήν παράνομες και οχληρές ενέργειες, όπως οι καθημερινές κλοπές ακόμα και των καλωδίων της ΔΕΗ, το εκτεταμένο εμπόριο ναρκωτικών, οι καταπατήσεις ιδιωτικών περιουσιών και η διαρκής απειλή πυρκαγιάς από τις ανεξέλεγκτες εστίες που καίνε επί 24 ώρου βάσεως.
Η κατάσταση αυτή, που δεν συνάδει με ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος, δεν έχει μέχρι σήμερα αντιμετωπιστεί ούτε από τους τοπικούς φορείς ούτε από την Αστυνομία, παρά τις επίμονες καταγγελίες των κατοίκων στο Α.Τ Παιανίας, με αποτέλεσμα να διακυβεύεται  η δημόσια τάξη και να διαταράσσεται το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, εξαιτίας των συνεχών αντιπαραθέσεων μεταξύ τσιγγάνων και κατοίκων.
Ερωτάται ο κ . Υπουργός:
1. Έχει διαπιστωθεί ή όχι και γιατί,  η ανωτέρω απαράδεκτη κατάσταση στην περιοχή, από τους αρμόδιους φορείς του Υπουργείου Περιβάλλοντος; Ποια μέριμνα πρόκειται να ληφθεί προκειμένου να μην συνεχιστεί η περιβαλλοντική υποβάθμιση της «υπό προστασία»  περιοχής από τις παράνομες ενέργειες των τσιγγάνων;
2. Με ποια λογική οι κατά τα άλλα αμείλικτοι με τον παρανομούντα πολίτη  δημόσιοι φορείς (Πολεοδομία, Αστυνομία, ΔΕΚΟ κλπ) αντιμετωπίζουν με πλήρη αδιαφορία τις καταφανείς παραβάσεις ποινικών και διοικητικών νόμων από τους τσιγγάνους που δρουν ως κράτος εν κράτει; Έως πότε η «έλλειψη προσωπικού» θα αποτελεί το άλλοθι της Αστυνομίας για την συστηματική παραβίαση του νόμου από έκνομες ομάδες;
3. Ποιες  επιτέλους είναι οι ενέργειες που προτίθεται να πάρει η Κυβέρνηση για την επιβολή της τάξης και της ασφάλειας στην ευρύτερη  περιοχή της Παιανίας;
------------------------------------------
Μάκης Βορίδης
Βουλευτής Αττικής
Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός
Κολοκοτρώνη 11
Αθήνα, T.K. 10562
τηλ: 210 3219540, fax: 210 3244955
email: voridis@parliament.gr
web site: http://www.voridis.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york