Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Στο εδώλιο για το θάνατο κουταβιών από χτυπήματα με φτυάρι


Εκδικάζεται αύριο από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Σερρών η υπόθεση του υπάνθρωπου, ο οποίος δολοφόνησε με φτυάρι τέσσερα άτυχα κουτάβια μπροστά στα μάτια της μητέρας τους στις 9 Φεβρουαρίου 2010.

Σύμφωνα με την καταγγελία του αυτόπτη μάρτυρα, η σκυλίτσα - που έβλεπε ότι τα μικρά της κινδυ-νεύουν - «εκλιπαρούσε» με τον τρόπο της το ανθρωπόμορφο κτήνος, και σέρνονταν μπροστά του. Η μάνα σκύλα ούρλιαζε καθ' όλη τη διάρκεια του φονικού των μικρών της.

Σύμφωνα την πρόεδρο του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών, Ζωή Κοντού, η υπόθεση δεν αναμένεται να αναβληθεί γιατί με το καινούργιο νομοσχέδιο υπάρχει αυστηροποίηση των ποινών για τέτοιου είδους εγκλήματα και αυτό ο δράστης και κατηγορούμενος θέλει να αποφύγει.

Οι ποινές που αντιμετωπίζει με την ισχύουσα νομοθεσία είναι η φυλάκιση έως 6 μήνες, εξαγοράσιμη μεν, ή χρηματική ποινή μέχρι 1.500 ευρώ ή και τα δύο. Όπως και να έχει σημασία έχει το ειδικό βάρος της απόφασης και ο παραδειγματισμός, ότι δηλαδή τέτοιου είδους εγκλήματα στην Ελλάδα πλέον τι-μωρούνται και δεν περνούν απαρατήρητα.

Δικαστικές αποφάσεις που καταδικάζουν τους εγκληματίες, οι οποίοι σκοτώνουν με κάθε τρόπο ανυπε-ράσπιστα ζώα, τονώνουν ψυχολογικά και όλους εκείνους που μπαίνουν στη διαδικασία να καταγγείλουν τέτοιες φριχτές πράξεις και όλους εκείνους που φροντίζουν τα ζώα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. 

zougla.gr

Για την πλήρη ενημέρωσή σας επισκεφτείτε τη νέα μας ιστοσελίδα

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york