Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Τελετή Ορκωμοσίας του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Κορωπίου

...
ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
«Τελετή Ορκωμοσίας του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Κορωπίου» 
Η τελετή ορκωμοσίας του νέου Δημάρχου Κορωπίου και των  Δημοτικών Συμβούλων, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 26 Δεκεμβρίου στο  Δημαρχείο Κορωπίου.
Στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Δημοτικού Μεγάρου, παρουσία εκπροσώπων αρχών και φορέων και εκατοντάδων δημοτών, η νέα Δημοτική Αρχή έδωσε Υπόσχεση Πίστης απέναντι στην Πολιτεία, το Σύνταγμα και τους Δημότες του Κορωπίου.
Την ορκωμοσία τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.κ. Νικόλαος, ο οποίος ευχήθηκε στον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο καλή επιτυχία στο έργο του.
Στην ομιλία του, ο νέος Δήμαρχος Κορωπίου κ. Δημήτρης Κιούσης, αφού ευχήθηκε καλή θητεία σε όλους τους νεοεκλεγέντες δημοτικούς συμβούλους, ευχαρίστησε από καρδιάς τους δημότες που με τη δυναμική παρουσία τους σε αυτό το Νέο Ξεκίνημα της Δημοτικής Αρχής, μετέδωσαν τη δύναμη και παράλληλα το μεγάλο αίσθημα ευθύνης προς το νέο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης. Ο κ. Κιούσης στη σύντομη ομιλία του, διεμήνυσε για ακόμη μια φορά το πνεύμα ενότητας που διακατέχει τόσο τον ίδιο, όσο και τους συνεργάτες του και τόνισε μεταξύ άλλων:
«Με πίστη στη δύναμη του Όρκου μας προς εσάς, θα δώσουμε τη μάχη αυτή με αισιοδοξία και συναίσθηση των δυσκολιών που θα αντιμετωπίσουμε .
Οι  αλλαγές στο θεσμικό  πλαίσιο λειτουργίας  των Δήμων είναι  καταιγιστικές και  σίγουρα δημιουργούν  μια κατάσταση  πρωτόγνωρη για τους εργαζομένους του Δήμου, τους αιρετούς και τους πολίτες.
Όμως  είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι  να φέρουμε εις  πέρας την πρώτη αποστολή εφαρμογής των διατάξεων του Καλλικράτη.
Πάντα με βάση τις προτεραιότητες της λαϊκής εντολής.
Σε  καμία περίπτωση  δεν θα δώσουμε  έμφαση στη γραφειοκρατία. Επικεντρώνουμε στην ουσία και όχι στον τύπο της εφαρμογής του Καλλικράτη. Αυτό θέλω να γίνει κατανοητό σε όλους.
Σε  συνεργασία με τους όμορους Δήμους, την Κ.Ε.Δ.Κ.Ε., την αιρετή Περιφέρεια, τα άλλα συλλογικά όργανα της Αυτοδιοίκησης, το Υπουργείο Εσωτερικών και τα συναρμόδια Υπουργεία, μπορούμε να τα καταφέρουμε. Είμαι σίγουρος ότι ενωμένοι όλοι στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο μπορούμε να δημιουργήσουμε μια νέα κοινότητα με συλλογικές αξίες και με νέες δυνατότητες. Μαζί θα αντέξουμε τις δύσκολες μέρες φωτίζοντας τον δύσκολο, ανηφορικό, αλλά συνάμα και όμορφο δρόμο του διαχρονικού αγώνα για μια καλύτερη ζωή.
Ο Δήμος Κορωπίου θα είναι στις επάλξεις με σκληρή δουλειά, ανθρωπιά και αλληλεγγύη». Ακόμη, πριν κλείσει την ομιλία του, ο Δήμαρχος Κορωπίου, απευθυνόμενος προς τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη και τους δημότες, είπε χαρακτηριστικά:
«Θα μου επιτρέψετε να εκφράσω δημόσια την πίστη μου και ότι μπορούμε να ελπίζουμε.
Το  έναυσμα μου το έδωσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.κ. Νικόλαος, αποστέλλοντας στην έναρξη του σχολικού έτους, μια διαφορετική επιστολή προς τα παιδιά των Λυκείων της Μητρόπολης, με αφορμή τον καθιερωμένο Αγιασμό.
Ήταν  μια επιστολή πολύ αληθινή.
Θεωρώ ότι εκφράζει και  όλο το νέο Δημοτικό Συμβούλιο και  τη νέα Δημοτική Αρχή!
Όπως  Εσείς Σεβασμιότατε λέτε στην επιστολή σας, η Εκκλησία οφείλει να έχει πονεμένο προφητικό λόγο, με αυθεντική πίστη, με θυσιαστική  μαρτυρία και άγια ζωή, να εμπνέει και να έχει πρόταση ζωής.
Έτσι  και εμείς, είμαστε αποφασισμένοι ο Δήμος μας να έχει ουσιαστικό ρόλο, να εμπνέει τους δημότες.
Θέλουμε, όπως και εσείς, να αγωνιστούμε, ώστε το σχολείο μας να γίνει ελπίδα της εθνικής και πνευματικής μας επιβίωσης.
Θέλουμε ο Δήμος να ξαναγίνει Λαϊκός Θεσμός, να αποτελέσει κύτταρο πνευματικής αφύπνισης».
Χαιρετισμό μετά την ορκωμοσία, απηύθυναν επίσης, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης κ. Αριστείδης Γκίκας και κ. Ευάγγελος Ρεμπάπης.
Την τελετή ορκωμοσίας τίμησαν με την παρουσία τους, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ. Νικόλαος και Ιερείς της πόλης μας, η Υφυπουργός Παιδείας κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου, οι πρώην Υφυπουργοί, Γεωργίας κ. Α. Σταύρου, Ανάπτυξης κ. Γ. Βλάχος και Οικονομικών κ. Α. Μπούρας, ο Βουλευτής κ. Νίκος Καντερές, ο Νομάρχης Ανατ. Αττικής κ. Λ. Κουρής, οι πρώην Δήμαρχοι Κορωπίου κ.κ. Ι. Πρόφης, Π. Παπαγιαννόπουλος, Κ. Γκίκας και Θ. Αθανασόπουλος, οι Δήμαρχοι, Σαρωνικού κ. Π. Φιλίππου, Μαρκόπουλου κ. Σ. Μεθενίτης και Σπάτων κ. Χ. Μάρκου, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ. Δ. Αφεντούλη, Α. Γάκης, Δ. Μπαρούτας, Γ. Σμέρος, Ι. Δημόπουλος και Α. Αυγερινός, η Γραμματέας του Νομαρχιακού Συμβουλίου κ. Α. Γκιόκα και η Νομαρχιακή Σύμβουλος κ. Μ. Φουρναράκη.
Επίσης, παρόντες ήταν, οι Διοικητές της Τροχαίας Αθηνών κ. Κ. Μιχαιρίνας, του Α.Τ. Κορωπίου κ. Η. Τόλιας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ. Α. Τζοΐτης και του ΚΕΦΣΚΥ κ. Πετράκης, εκπρόσωποι της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, οι Πρόεδροι των Νομαρχιακών Επιτροπών του ΠΑΣΟΚ κ. Μ. Πανταζή, της Νέας Δημοκρατίας κ. Ε. Γιαλούμης και της Δημοτικής Αριστεράς κ. Α. Παπαδόπουλος, οι Πρόεδροι των Τοπικών Οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Πρόφης, της ΝΔ κ. Α. Δημητρίου, του ΚΚΕ κ. Φ. Τουρλεντές και του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ι. Ντούνης, , ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιά κ. Γ. Οικονόμου, ο Καθηγητής της ΑΣΟΕΕ κ. Δ. Γκίκας, Δημοτικοί Σύμβουλοι του Κορωπίου και όμορων Δήμων, καθώς και εκπρόσωποι τοπικών φορέων και συλλόγων.
Συγχαρητήρια μηνύματα απέστειλαν ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Π. Ασπραδάκης, ο Δήμαρχος Παιανίας κ. Δ. Δάβαρης και ο Νομαρχιακός Σύμβουλος κ. Π. Ευαγγελίου.   

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york