Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Παντελής Ασπραδάκης: «Ο Κρατικός Προϋπολογισμός του 2011, ο κρισιμότερος των τελευταίων χρόνων»


Oμιλία στο Ελληνικό Κοινοβουλίου πραγματοποίησε ο Βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Περιφέρειας Αττικής κ. Παντελής Ασπραδάκης, για τον προϋπολογισμό του 2011.
Η ομιλία επικεντρώθηκε στις δυσκολίες που προκύπτουν για τον έλληνα πολίτη από τη δεινή οικονομική κατάσταση της χώρας, αλλά και στην αναγκαιότητα να προσφέρουν επιτέλους οι έχοντες και όχι μόνο ο απλός μέσος πολίτης.
«Μέσα σ’ αυτό το δυσμενές κλίμα η Κυβέρνηση αναγκάστηκε να πάρει πολύ σκληρά μέτρα και απαιτήθηκαν επίπονες προσπάθειες και θυσίες από τον κάθε Έλληνα πολίτη, έναν πολίτη πικραμένο, θυμωμένο, οργισμένο θα έλεγα, που ναι μεν δείχνει ανοχή και ωριμότητα, αλλά ταυτόχρονα απαιτεί. Απαιτεί να αντιδράσουμε στις αγκυλώσεις και ανισορροπίες του παρελθόντος. Απαιτεί να προχωρήσουμε σε δομικές αλλαγές και ενέργειες που θα δικαιολογήσουν την αναγκαιότητα των μέτρων και θα του δώσουν ελπίδα να οραματίζεται ένα ευοίωνο μέλλον».
Ο Παντελής Ασπραδάκης περιέγραψε την τιτάνια προσπάθεια του Γιώργου Παπανδρέου και της κυβέρνησης τους προηγούμενους μήνες προκειμένου η χώρα να σωθεί από τη χρεοκοπία αλλά και να γίνουν όλες εκείνες οι διαρθρωτικές αλλαγές που έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και πολλά χρόνια για ένα κράτος δικαίου σύγχρονο και βιώσιμο.
Συγκεκριμένα  ανέφερε: "Εδώ και ένα χρόνο  ο Γιώργος Παπανδρέου κάνει μια  τιτάνια προσπάθεια, εντός και  εκτός της χώρας, για να ανακτήσει  το χαμένο της κύρος και την  αξιοπιστία αλλά και να συμβάλλει, ώστε η Ελλάδα, μέσα από το δικό της πρόβλημα, με συγκεκριμένες προτάσεις και ιδέες, να υποστηρίξει την Ευρωπαϊκή συνοχή".
Στη συνέχεια ο Παντελής Ασπραδάκης επισήμανε  ότι ο προϋπολογισμός του 2011 προωθεί  αλλαγές σε τομείς της δημόσιας διοίκησης  προς όφελος του Έλληνα πολίτη που σε βάθος χρόνου θα συμβάλλουν αποφασιστικά σε λιγότερη γραφειοκρατία και καλύτερες υπηρεσίες σε ποικίλους τομείς.
Τόνισε  επίσης ότι ζητούμενο είναι "η  φροντίδα για τα χαμηλά εισοδήματα, τους χαμηλόμισθους και τους χαμηλοσυνταξιούχους, που οφείλουμε να προσπαθήσουμε, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες, να ανακτήσουν, έστω, μέρος των απωλειών του εισοδήματός τους".
Ο βουλευτής  του ΠΑΣΟΚ μίλησε για την Περιφέρεια Αττικής και τα προβλήματα της σε διάφορους τομείς, όπως την αποχέτευση στην Ανατολική Αττική, τη διαχείριση των απορριμμάτων, τον Ασωπό Ποταμό, τα περιβαλλοντικά προβλήματα στο Θριάσιο Πεδίο, την ανασφάλεια του Πολίτη από την εγκληματικότητα και άλλα.
Κλείνοντας  την ομιλία του ο Παντελής Ασπραδάκης εξέφρασε την ευχή "στο μέλλον η πολιτική να μην είναι παράγοντας απαισιοδοξίας και μελαγχολίας για την κοινωνία, αλλά φορέας ελπίδας που θα δώσει προοπτική και εφόδια στη νέα γενιά, που θα μετουσιώσει την σημερινή αγωνία σε δημιουργικότητα και πρόοδο".
Διαβάστε  ολόκληρη την ομιλία:
http://pantelis.aspradakis.gr/press/35/157

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york