Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Κύριε Φιλίππου, είστε υποχρεωμένος να πετύχετε!

| | | |

Κύριε Φιλίππου, είστε υποχρεωμένος να πετύχετε.

Σε διαφορετική περίπτωση, θα την πληρώσουμε όλοι!

Είναι γεγονός πως αν η «νέα» Δημοτική Αρχή δεν καταφέρει να ολοκληρώσει με επιτυχία το έργο που αναλαμβάνει από 1/1/2011, θα υπάρξουν  σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις στην καθημερινότητα όλων μας. Είναι, επίσης, αλήθεια πως δε συμφωνώ (όπως και άλλοι δημότες) με πολλές από τις μέχρι σήμερα επιλογές του κ.Φιλίππου ούτε και με τον τρόπο με τον οποίο συχνά, διαχειρίστηκε τις δημοτικές υποθέσεις.

Έχοντας κατά νου όλα τα παραπάνω, εμείς στη Σύγχρονη Πόλη Σαρωνικού θα είμαστε θετικά  παρόντες,  με μοναδικό σκοπό τη συνεισφορά μας στην πρόοδο και ανάπτυξη του τόπου, χωρίς μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες ή άλλες επιδιώξεις.

Στα πλαίσια αυτής της λογικής, θέλω να διατυπώσω κάποιες αυτονόητες προτάσεις, η υλοποίηση των οποίων  πιστεύω ότι θα συνεισφέρει στη θετική εξέλιξη των δημοτικών υποθέσεων και, φυσικά, της καθημερινότητας όλων των πολιτών του Δήμου Σαρωνικού. 

Οι προτάσεις μου:

  • Εγκαθίδρυση, επιτέλους, της πλήρους διαφάνειας, σε ολόκληρο το φάσμα των δημοτικών λειτουργιών. Έτσι, εκτός των άλλων, θα καταπολεμηθεί η σπατάλη, αλλά και η κακοδιαχείριση, όπου κι αν υπάρχουν.
  • Εκμετάλλευση των νέων τεχνολογιών και ένταξή τους σε όλες τις δημοτικές υπηρεσίες, προς όφελος των δημοτών, των υπαλλήλων του Δήμου, αλλά και του ίδιου του Δήμου.
  • Εφαρμογή της αξιοκρατίας, σε όλα τα επίπεδα της ιεραρχίας. Στελέχωση συμβουλίων κι επιτροπών με ικανούς, άξιους και ηθικούς ανθρώπους.
  • Ενεργοποίηση εθελοντών. Οι εθελοντές μπορούν να προσφέρουν σημαντικό έργο, με τη διάθεσή τους για ανιδιοτελή προσφορά και την πιθανή τεχνογνωσία τους. Υπό την προϋπόθεση βέβαια, ότι η επιλογή της κινητοποίησής τους θα είναι μια ειλικρινής και συνειδητή πράξη της Δημοτικής Αρχής, για την προώθηση του γενικού καλού και όχι μία ακόμα επιλογή, ενταγμένη στη λογική της εκμετάλλευσης θεσμών και προσώπων, για μελλοντικό εκλογικό της όφελος.

Πάντως, κ.Φιλίππου λάβετε υπόψη σας ότι στο τέλος της θητείας σας, αν δεν έχετε πετύχει, δε θα μπορείτε να επικαλεστείτε ούτε τη γενικότερη αρνητική οικονομική κατάσταση ούτε τις όποιες περικοπές στους ΚΑΠ ούτε φυσικά το νέο (απαιτητικό- είναι αλήθεια) τρόπο λειτουργίας των δήμων, λόγω  «Καλλικράτη».

Όλα αυτά τα γνωρίζατε πάρα πολύ καλά, όταν με τόση επιμονή ζητούσατε την ψήφο των δημοτών κατά την προεκλογική περίοδο. Πράγμα που σημαίνει ότι εσείς και τα στελέχη του συνδυασμού σας, έχετε επεξεργαστεί ήδη τις  – κατά την άποψή σας – αποτελεσματικότερες και πιο εφικτές λύσεις για την ανάπτυξη του νέου μας δήμου, μέσα στο συγκεκριμένο οικονομικό και αυτοδιοικητικό περιβάλλον.

Αναμένουμε με καλοπροαίρετο ενδιαφέρον τις εξειδικευμένες προτάσεις σας.

Δεσμευόμαστε να στηρίξουμε κάθε τι θετικό, αλλά θα μας βρείτε μαχητικά και δημιουργικά απέναντί σας, σε κάθε μη θετική, μη ορθή πρόταση ή επιλογή σας.

Κύριε Φιλίππου, για να γίνει «ομελέτα», πρέπει να σπάσουν «αυγά»!

Καλή Χρονιά με υγεία για όλους!


Χρήστος  Λούλας

-Μέλος της Σύγχρονης Πόλης Σαρωνικού, -Οικονομολόγος, Αναλυτής οικονομικών στοιχείων επιχ/σεων & Σύμβουλος σε θέματα Οργάνωσης, Ποιότητας και Διαχ/σης Κρίσεων, -Επιθεωρητής Συστημάτων Ποιότητας, -Πρώην στέλεχος της ΕΤΕ.

http://christosloulas.wordpress.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york