Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΒΑΡΗΣ ΒΟΥΛΑΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ: ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ και ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ: ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ

| |

Συνεχίζονται οι επαφές και οι συναντήσεις ενημέρωσης στελεχών της Λαϊκής Συσπείρωσης Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και του υποψηφίου δημάρχου Κώστα Πασακυριάκου με εργαζόμενους στους δήμους, σχετικά με το  μέλλον των εργαζομένων, όταν θα εφαρμοστεί η νέα διοικητική δομή, ο λεγόμενος "Καλλικράτης" από 1.1.2011

Εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι σε δήμους και νομαρχίες, απειλούνται με απόλυση, με την υλοποίηση του "Καλλικράτη" από την 1η  Γενάρη 2011. Πρόκειται για 30.000 - 35.000 εργαζόμενους που δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει και βρίσκονται σε καθεστώς ανασφάλειας, αφού κανείς μέχρι σήμερα από την κυβέρνηση δεν έχει ενημερώσει για το μέλλον όσων δουλεύουν τώρα σε υπηρεσίες των δήμων, όταν αυτές συγχωνευτούν ή σε δημοτικές επιχειρήσεις όταν αυτές καταργηθούν.

Η κατάσταση έχει ως εξής: Ο νόμος για τον «Καλλικράτη» προβλέπει:

Το κλείσιμο όλων ανεξαιρέτως των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου στους ΟΤΑ. Την αναστολή λειτουργίας περίπου 1.800 δημοτικών επιχειρήσεων. Το κλείσιμο των 46 μονομετοχικών ΑΕ των ΟΤΑ. Την κατάργηση περίπου 900 σχολικών επιτρόπων μετά τη μεταβίβαση των αρμοδιοτήτων για τα σχολικά κτίρια στους Δήμους.

Αποτέλεσμα των παραπάνω θα είναι να βρεθούν χιλιάδες εργαζόμενοι στο δρόμο, κυρίως συμβασιούχοι και εργαζόμενοι με συμβάσεις αορίστου χρόνου ιδιωτικού Δικαίου. Η κυβέρνηση λέει ότι δεν θα απολυθεί κανένας μόνιμος υπάλληλος, αλλά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έχει δηλώσει ότι δεν υπάρχει συνταγματικό κώλυμα για την απόλυση μονίμων υπαλλήλων, των οποίων η οργανική θέση στο Δημόσιο έχει καταργηθεί.

Εχει σημασία να αναφέρουμε ότι οι εργαζόμενοι στους δήμους δουλεύουν με τις εξής σχέσεις εργασίας: μόνιμοι, αορίστου χρόνου, συμβασιούχοι, συμβασιούχοι έργου, έκτακτο προσωπικό, εποχιακό προσωπικό, μέσω προγραμμάτων του ΟΑΕΔ, με μερική απασχόληση, με stage, σε διάφορα χρηματοδοτούμενα προγράμματα, ως "ενοικιαζόμενοι". Το χτύπημα που ετοιμάζει η κυβέρνηση και οι περιφερειακές και δημοτικές αρχές που θα εκλεγούν με τη στήριξη ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. -ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, τους αφορά όλους.  ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ., οι υποψήφιοι και οι εκπρόσωποι του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ αποθεώνουν τον "Καλλικράτη" και δηλώνουν ότι θα κάνουν αγώνα για την υλοποίησή του, ενώ ξέρουν τα δεινά που θα φέρει στους εργαζόμενους.

Οι εκλεγμένοι της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ που στηρίζει το ΚΚΕ δεν θα επιτρέψουν να περάσουν τέτοιες αντεργατικές αλλαγές. Το παράδειγμα του δήμου Νίκαιας είναι χαρακτηριστικό. Εκεί, η δημοτική αρχή που στηρίζει το ΚΚΕ, προχώρησε στη μονιμοποίηση 167 εργαζομένων κόντρα στους νόμους του κράτους. Κι αυτό έγινε την ιδια στιγμή που εκλεγμένοι με ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑ.Ο.Σ., έσπρωχναν κόσμο στην ανεργία.

Οι εργαζόμενοι - τόσο αυτοί που βρίσκονται σήμερα ένα βήμα πριν την ανεργία όσο και εκείνοι που στέκονται κάπως μακρύτερα - οφείλουν να δώσουν την απάντησή τους. Το ΚΚΕ, από την πρώτη στιγμή, είχε εκφράσει τη ριζική του αντίθεση στην επιχειρούμενη μεταρρύθμιση και είχε προειδοποιήσει πως μια πλευρά του αντιλαϊκού της χαρακτήρα θα είναι η αλλαγή στο εργασιακό καθεστώς των υπαλλήλων στους ΟΤΑ και στο δημόσιο, η κατάργηση εργατικών κατακτήσεών τους, η αύξηση της ανεργίας, η υπερεκμετάλλευση της εργατικής τους δύναμης, η χειροτέρευση των εργασιακών σχέσεων. Σήμερα, αυτές οι πολιτικές εκτιμήσεις δικαιώνονται. Το ΚΚΕ έχει καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση για την προστασία των ανέργων, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση, τα αστικά κόμματα και τα δεκανίκια τους, πρωτοτατούν στο χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων.

Οι εργαζόμενοι στους δήμους και στις νομαρχίες, οι εργαζόμενοι στο δημόσιο πρέπει να αντιπαλέψουν αυτή την πολιτική. Να μη συμβιβαστούν με όσα τους ετοιμάζουν. Να μη δεχτούν να πληγεί ούτε ένας εργάτης. Γι αυτό πρέπει με την ψήφο τους να στηρίξουν τα ψηφοδέλτια της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ σε περιφέρειες και δήμους όλης της χώρας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york