Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Γιάννης Σμυρλής - Μια διαφορετική καμπάνια

| |

Είμαι νέος, έχω όρεξη για δουλειά, θέλω να χρησιμοποιήσω τη διεθνή
μου εμπειρία στην Παλλήνη για να μπορούν οι οικογένειές μας, να ζουν
σε έναν πιο σύγχρονο, πιο ευρωπαϊκό Δήμο. Γι' αυτό είμαι Υποψήφιος.

Ένα αυτοκόλλητο σε λάθος φρούτο; Όχι, απλά μια καμπάνια προβληματισμού για τα πολλά ψέμματα που ακούμε στις εκλογές.

Σήμερα το πρωί, πήγα με φίλους στη λαική αγορά της Κάντζας. Αγοράσαμε μερικά κιλά πορτοκάλια, κολλήσαμε τα αυτοκόλλητα που βλέπετε και αρχίσαμε να μιλάμε στον κόσμο για τις εκλογές και το πώς βλέπουν την πολιτική. Στην αρχή μας κοιτούσαν με απορία για το παράδοξο μήνυμα στο αυτοκόλλητο, κανείς όμως δεν το απαξίωσε. Με αφορμή αυτήν την πρωτονβουλία οι άνθρωποι βρήκαν πάτημα να πουν τα παράπονά τους, να εκφράσουν την απαισιοδοξία τους αλλά και την ελπίδα που βλέπουν στους νέους ανθρώπους.

Από τη σημερινή επαφή μου με όλους αυτούς τους ανθρώπους κατάλαβα δύο πράγματα. Πρώτον, ο κόσμος νιώθει αηδία για αυτούς που έχει στο μυαλό του ως "πολιτικούς". Θέλει πολύ να δει κάτι διαφορετικό. Πολλοί είναι αυτοί που θέλουν να μιλήσουν για πολιτική, που έχουν πραγματικές προτάσεις για τον τόπο τους, ιδέες για το πως μπορεί να γίνει καλύτερη η γειτονιά τους, αλλά δεν έχουν σε ποιον να τις πουν.

Δεύτερον, ο κόσμος έχει βαρεθεί να δίνει και όχι να παίρνει. Αυτό ήταν και ένα από τα μηνύματα που θέλαμε να περάσουμε σήμερα. Ότι αν θέλεις να έρθεις κοντά σε αυτούς τους πολίτες, πρέπει πρώτα να καταλάβεις τι έχουν ανάγκη. Και να αρχίσεις να τους το δίνεις. Χωρίς να το απαιτήσουν, χωρίς να διαμαρτυρηθούν γι' αυτό. Απλά επειδή κάποια πράγματα είναι αυτονόητα.

Το βασικό όμως μήνυμα που περάσαμε αλλά και λάβαμε, είναι ότι οι υποσχέσεις, τα λόγια, τα ψέμματα, δεν είναι παρά ένα "αυτοκόλλητο" το οποίο είναι πολύ εύκολο να ξεκολλήσει μετά τις εκλογές. Αυτό που μένει είναι το πορτοκάλι. Χωρίς περιτυλίγματα. Γιατί το πραγματικό έργο φαίνεται, ξεχωρίζει χωρίς "αυτοκόλλητα" και κυρίως, χωρίς υπερβολές και ψέμματα.

http://www.smirlis.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york