Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ- ΚΑΜΑΡΙΖΑ – ΚΕΡΑΤΕΑ - ΛΑΥΡΙΟ: ΟΧΙ ΣΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΛΑΥΡΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ 
       
 ΟΧΙ ΣΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ
ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΛΑΥΡΙΟΥ 
      Συμπολίτες  και συμπολίτισσες, 
      Το  Κέντρο Υγείας Λαυρίου, εδώ και καιρό, έχει φτάσει στο σημείο μηδέν. 
      Όλα αυτά τα οποία τελευταία συμβαίνουν έφτασαν τον κόμπο στο χτένι. 
Διαμαρτυρόμαστε έντονα 
  1. Για την θέσπιση εισιτηρίου εισόδου 3 ευρώ στους πολίτες της ευρύτερης περιοχής προκειμένου να επισκεφτούν γιατρό.  Στα 26 χρόνια λειτουργίας του, το Κέντρο Υγείας Λαυρίου πρόσφερε πολλά.  Σήμερα δεν θα λειτουργήσει σαν ένας πρόσθετος φοροεισπρακτικός μηχανισμός.
  2. Για την θέσπιση εισιτηρίου 40 ευρώ προκειμένου να κάνει βασικές εργαστηριακές μικροβιολογικές εξετάσεις.  Δεν πάει άλλο.  Αυτοί που πρέπει να αντιδράσουν δεν αντιδρούν, με αποτέλεσμα κύρια ηλικιωμένοι, χαμηλοσυνταξιούχοι να αιμορραγούν οικονομικά.
  3. Για την υποστελέχωση σε ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η 24ωρη εφημερία του.
  4. Για την πρόσφατα συζητούμενη συγχώνευση των εφημεριών των Κέντρων Υγείας Λαυρίου-Μαρκοπούλου-Καλυβίων, για εξοικονόμηση χρημάτων από εφημερίες ιατρών.  Αυτό που χρειάζεται δεν είναι η κατάργηση των εφημεριών των κατά τόπους Κέντρων Υγείας, αλλά η δημιουργία Νοσοκομείου που θα καλύπτει τις υγειονομικές ανάγκες της ευρύτερης περιοχής.
       Η δημοτική αρχή της πόλης ενημερώθηκε  εγγράφως στις 15 Σεπτεμβρίου, από τον δημοτικό σύμβουλο και υποψήφιο του συνδυασμού μας Νίκο Βλαχογιάννη, για τα προβλήματα του Κέντρου Υγείας.  Πριν 15 ημέρες έγινε επερώτηση στην Βουλή. Μέχρι σήμερα, δεν υπήρξε καμία αντίδραση, απ’όσο γνωρίζουμε.
       Πρέπει  να υπάρξει ένα τέλος σε όλο αυτόν τον κατήφορο και κάποιοι να ξυπνήσουν και να αντιδράσουν σε αυτή την φοροεισπρακτική λαίλαπα.
    Απαιτούμε
  1. Αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας Λαυρίου, που σύμφωνα με την ιδρυτική του πράξη λειτουργεί σαν Κέντρο Υγείας Αγροτικού τύπου από το 1985, σε Κέντρο Υγείας Αστικού τύπου, αφού σήμερα καλύπτει τις υγειονομικές ανάγκες μια ευρύτερης περιοχής με μόνιμο πληθυσμό που ξεπερνά τις 50.000 και πλησιάζει τις 80.000 το καλοκαίρι.
  2. Λειτουργία εφημερίας σε 24ωρη καθημερινή βάση αφού καλύπτει τις υγειονομικές ανάγκες όχι μόνο των κατοίκων αλλά και των βιομηχανικών συγκροτημάτων που είναι εγκαταστημένα στην περιοχή.
  3. Άμεσο εξοπλισμό και στελέχωση του Κέντρου Υγείας, Αποθεραπείας Αποκατάστασης Κερατέας ¨Κ.Πρίφτης¨, που έιναι έτοιμο από το 2009.
  4. Την δημιουργία Νοσοκομείου στα Μεσόγεια και τη Λαυρεωτική.
  5. Δημόσια δωρεάν υγεία.
   Καλούμε όλες τις δημοτικές παρατάξεις σε σύσκεψη την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου  στις 5 το απόγευμα στο εκλογικό μας  κέντρο στο Λαύριο προκείμενου να διαμορφώσουμε συγκεκριμένο πρόγραμμα  ενεργειών και κινητοποιήσεων για να ακυρώσουμε την επιβολή των εισιτηρίων στο Κέντρο Υγείας Λαυρίου και να υπερασπιστούμε τη λειτουργία των υπηρεσιών του χωρίς περικοπές και ελλείψεις προσωπικού.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Υποψήφιος Δήμαρχος
Λαυρεωτικής

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york