Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΠΕΤΑΝΕΑ – ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΒΑΡΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΒΑΡΗΣ – ΒΟΥΛΑΣ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ: «Η ΕΠΙΛΥΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΑΠΑΙΤΕΙ ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΤΗ ΓΝΩΣΗ ΤΟΥΣ!»

| |

Η πρόχειρη αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων, που καθορίζουν το μέλλον της νέας μας Πόλης από ανθρώπους οι οποίοι
θέτουν  υποψηφιότητα για  τη διοίκηση της νέας αυτής Πόλης, είναι  τουλάχιστον εγκληματική. Κι αιτιολογώ τη θέση μου αυτή ως εξής:
Με έκπληξη  διαβάσαμε ένα πρόγραμμα από  υποψήφιο Δήμαρχο του Δήμου Βάρης  – Βούλας – Βουλιαγμένης, το οποίο έχει ήδη κυκλοφορήσει και το οποίο, προκαλεί «εντύπωση» για το πόσο ελλιπής είναι η ενημέρωσή του σε σχέση με την περιοχή της Βάρης.
Είναι τουλάχιστον  αστείο να αναφέρεται κάποιος υποψήφιος  σε προσεχή έργα, τα οποία ήδη  υφίστανται ή έχουν ήδη δρομολογηθεί να πραγματοποιηθούν στο Δήμο Βάρης.
Έχουμε ευθύνη απέναντι στους πολίτες, που θα μας  κρίνουν. Τα προγράμματά μας έχουμε το χρέος απέναντι στους πολίτες, να ανταποκρίνονται στην πραγματική και υφιστάμενη κατάσταση.
Για να είμαστε  συγκεκριμένοι: Διαβάζουμε στο πρόγραμμα του συνδυασμού «Βάρη – Βούλα – Βουλιαγμένη Πόλεις για να Ζεις» ότι θα κατασκευάσουν Δημοτικό Σχολείο και Λύκειο στη Βάρη, Νηπιαγωγείο στο Δίλοφο και Παιδικούς Σταθμούς!!!
 Να τους πληροφορήσουμε, λοιπόν, ότι ήδη:
  • Ολοκληρώνεται το 3ο Δημοτικό Σχολείο Βάρης στον Ασύρματο το οποίο είναι ένα σύγχρονο κτίριο, που πληροί όλες τις προϋποθέσεις ενός σύγχρονου εκπαιδευτηρίου!
  • Έχει ιδρυθεί το Β’ Λύκειο Βάρης!
  • Έχει ιδρυθεί το 3ο Γυμνάσιο Βάρης!
  • Έχει ιδρυθεί το Νηπιαγωγείο Διλόφου!
  • Έχει ήδη υπογραφεί σύμβαση μεταξύ του Δημάρχου Βάρης και του ΕΣΠΑ για τη κατασκευή του 2ου Βρεφονηπιακού Σταθμού στη Μηλαδέζα – συνολικού προυπολογισμού 1.350.000€!
  • Ήδη εγκρίθηκε από τη Νομαρχία Ανατολικής Αττικής, η προγραμματική σύμβαση για την κατασκευή του 3ου Βρεφονηπιακού Σταθμού στον Ασύρματο, ύψους 1.000.000€!
Όσον αφορά  τον πολιτισμό, θα έπρεπε να γνωρίζουν  ότι η πόλη μας τα τελευταία χρόνια αποτελεί πρότυπο πολιτιστικής ανάπτυξης. Τους καλούμε να ανατρέξουν στο αντίστοιχο έντυπο υλικό, που κυκλοφορεί!
Στο κυκλοφοριακό, διαβάζουμε για ανάπτυξη δικτύου  ποδηλατοδρόμων και ήπιας κυκλοφορίας (!).
Στη Βάρη, έχουν ήδη  δημιουργηθεί δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας  και η «Πράσινη Ζωή στην πόλη», ένα  έργο πνοής για  τη Βάρη, που κατάφερε να εξασφαλίσει ο  Δήμος Βάρης από  Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα και βρίσκεται στο στάδιο πλέον της διαβούλευσης, όπου προβλέπεται δίκτυο ποδηλατοδρόμων.
Διαβάσαμε, επίσης, ότι θα αναπλασθεί η πλατεία Γ. Ρίτσου στη Βάρκιζα!!! 
Εδώ είναι για  να γελάει κανείς! Η πλατεία αυτή, ήδη διαμορφώθηκε πριν από δύο χρόνια από τη Δημοτική Αρχή Βάρης και αποτελεί υπόδειγμα ενός σύγχρονου πράσινου πνεύμονα με καλαίσθητες ξύλινες υποδομές, την οποία χαίρονται οι κάτοικοι της περιοχής.
Σχετικά με τα αντιπλημμυρικά έργα, αναφέρεται η διευθέτηση του  ρέματος στο Κόρμπι. Να τους πληροφορήσουμε και πάλι, ότι ήδη έχει ολοκληρωθεί η μελέτη της διευθέτησης του ρέμματος στο Κόρμπι ύψους 400.000€, η οποία πρόσφατα εγκρίθηκε από τη Νομαρχία Ανατολικής Αττικής. Η χρηματοδότηση θα πραγματοποιηθεί από το ΕΣΠΑ.
Για να κρατήσουμε ένα επίπεδο σε αυτόν τον προεκλογικό αγώνα και να πείσουμε τους πολίτες ότι πραγματικά ενδιαφερόμαστε για τα προβλήματά τους οφείλουμε τουλάχιστον να τα γνωρίζουμε!
Ο νέος Δήμος Βάρη- Βούλα-Βουλιαγμένη  έχει ανάγκη από ανθρώπους  με γνώση των προβλημάτων  και αποδεδειγμένη εμπειρία αντιμετώπισής τους. Έχει ανάγκη από ανθρώπους, που μπορούν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, που επιβάλλει η μεταρρύθμιση του Καλλικράτη και η πορεία της Νέας Πόλης στη Νέα Εποχή.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york