Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

ΕΝΑ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΓΕΡΑΚΙ ΘΑ ΚΑΘΙΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΘΟΦΟΡΟΥΣΑ ΠΑΛΛΗΝΗ

| | |

Το ιερό πτηνό της Αθηνάς δεν ήταν το γεράκι αλλά η κουκουβάγια. Σοφή και αιμοβόρα όταν θέλει να τραφεί. Ο ναός όμως της Παλληνίδος Αθηνάς δεν ανακαλύφθηκε στην Παλλήνη αλλά στο Γέρακα, δίπλα στο σπίτι μου στον Σταυρό. Και η ανθοφορούσα (Παναγία/Αθηνά) που εορτάστηκε το Σάββατο 10.7.2010 ήταν και είναι στην Ανθούσα.
Φαίνεται δηλαδή ότι, όπως και αν μοιράστηκε η κοσμική εξουσία τις προηγούμενες εποχές, αυτό που ήταν γραφτό να γίνει, γίνεται τώρα με τον Καλλικράτη. Έστω και με το ζόρι, αν σε ρίξουν στο νερό, θα κολυμπήσεις.
Καλό είναι όμως για να κολυμπήσουμε να έχουμε και έναν προπονητή που ξέρει τα δύσκολα, γνωρίζει το ευρύτερο περίγυρο και δεν περιορίζεται στο ωραιότατο κολυμβητήριο του Γέρακα. Ναι, αυτό που φτιάχτηκε επί δημαρχίας Γιάννη Παπαδογιωργάκη. Πάει και λίγο πιο δίπλα. Στο αθλητικό που εγκαινίασε ο Νίκος Έξαρχος επί υπουργίας Ε. Βενιζέλου και δημαρχίας και πάλι Παπαδογιωργάκη.

Κάποιοι συμπολίτες μας Γερακιώτες έχουν αρχίσει να προβάλουν υπέρμετρα την "υπεροχή" του Δήμου Γέρακα έναντι των δύο άλλων "πτωχών συγγενών" Παλλήνης και Ανθούσας. Όσοι όμως από αυτούς το κάνουν χωρίς σκοπιμότητα αλλά και όσοι το κάνουν από μικροπολιτική σκοπιμότητα θα πρέπει να καταλάβουν, αν δε γνωρίζουν ήδη μέσα τους, ότι αυτές οι πρακτικές είναι και κοντόθωρες αλλά και ξεπερασμένες. Και σίγουρα δεν ταιριάζουν σε κανένα κομματικό χώρο και προπαντός σε ένα σοσιαλδημοκρατικό κόμμα όπως το ΠΑΣΟΚ.

Ενωμένοι λοιπόν θα πορευτούμε τις επόμενες δεκαετίες, όλοι οι δημότες του νέου μεγάλου Δήμου Παλλήνης, ανεξάρτητα από τον κομματικό χώρο που κάποιοι μπορεί να τοποθετούν τον εαυτό τους. Κανείς δεν περισσεύει. Ούτε τα "στρατά" ούτε και "η ανανέωση".

Και το σύνθημά μας θα μπορούσε να είναι ¨ας δουλέψουμε ώστε ένα δυναμικό Γεράκι να καθίσει σε μία Ανθοφορούσα Παλλήνη". Όσοι το θέλουν βέβαια και όσοι το μπορούν. Οι υπόλοιποι μπορούν να καθίσουν υπέροχα μονάχοι στα καφενεία τους και στους δαιδαλώδεις συμβιβασμούς και αλληλοϋπονομεύσεις τους. 

Εμείς θα τους αναγνωρίσουμε ότι έκαναν πολλά για τον Γέρακα μέχρι και τον Νοέμβρη του 2010.

Χαρίλαος Μακρυγιώργος
Πολιτικός Μηχανικός
Κάτοικος Γέρακα από το 1989


πηγή [Διαδημοτική Δημοκρατική Παράταξη]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york