Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΠΑΙΑΝΙΑΣ

Δελτίο Τύπου
Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας.  
Με ιδιαίτερη  λαμπρότητα και τιμές γιορτάστηκε  και φέτος η γιορτή της Αγίας Μαρίνας. Ο Εξωραϊστικός  Εκπολιτιστικός και Επιμορφωτικός Σύλλογος της Αγίας Μαρίνας σε συνεργασία και με τη γενναία χορηγία του Δήμου Παιανίας, οργάνωσε και πραγματοποίησε ένα πλούσιο  διήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων τις οποίες τίμησαν με την παρουσία του πλήθος κόσμου και πολλοί επίσημοι ανάμεσά τους Δήμαρχος κ. Δημήτρης Γ. Δάβαρης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Κώστας Μπουλμέτης, οι Αντιδήμαρχοι κα Ζωή Αγγελοπούλου, κα Κων/να Σταύρου και ο κ. Σταύρος Δάβαρης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Σταύρος Γαϊτανής, Άρης Αποστόλου, Γιώργος Μητροθανάσης, κα Αικατερίνη Ανδρέου, κα Γωγώ Κωτσαρά, κα Μπαλαούρα-Γιαννάδα Βασιλική, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Υποψήφιος Δήμαρχος Παιανίας κ. Δημήτρης Λιάμης, ο Αρχηγός Αντιπολίτευσης κ. Κοσμάς Καρανικόλας, ο Υποψήφιος Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης, ο πρώην Δήμαρχος Γλυκών Νερών κ. Κασαγιάννης, οι  Δημοτικοί Σύμβουλοι Γλυκών Νερών κ.κ. Κώστας Κατσίκης, Γιώργος Βαληλής και εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων.
Η γειτονιά της Αγίας Μαρίνας «φόρεσε  τα καλά της» και η μεγάλη γιορτή ξεκίνησε την παραμονή της εορτής, στις 16 Ιουλίου, με τον μεγάλο εσπερινό στον οποίο χοροστάτησαν οι αιδεσιμότατοι π. Αντώνιος Μηλάκης, π. Αθανάσιος Κώνστας, o π. Νικόλαος και ο π. Προκόπης. Ακολούθησε η περιφορά της εικόνας, συνοδεία της Δημοσθενείου Φιλαρμονικής του Δήμου Παιανίας, του παιδικού χορευτικού τμήματος του συλλόγου της Αγίας Μαρίνας με παραδοσιακές ηπειρώτικες φορεσιές και του τμήματος ενηλίκων με σαρακατσάνικες παραδοσιακές φορεσιές.
Αξίζει  να σημειωθεί ότι και φέτος  η προσπάθεια του Δ.Σ. του Συλλόγου, για δεύτερη χρονιά, επικεντρώθηκε στην αναβίωση του πατροπαράδοτου εθίμου του στιφάδου που στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία αφού οι διοργανωτές πήραν συγχαρητήρια από όλους και έδωσαν την υπόσχεση του χρόνου να επαναληφθεί με ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία.
Ειδικότερα  ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Δημήτρης Μπέλλος, έκανε μία μικρή αναδρομή στην προετοιμασία και παρασκευή του  φαγητού του στιφάδου όπως γινόταν πριν από 100 χρόνια και στη συνέχεια ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Γ. Δάβαρης άναψε το πρώτο καζάνι.
Η βραδιά έκλεισε με παραδοσιακό γλέντι στη  Ταβέρνα «του Φωτογράφου», που διανθίστηκε  με τα χορευτικά τμήματα των παιδιών  και των ενηλίκων και που μας  ταξίδεψαν σε ηπειρώτικους χορούς και  σαρακατσάνικα ήθη και έθιμα και χορούς, αποσπώντας το χειροκρότημα των παρευρισκομένων. Το γλέντι κορυφώθηκε όταν ο γνωστός σε όλους μας τραγουδιστής κ. Γιώργος Γερολυμάτος και η τραγουδίστρια κα Joe Williams, μαζί με το  μαέστρο και συνθέτη κ. Γεροντάκη Γιάννη και την ορχήστρα του, ο οποίος είχε την καλλιτεχνική επιμέλεια του επιτυχημένου προγράμματος, μας ταξίδεψαν σε γνωστές επιτυχίες του χτες και του σήμερα. Το τραγούδι και ο χορός κράτησε όλη τη νύχτα μέχρι το πρωί. Παράλληλα σε διπλανό χώρο ετοιμαζόταν το στιφάδο.
Ανήμερα της γιορτής τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία παρουσία πλήθους πιστών και στη συνέχεια το φαγητό μοιράστηκε στον κόσμο. Να σημειωθεί ότι δεν  περίσσεψε ούτε μια μερίδα φαγητού!!!
Αξίζει  να σημειώσουμε την απονομή τιμητικής  πλακέτας στον Δημοτικό Σύμβουλο, πρώην Πρόεδρο Δ.Σ. του Δήμου Παιανίας και επί 10ετία Πρόεδρο του Συλλόγου Αγίας Μαρίνας  κ. Σταύρο Γαϊτανή για την πολύχρονη και ιδιαίτερη προσφορά του στον σύλλογο καταθέτοντας τις γνώσεις και την εμπειρία του στη διοίκηση αφού για πολλά χρόνια εκλέγεται και συμμετέχει στα κοινά με επιτυχία. Τιμητική πλακέτα απένειμαν και στον κ. Γιάννη Παπαντωνίου επίσης πρώην πρόεδρο του Συλλόγου  και ο οποίος προσέφερε και προσφέρει τις υπηρεσίες του στο Σύλλογο. Τις πλακέτες απένειμαν ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αγ. Μαρίνας κ. Μπέλλος Δημήτρης.   
Ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Γ. Δάβαρης, συνεχάρει τον  πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του  Εξωραϊστικού  Εκπολιτιστικού και  Επιμορφωτικού Συλλόγου της Αγίας  Μαρίνας για την αξιέπαινη  προσπάθειά τους και τους υποσχέθηκε ότι ο Δήμος Παιανίας θα είναι πάντοτε αρωγός στη σημαντική πολιτιστική τους δραστηριότητα.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου απαρτίζεται από  τους:
Δημήτρης  Μπέλλος, Πρόεδρος
Πηνελόπη  Πεντογένη, Αντιπρόεδρος
Αναστασία Ντόβρου, Γραμματέας
Ζαφειρόπουλος Ιωάννης, Ταμίας και
Δάβαρης Νικόλαος, Βλάχος Νικόλαος, Ανδρέας  Βούλγαρης, Μέλη
Και του  χρόνου να είμαστε καλά!!!  

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york