Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Οδοιπορικό του υπ. δημάρχου Αχαρνών Γ. Κασσαβού και των Ενεργών Πολιτών στις γειτονιές του Μενιδίου

Παρέμβαση του Γιάννη Κασσαβού και των Ενεργών Πολιτών στο Δασαρχείο, για να επιτραπεί ξανά ο παραθερισμός στο Παλαιοχώρι της Πάρνηθας
Nα επιτραπεί στους δημότες να παραθερίζουν στο Παλαιοχώρι της Πάρνηθας, όπως έκαναν οι γονείς και οι παππούδες τους, ζήτησαν από το Δασάρχη της Πάρνηθας ο Υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Κασσαβός και ομάδα υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων της παράταξής του, που κατάγεται από το Κεντρικό Μενίδι. Οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι εξήγησαν στο Δασάρχη, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του στις αρχές του 2008, ότι ο παραθερισμός στο Παλαιοχώρι αποτελεί πατροπαράδοτη συνήθεια των Μενιδιατών, οι οποίοι διατηρούν με την Πάρνηθα μια ιδιαίτερη ψυχολογική σχέση. Πρόσθεσαν ακόμα ότι οι παραθεριστές όχι μόνο δεν αποτελούν κίνδυνο για το Δρυμό, αλλά, παραδοσιακά, το προστατεύουν με τη φυσική τους παρουσία αλλά και με διάφορα μικροέργα ή παρεμβάσεις. Yπογράμμισαν ακόμα ότι μέχρι και το καλοκαίρι του 2006, οι Αχαρνείς εξακολουθούσαν να παραθερίζουν και ότι η πρακτική αυτή εγκαταλείφθηκε μετά την πυρκαγιά του 2007, επειδή κάηκε το Παλαιοχώρι, αλλά και οι υποστηρικτικές εγκαταστάσεις που είχαν με τα χρόνια δημιουργηθεί, όπως λόγου χάρη ο χώρος εστίασης, η ψησταριά κλπ.
Από την πλευρά του ο Δασάρχης τόνισε ότι παρόλο που από τότε που υπηρετεί στο Δασαρχείο, ο παραθερισμός έχει διακοπεί, γνωρίζει αφενός  την πατρογονική συνήθεια των Αχαρνέων  και αφετέρου την ανοχή του Δασαρχείου στο εθιμικό δίκαιο που έχει, με τα χρόνια,  δημιουργηθεί. Γνωστοποίησε επίσης, ότι στο πλαίσιο αυτού του εθιμικού δικαίου, η υπηρεσία θα δείξει ανοχή και δεν θα παρεμποδίσει την εγκατάσταση αντίσκηνων και τροχόσπιτων στο Παλαιοχώρι. Διευκρίνησε όμως ότι προϋπόθεση αποτελεί ο σεβασμός στις κείμενες διατάξεις για την προστασία του Εθνικού Δρυμού. Ο Δασάρχης επέστησε την προσοχή των συνομιλητών του στην αποφυγή της πυρκαγιάς αλλά και στην ανέγερση κάθε είδους κατασκευής ή παραπήγματος. Μάλιστα παρά την πίεση που δέχθηκε από το Γιάννη Κασσαβό και τα μέλη της παράταξής του να δείξει ανοχή το Δασαρχείο για την αποκατάσταση των κατασκευών που κάηκαν από την πυρκαγιά, παρέμεινε αμετάπειστος. Αντιμετώπισε βέβαια με χαμόγελο κατανόησης την ιστορική αναδρομή που έκανε, με το δικό του, ανεπανάληπτο τρόπο, ο ηλικιωμένος Μενιδιάτης μπαρμπα Βαγγέλης Ντάσης, όμως επέμεινε στις θέσεις του. Παρά το φιλικό κλίμα που επικράτησε στη συνάντηση ο Δασάρχης απέφυγε να δεσμευθεί ότι θα δώσει τη συγκατάθεσή του για την ηλεκτροδότηση του χώρου της κατασκήνωσης, προϋπόθεση που οι συνομιλητές του θεώρησαν αναγκαία. Αναφερόμενος στα αποτελέσματα της συνάντησης, ο Γιάννης Κασσαβός είπε ότι είναι κατ΄ αρχήν θετικά, αφού το Δασαρχείο αναγνωρίζει και σέβεται την πατροπαράδοτη συνήθεια των Αχαρνέων. Πρόσθεσε όμως ότι θα πρέπει να καταβληθεί προσπάθεια, ώστε να εξασφαλισθούν οι στοιχειώδεις προϋποθέσεις για παραθερισμό. «Στις προϋποθέσεις αυτές περιλαμβάνεται η ηλεκτροδότηση του χώρου και η ανοικοδόμηση με υλικά φιλικά προς το περιβάλλον των υποστηρικτικών εγκαταστάσεων. Το σημαντικό είναι ότι η αρμόδια επιτροπή της παράταξής μας επανέφερε στην επικαιρότητα το μεγάλο αυτό θέμα. Στο επόμενο διάστημα  θα έχουμε την ευκαιρία να θεμελιώσουμε νομικά τα επιχειρήματά μας και θα επανέλθουμε δριμύτεροι. Ο σκοπός μας είναι να ζωντανέψουμε τις μνήμες των Αχαρνέων και ιδίως των ηλικιωμένων, αλλά και να φέρουμε τα παιδιά μας στην Πάρνηθα. Έχουμε ηθικό χρέος να το πράξουμε και για το λόγο αυτό ευχαριστώ θερμά τα μέλη της παράταξής μας Βαγγέλη Ζάχαρη, Γιάννη Ντάση, Μπάμπη Ζάχαρη, Ελένη Δημητρέση, Τέλη Μερκουριάδη, Γιώργο Χειλετζάρη, Δημήτρη Σκληρό και Φάνη Νίκα που στρατεύθηκαν στη μεγάλη, από ηθικής απόψεως, αυτή υπόθεση. Είμαι βέβαιος ότι με την επιμονή και την επιμονή μας θα φτάσουμε στην τελική δικαίωση», τόνισε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Κασσαβός.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΣΣΑΒΟΣ
«Δεν μας εκφράζει η απαξιωτική στάση του απερχόμενου Δημάρχου απέναντι στους κατοίκους του Ολυμπιακού Χωριού»


Δίκαια χαρακτήρισε τα αιτήματα του Συλλόγου των κατοίκων του Ολυμπιακού Χωριού, ο υποψήφιος Δήμαρχος και επικεφαλής της Κίνησης «ΑχαρΝΑΙ-Ενεργοί Πολίτες», Γιάννης Κασσαβός. Ο Γιάννης Κασσαβός, που επισκέφθηκε τα γραφεία του Συλλόγου, τη Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2010, συνοδευόμενος από ομάδα υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων της παράταξής του, ξεκαθάρισε ότι η επίσκεψη εντάσσεται στο πρόγραμμα των τακτικών επαφών του με τους κατοίκους του Ολυμπιακού Χωριού και δεν έχει προεκλογικό χαρακτήρα. «Όπως γνωρίζετε, έρχομαι τακτικά στο Ολυμπιακό Χωριό, είτε για να ενημερωθώ για τα προβλήματα, είτε για να πάρω μέρος στις κάθε είδους εκδηλώσεις που οργανώνει ο Δήμος. Πρόσφατα μάλιστα βρέθηκα εδώ, μετά τον εμπρησμό στο Λύκειο και  για να συναντήσω το Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος του Ολυμπιακού Χωριού, τον Διοικητή του Πυροσβεστικού Σταθμού και τους εκπαιδευτικούς του Γυμνασίου. Εξάλλου, το ενδιαφέρον μου για το Ολυμπιακό Χωριό έχει εκδηλωθεί με παρεμβάσεις και ερωτήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο για την επίλυση των προβλημάτων. Στον πυρήνα των τοποθετήσεων μου κυριαρχεί η άποψη ότι ο Δήμος Αχαρνών πρέπει να αγκαλιάσει τους κατοίκους του Ολυμπιακού Χωριού και να τηρεί απέναντί τους την αρχή της ισονομίας προσφέροντάς τους τις υπηρεσίες που απολαμβάνουν και οι υπόλοιποι Δημότες των Αχαρνών. Επίσης έχω παρέμβει για το θέμα της παραχώρησης των αθλητικών εγκαταστάσεων στο Δήμο, επ΄ ωφελεία των κατοίκων του Ολυμπιακού Χωριού αλλά και των υπολοίπων δημοτών. Προκάλεσα μάλιστα ολοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, ενώ δηλώσεις μου φιλοξένησε και ο Τοπικός Τύπος των Αχαρνών. Δηλώσεις στον τηλεοπτικό Σταθμό ALPHA έκανα και για το κτίριο που παραχωρήθηκε στη Μονή Βατοπεδίου, ζητώντας να επιστραφεί στο Ελληνικό Δημόσιο και να χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες των κατοίκων. Σχετική παρέμβαση έκανα και στο Νομαρχιακό Συμβούλιο. Από τα παραπάνω προκύπτει ότι το ενδιαφέρον μου για το Ολυμπιακό Χωριό δεν είναι ευκαιριακό, αλλά διαρκές», τόνισε ο Γιάννης Κασσαβός.
Από την πλευρά της η Πρόεδρος του ΔΣ Εύα Πασχαλίδου, επανέλαβε τα προβλήματα που έχει εντοπίσει ο Σύλλογος. Τα σημαντικότερα από αυτά που αναφέρθηκαν, είναι η εγκατάλειψη του πρασίνου, η διεξαγωγή της Λαϊκής Αγοράς Τετάρτη και όχι Σάββατο, όπως εξυπηρετεί τους κατοίκους και η έλλειψη κτιρίων για τη στέγαση του Γ’ Δημοτικού, του Λυκείου, του ΚΑΠΗ και του Κέντρου Νεότητας. Όμως πέρα από την ολιγωρία της Δημοτικής Αρχής για την επίλυση των προβλημάτων, η Πρόεδρος δήλωσε ότι οι κάτοικοι του Ολυμπιακού Χωριού είναι ιδιαίτερα ενοχλημένοι από την απαξιωτική στάση του απερχόμενου Δημάρχου απέναντί τους. Απέδωσε μάλιστα στο Δήμαρχο χαρακτηρισμούς για τους κατοίκους του Ολυμπιακού Χωριού, όπως «γραφικοί και έποικοι».
Απαντώντας ο Γιάννης Κασσαβός τόνισε ότι οι κάτοικοι πρέπει να γνωρίζουν ότι ο ίδιος και η παράταξή του δεν συμμερίζονται τις απόψεις του απερχόμενου Δημάρχου και ότι τιμούν και σέβονται τους κατοίκους του Ολυμπιακού Χωριού, τους οποίους θεωρούν ισότιμους με τους υπόλοιπους κατοίκους των Αχαρνών. Πρόσθεσε επίσης ότι όπως αγωνίζεται και τώρα για την επίλυση των προβλημάτων, θα αγωνισθεί και όταν το εκλογικό σώμα εμπιστευθεί στον ίδιο και την παράταξή του τη Διοίκηση του Δήμου. «Τα αιτήματα των κατοίκων του Ολυμπιακού Χωριού είναι δίκαια. Θα αγωνισθούμε για να αποκτήσει το Ολυμπιακό Χωριό τη χαμένη του αίγλη. Στις άλλες Ολυμπιακές Πόλεις το Ολυμπιακό Χωριό είναι τουριστικό αξιοθέατο. Αυτό θα επιδιώξουμε και για το δικό μας, ώστε να δικαιωθούν οι κάτοικοι, αλλά και οι διορατικοί και οραματιστές συμπολίτες μας που αγωνίσθηκαν για να χωροθετηθεί το Ολυμπιακό Χωριό στο Δήμο Αχαρνών», τόνισε ο Γιάννης Κασσαβός.
Τον υποψήφιο Δήμαρχο συνόδευαν οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Κώστας Τσόκος, Βασίλης Γκαγκαστάθης, Βαγγέλης Ζάχαρης, Μπάμπης Ζάχαρης, Νίκος Γκασούκας, Γιάννης Ντάσης, Χρήστος Βασιλόπουλος, Τέλης Μερκουριάδης, Γιώργος Χειλετζάρης, Ελένη Δημητρέση, Ελένη Σαχσανίδου, Αντώνης Παλιούρας, Χρυσή Βογιατζάκη, Σωτηρία Κεχρή, Χριστίνα Ηλιάδη και Χρήστος Σαββουλίδης.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΣΣΑΒΟΣ: «Εγκατέλειψε και την περιοχή της Αγίας Άννας η Δημοτική Αρχή»

Tη διαπίστωση ότι η σημερινή Διοίκηση του Δήμου έχει εγκαταλείψει  την περιοχή της Αγίας έκανε, κατά την επίσκεψή του στα γραφεία του Συλλόγου «Κωστής Παλαμάς», ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Κασσαβός. Ο Γιάννης Κασσαβός, που συνοδευόταν από αρκετούς υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους της παράταξής του άκουσε πολλά παράπονα από τον Πρόεδρο Δημήτρη Γιαννακόπουλο και τα μέλη του ΔΣ, αλλά και από μεμονωμένους κατοίκους που παρευρέθηκαν στη συνάντηση. Ειδικότερα εκφράστηκαν παράπονα για την κατάργηση του Πολιτιστικού Κέντρου (ΠΟ.ΚΕΝ), που αποτελούσε χώρο συνεύρεσης για τους κατοίκους της περιοχής, την έλλειψη βρεφονηπιακού σταθμού, αλλά και Δημοτικής Συγκοινωνίας, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ και ιδίως οι ηλικιωμένοι, όταν χρειάζεται να επισκεφθούν τις υγιειονομικές υπηρεσίες στο Ολυμπιακό Χωριό.
Ακούστηκαν επίσης παράπονα για πλημμελή καθαριότητα, για παράλειψη ένταξης στο Σχέδιο Πόλης της περιοχής γύρω από την οδό Κωνσταντινουπόλεως και για την καθυστέρηση της ολοκλήρωσης της πράξης εφαρμογής στην Αγία Άννα. Τα μέλη του Συλλόγου δεν παρέλειψαν να αναφερθούν στην άμεση ανάγκη πραγματοποίησης του αντιπλημμυρικού έργου στην οδό Σάμου, η οποία, με την πρώτη βροχή μετατρέπεται σε λίμνη. Από την πλευρά του ο Γιάννης Κασσαβός χαρακτήρισε δικαιολογημένα τα παράπονα των μελών του Συλλόγου. Ζήτησε, ωστόσο να πληροφορηθεί ποια είναι τα έργα που έχει πραγματοποιήσει στην περιοχή η Δημοτική Αρχή, για να πάρει την απάντηση «κανένα». Τέλος διαβεβαίωσε τα μέλη του Συλλόγου και τους κατοίκους ότι στο πρόγραμμα της παράταξής του θα ενταχθούν οι προτεραιότητες που θέτει ο Σύλλογος, αλλά και ότι ο ίδιος θα εξακολουθήσει να μάχεται με το λόγο και την ψήφο του στο Δημοτικό Συμβούλιο, για τα δίκαια αιτήματα των κατοίκων της περιοχής. «Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος συνηθίζει να λέει ότι η συνοικία της Αγίας Άννας είναι η βιτρίνα της των Αχαρνών και έχει δίκιο γιατί αποτελεί τη βασική είσοδο της πόλης. Η Δημοτική Αρχή δεν ασχολήθηκε ούτε με την είσοδο της πόλης, αποδεικνύοντας ότι δεν έχει προγραμματισμό αλλά και Όραμα για τις Αχαρνές», τόνισε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Κασσαβός.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΣΣΑΒΟΣ – υπ. Δήμαρχος Αχαρνών:
«Λησμόνησε τις προεκλογικές της υποσχέσεις για τη Λαθέα η Δημοτική Αρχή»


Όψιμο χαρακτήρισε το ενδιαφέρον της Δημοτικής Αρχής για την απομάκρυνση του βουστασίου από τη Λαθέα, ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Κασσαβός. Ο Γιάννης Κασσαβός υπενθύμισε ότι, παρά τις προεκλογικές της υποσχέσεις, η Διοίκηση του Δήμου εγκατέλειψε τη συνοικία. «Προεκλογικά ο απερχόμενος Δήμαρχος υποσχόταν ότι η Λαθέα θα μετατρεπόταν σε θύλακα πρασίνου, ώστε να αντισταθμισθεί, πολεοδομικά, η τσιμεντοποίηση του ιστορικού Κέντρου της πόλης. Είχαμε επίσης ακούσει υποσχέσεις για κατασκευή αθλητικού κέντρου, αλλά και για ανέγερση κτιρίου για τις διοικητικές και υγειονομικές υπηρεσίες του ΙΚΑ. Όχι μόνο δεν έγινε τίποτα από αυτά αλλά η Δημοτική Αρχή δεν φρόντισε ούτε για τα αυτονόητα, όπως η απομάκρυνση του βουστασίου, που αποτελεί πάγιο αίτημα του Συλλόγου και των κατοίκων της περιοχής. Παραμέλησε επίσης τους κοινόχρηστους χώρους και τη συντήρηση του οδικού δικτύου. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι παρά τις διαμαρτυρίες των κατοίκων, όχι μόνο δεν δραστηριοποιήθηκε για την απομάκρυνση των παράνομων κεραιών κινητής τηλεφωνίας, αλλά συνεργάζεται με μια από αυτές συμμετέχοντας στην διαφημιστική της καμπάνια. Επόμενο ήταν να βρεθεί απέναντι στους κατοίκους οι οποίοι κατέβηκαν στο Δημαρχείο κρατώντας μαύρες σημαίες», τόνισε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Κασσαβός.
Στο πλευρό του Συλλόγου «Άγιος Ιωάννης Ρώσσος» ο Γιάννης Κασσαβός

Δικαιολογημένους χαρακτήρισε τους προβληματισμούς του Προέδρου Περικλή Λυμνιάτη και των μελών του ΔΣ του Συλλόγου «Άγιος Ιωάννης Ρώσσος», για το Σχέδιο Πόλης της συνοικίας τους, ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Κασσαβός. Το ΔΣ διατύπωσε αυτές  τις απόψεις, κατά την διάρκεια της επίσκεψης του Γιάννη Κασσαβού και ομάδας υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων της παράταξής του, το Σάββατο, 10 Ιουλίου, στα γραφεία του Συλλόγου. Ειδικότερα ο Περικλής Λυμνιάτης ανέφερε ότι αποτελεί θετική εξέλιξη η εκκίνηση της διαδικασίας ένταξης της περιοχής στο Σχέδιο, η οποία βρίσκεται στην πρώτη ανάρτηση. Πρόσθεσε όμως ότι η μελέτη θίγει πολλά οικόπεδα που βρίσκονται κοντά στο ρέμα, επειδή  προβλέπει ζώνη προστασίας με  πλάτος  6 μέτρων και στις δύο πλευρές της κοίτης. Χαρακτήρισε επίσης παράλειψη το γεγονός ότι η μελέτη δεν προβλέπει χώρο για την ανέγερση Ιερού Ναού. Από την πλευρά του ο Γιάννης Κασσαβός δεσμεύθηκε ότι θα ζητήσει συνάντηση με τον μελετητή στην οποία θα παρευρίσκεται και ο μηχανικός της παράταξής του Μπάμπης Ζάχαρης. Τα μέλη του Συλλόγου απαρίθμησαν τα γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή, με σημαντικότερα την έλλειψη Δημοτικής Συγκοινωνίας και τον καταυλισμό του Στρατοπέδου Καποτά, που, όπως είπαν, αποτελεί εστία παραβατικότητας. Πρότειναν επίσης την απομάκρυνση του καταυλισμού και την ανάπλαση του χώρου, επισημαίνοντας ότι ένα τέτοιο έργο θα μπορούσε να συμβάλει στην συνολική αναβάθμιση της περιοχής. Τέλος ο Περικλής Λυμνιάτης έπλεξε το εγκώμιο του υποψηφίου Δημάρχου Γιάννη Κασσαβού, τονίζοντας ότι τον διακρίνει συνέπεια και γνώση των προβλημάτων της πόλης και ευχήθηκε καλή επιτυχία στον ίδιο και στο συνδυασμό του στις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΣΣΑΒΟΣ: Το κλειδωμένο εκκλησάκι δείχνει έλλειψη ευαισθησίας εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής

Tην απογοήτευσή του επειδή το εκκλησάκι των Αγίων Αποστόλων στις Κάτω Αχαρνές εξακολουθεί να παραμένει, για χρόνια, κλειστό, εξέφρασε ο υποψήφιος Δήμαρχος   Γιάννης Κασσαβός. Ο υποψήφιος Δήμαρχος επισκέφθηκε, συνοδευόμενος από ομάδα υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων, το εκκλησάκι με την ευκαιρία της πανήγυρης των Αγίων Αποστόλων. «Το κλειδωμένο εκκλησάκι προσβάλλει το θρησκευτικό συναίσθημα των κατοίκων  της περιοχής. Θα περιμέναμε μεγαλύτερη ευαισθησία εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, για το ζήτημα αυτό. Όμως δυστυχώς δεν έπραξε το παραμικρό, παρόλο που στην συγκεκριμένη περίπτωση εκείνο που χρειάζεται είναι η πολιτική βούληση και όχι τα χρήματα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Κασσαβός.

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york