Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Συνέλαβαν στην Ανάβυσσο μέλος της Καμόρα

Τον 64χρονο Ιταλό μαφιόζο Καμαρότα Τζενάρο συνέλαβε ειδικό κλιμάκιο της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων (πρώην ΣΔΟΕ), την Τετάρτη το μεσημέρι, στην εξοχική του έπαυλη στην Ανάβυσσο. Ο Ναπολιτάνος, που κατηγορείται στην πατρίδα του για συμμετοχή σε μαφιόζικα «πλοκάμια» μεταφοράς μεγάλων ποσοτήτων λαθραίων τσιγάρων ανά την υφήλιο, αλλά και για κατά συρροή εκδουλεύσεις και «εξυπηρετήσεις» για το μεγάλο γκουβέρνο των χωριών του ιταλικού νότου, διήγε τα τελευταία τρία χρόνια ήρεμο και ασφαλή βίο, συζώντας με πανέμορφη συνοδό, στο σπίτι που είχε νοικιάσει στην παραθαλάσσια θέση «Λάκκα». Μέχρι που έγινε αντιληπτός από το ειδικό κλιμάκιο του ΥΠΕΕ, οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι πληροφορίες και διεθνείς επαφές, προχώρησαν άμεσα στη σύλληψή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάνω στον Καμαρότα Τζενάρο βρέθηκαν 11 κινητά τηλέφωνα και πλαστά χαρτιά ταυτότητας και παραμονής για τα οποία σχηματίστηκε δικογραφία που απεστάλη στον αρμόδιο εισαγγελέα Πλημμελειοδικών. Εναντίον του 64χρονου εκκρεμούσε εδώ και καιρό ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, με σκοπό την έκδοσή του στις ιταλικές Αρχές.
Ο Ναπολιτάνος μαφιόζος εντός των προσεχών ημερών θα παρουσιαστεί με συνοδεία Ελλήνων αστυνομικών ενώπιον του Ιταλού εισαγγελέα, για να λογοδοτήσει για τις πολυσχιδείς δραστηριότητές του.

Εν τω μεταξύ, μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων ανακαλύφθηκε και κατασχέθηκε το πρωί της Πέμπτης, από υπαλλήλους του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ νομού Αττικής.

Συγκεκριμένα, μετά από έρευνα σε κοντέινερ στο χώρο του ΣΕΜΠΟ Πειραιά, κατασχέθηκαν 505.000 πακέτα λαθραία τσιγάρα .

Το εμπορευματοκιβώτιο είχε αφιχθεί στο λιμάνι του Πειραιά στις 9 Απριλίου από τη Μαλαισία και ως νόμιμο φορτίο είχαν δηλωθεί λάμπες γραφείου! Μέσα στο κοντέινερ υπήρχαν 1.100 κιβώτια με το παράνομο φορτίο.

Ως παραλήπτης του φορτίου στην Ελλάδα εμφανιζόταν ανύπαρκτο άτομο με έδρα στο κέντρο της Αθήνας, ενώ ως οργανωτής αναζητείται άτομο κυπριακής καταγωγής, το οποίο είχε ενοικιάσει επίσης γραφείο στο κέντρο της Αθήνας, αλλά είχε εξαφανιστεί από τριμήνου.

Οι διαφυγόντες δασμοί για το ελληνικό Δημόσιο, ανέρχονται περίπου σε 1.700.000 ευρώ.

Στέφανος Χίος 
zougla.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york