Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

Χριστίνα Χριστοφάκη: Ο χώρος της υγείας προτεραιότητα για τον δήμο Σαρωνικού

| | | | |

Ένα πολύ δυσάρεστο γεγονός αποτελεί την αφορμή για να επαναφέρουμε το θέμα που η υποψήφια δήμαρχος Σαρωνικού κ. Χριστίνα Χριστοφάκη έχει θέσει ως μία από τις πρώτες προτεραιότητες για τον νέο δήμο Σαρωνικού.
Σοβαρό τροχαίο ατύχημα που έγινε στην Λεωφόρο Σαρωνίδας , επικύρωσε την παντελή έλλειψη επαρκών υποδομών υγείας στην περιοχή .
Ο Νέος Δήμος Σαρωνικού , ενώ φιλοξενεί χιλιάδες επισκέπτες και από το υποβαθμισμένο οδικό του δίκτυο διέρχονται καθημερινά χιλιάδες οχήματα δεν διαθέτει υποδομές για έκτακτα περιστατικά αλλά ούτε καν ένα ασθενοφόρο – κινητή μονάδα για την μεταφορά ασθενών και τραυματιών .
Κανείς έως σήμερα στην περιοχή δεν έχει ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα αυτό , προφανώς γιατί η υγεία και η ζωή των πολιτών δεν ανήκει στις προτεραιότητες των τοπικών αρχών.
Ακόμη και στο προ διετίας αίτημα του εξωραϊστικού συλλόγου Σαρωνίδας για την διασφάλιση της παρουσίας ασθενοφόρου στην περιοχή δεν υπήρξε καμία ενέργεια, ούτε καν απάντηση .
Άμεσα πρέπει να μπει ένα τέλος σε αυτή την «τριτοκοσμική» πραγματικότητα .
Προτείνουμε άμεσα το νοσοκομείο Σωτηρία να διαθέσει ένα από τα ασθενοφόρα του για μόνιμη παρουσία στην περιοχή .
Δέσμευση μας αποτελεί το γεγονός αμέσως μετά τις εκλογές θα πρωτοστατήσουμε στην αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας σε πρωτοβάθμιο Κέντρο Υγείας και περίθαλψης και στην εξασφάλιση ασθενοφόρου – κινητής μονάδας για τις ανάγκες των πολιτών του Δήμου και των επισκεπτών μας .
Μέσα στον Σεπτέμβριο ο συνδυασμός μας θα παρουσιάσει και θα συζητήσει με τους πολίτες και τους ειδικούς τις αναλυτικές μας θέσεις και για τον χώρο της υγείας .
Η ζωή και η υγεία των ανθρώπων είναι πολύτιμη .
Δεν μπορούμε ούτε να αδιαφορούμε ούτε να «παίζουμε» με το θέμα αυτό .
Τέλος ευχόμαστε στους τραυματίες του τροχαίου ατυχήματος ταχεία ανάρρωση .

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york