Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

Λίστα με Ινστιτούτα που παραπλανούσαν αποφοίτους Λυκείου Δόθηκε στη δημοσιότητα από τον Συνήγορο του Καταναλωτή


Σε συστάσεις προς εκπαιδευτήρια άτυπης μεταλυκειακής εκπαίδευσης για παραπλανητικές διαφημίσεις προχώρησε ο Συνήγορος του Καταναλωτή με στόχο την προστασία των νέων και των οικογενειών τους από τον πιθανό κίνδυνο παραπλάνησής τους κατά τη διαδικασία επιλογής σπουδών. Το υπουργείο Παιδείας, δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων δημοσιοποίησε πρόσφατα κατάλογο με τα 30 εκπαιδευτήρια που μπορούν νομίμως να λειτουργούν ως Κέντρα Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης, καθώς επίσης όσων -ύστερα από απόρριψη σχετικής αίτησής τους- εν τέλει δεν αδειοδοτήθηκαν και ο Συνήγορος του Καταναλωτή διενήργησε αυτεπάγγελτη έρευνα επί ιστοσελίδων και διαφημιστικών καταχωρήσεων εκπαιδευτηρίων άτυπης μεταλυκειακής εκπαίδευσης, αξιοποιώντας παράλληλα στοιχεία που του απέστειλε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κολεγίων.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας:
- εντοπίστηκαν τουλάχιστον 4 εκπαιδευτήρια, τα οποία παραβιάζουν την κείμενη νομοθεσία σχετικά με τη δημόσια προβολή και την επωνυμία τους. Συγκεκριμένα, τα Hellenic American University και American University of Athens ευθέως αντίθετα στον νόμο αυτοχαρακτηρίζονται ως "πανεπιστήμια". Επίσης, το Αττικό Κολέγιο στην Αθήνα, όπως και το Global College στο Ηράκλειο Κρήτης, ψευδώς και παραπλανητικά αυτοχαρακτηρίζονται ως "κολέγια", αφού ουδέποτε διέθεταν αντίστοιχη άδεια ίδρυσης και λειτουργίας κολεγίου.

- εντοπίστηκαν τουλάχιστον 5 εκπαιδευτήρια, τα οποία διαφημίζουν ακαδημαϊκές συνεργασίες τους με αλλοδαπά ιδρύματα σε επίπεδο παροχής προπτυχιακών ή/και μεταπτυχιακών σπουδών, δίχως να έχουν λάβει άδεια ίδρυσης Κέντρου Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης. Τα εν λόγω εκπαιδευτήρια είναι τα: Thace, Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ), Ελληνικό Κέντρο Focusing, Αττικό Κολέγιο στην Αθήνα, όπως επίσης το Minoan International College στο Ηράκλειο Κρήτης.

- εντοπίστηκε ένα εκπαιδευτήριο, το οποίο δεν δίνει ακριβείς πληροφορίες σχετικά με το καθεστώς επαγγελματικής αναγνώρισης των τίτλων σπουδών που χορηγεί. Πρόκειται για το American University of Athens.

Ο Συνήγορος του Καταναλωτή, κ. Ευάγγελος Ζερβέας, απηύθυνε σύσταση προς όλα τα εκπαιδευτήρια να απέχουν άμεσα από κάθε είδους δημόσια δήλωση, αναφορά, διαφήμιση, εμπορική ανακοίνωση-προώθηση, τα οποία συνιστούν μη νόμιμη και παραπλανητική πράξη.

Τα πορίσματα της έρευνας της Αρχής κοινοποιήθηκαν και προς τις υπουργούς Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, καθώς επίσης Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων για την επιβολή των νομίμων κυρώσεων.

thebest.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york