Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Αρης Βίτσιος επανερχόμενος στο θέμα των «πλανοδίων» του Γέρακα

Δελτίο Τύπου 

Ερωτήσεις – απαντήσεις – συγκαλύψεις αλλά ουσία μηδέν.   

Γέρακας,   30 Αυγούστου 2010
    
  Αναγκάζομαι να επανέλθω για μια ακόμη φορά στο πρόβλημα του καταυλισμού των «πλανοδίων», στη πόλη μας.
      Όπως διάβασα στον ηλεκτρονικό τύπο (anatolikiattikinews.blogspot.com) αλλά και στην προσωπική ιστοσελίδα του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Παντελή Ασπραδάκη, ο κ. βουλευτής κατέθεσε την παρακάτω ερώτηση προς τα ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Προστασίας του Πολίτη:
      «ΘΕΜΑ: Απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης σε οικισμό αθίγγανων στον Γέρακα"
      Εδώ και πολλά χρόνια και παρά τις  προσπάθειες που έχουν γίνει  από τον δήμο αλλά και κατοίκους  της ευρύτερης περιοχής, και επί  των οδών Βέροιας και Τρικάλων στον Γέρακα, παρατηρείται το θλιβερό φαινόμενο να κυριαρχούν πρόχειρες κατασκευές, νερά κάθε είδους που χύνονται αυθαίρετα στους δρόμους και πρόχειρα κτίσματα τσιγγάνων που ακουμπούν σε πυλώνες υψηλής τάσης της Δ.Ε.Η. θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία αλλά και την ανθρώπινη ζωή.
      Την απαράδεκτη για κάθε πολιτισμένη  κοινωνία εικόνα συμπληρώνουν τα άχρηστα  υλικά, τα παλιοσίδερα και οι εγκαταλελειμμένες  οικιακές συσκευές που υποβαθμίζουν την περιοχή που βρίσκεται  μάλιστα πλησίον του νεκροταφείου της πόλης.
      Για τα προβλήματα που δημιουργούνται έχει ενημερωθεί επανειλημμένως η Διεύθυνση  Ποιότητας Ζωής της Νομαρχιακής  Αυτοδιοίκησης Ανατολικής Αττικής  που έχει προβεί σε αυτοψίες και  το Αστυνομικό Τμήμα της πόλης  αλλά, παρά τις ενέργειες, μέχρι σήμερα δεν έχει αλλάξει η κατάσταση.
      Ταυτόχρονα  είναι ευνόητο ότι η Πολιτεία οφείλει να λαμβάνει μέτρα και  να προωθεί δράσεις, ευρύτερα, για  την ενσωμάτωση των αθίγγανων  στις τοπικές κοινωνίες, καθώς πρόκειται  για συμπατριώτες μας, που αντιμετωπίζουν ποικίλα προβλήματα και πρέπει να τους βοηθήσουμε με κάθε τρόπο.
    Ερωτάστε:
      Ποιες ενέργειες πρόκειται να γίνουν ώστε να εφαρμοστεί ο νόμος και να αποκτήσει  η περιοχή την εικόνα που πρέπει να έχει μια ποιοτική τοπική κοινωνία;»
      Σε  απάντησή της παραπάνω ερώτησης ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Σπύρος Βούγιας αναφέρει:
      «Σε απάντηση της ανωτέρω ερώτησης που  κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Ασπραδάκης, σε ότι μας αφορά και σύμφωνα  με τα στοιχεία των αρμοδίων Υπηρεσιών μας, σας γνωρίζουμε ότι, κατά τα τελευταία τρία χρόνια, τα δημιουργούμενα από τον υφιστάμενο στο Γέρακα καταυλισμό τσιγγάνων έχουν ελαχιστοποιηθεί και η οικεία υπηρεσία μας (Αστυνομικό Τμήμα Γέρακα) κατά το ως άνω χρονικό διάστημα δεν έχει γίνει αποδέκτης καταγγελιών, αναφορικά με την καθαριότητα του χώρου και την κατασκευή παραπηγμάτων σε αυτόν.
      Πέραν αυτών, ο οικείος Δήμος προέβη σε καθαρισμό του χώρου από  άχρηστα υλικά και μπάζα, ενώ, όπως προέκυψε από έρευνα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βορειοανατολικής Αττικής, είναι σε εξέλιξη απο τους αρμοδίους  φορείς, διαδικασία εξεύρεσης άλλης περιοχής για την μετεγκατάσταση των τσιγγάνων.
      Τέλος σας πληροφορούμε ότι το Αστυνομικό Τμήμα Γέρακα συνεργάζεται με τους οικείους ΟΤΑ και τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, για την άμεση επίλυση τυχόν  ανακυπτόντων προβλημάτων κατά την  εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας σε κάθε συντρέχουσα περίπτωση.»
      Αγαπητοί  συμπολίτες,
      Δυστυχώς για μια ακόμη φορά και προφανώς ενόψει των δημοτικών εκλογών, κάποιοι θέλουν «και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο».
      Ο κ. Π. Ασπραδάκης πολύ σωστά έπραξε, ανταποκρινόμενος  σε αιτήματα συμπολιτών μας, να κάνει ερώτηση στη Βουλή, αλλά πριν κάνει την ερώτηση δεν έριχνε μια ματιά στον ογκώδη φάκελο του θέματος προκειμένου να κατανοήσει ότι αποκλειστικά και μόνος υπεύθυνος για τη διαιώνιση και μη εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα είναι ο Δήμαρχος Γέρακα ο οποίος σημειωτέον είναι και ο εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος (υποστηριζόμενος από το ΠΑΣΟΚ);
      Γιατί ο κ. Ασπραδάκης στην ερώτησή του  αναφέρει ότι «Για τα προβλήματα που δημιουργούνται έχει ενημερωθεί επανειλημμένως η Διεύθυνση Ποιότητας Ζωής της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ανατολικής Αττικής που έχει προβεί σε αυτοψίες και το Αστυνομικό Τμήμα της πόλης αλλά, παρά τις ενέργειες, μέχρι σήμερα δεν έχει αλλάξει η κατάσταση»;
      Ο Δήμος Γέρακα και ο κ. Θανάσης  Ζούτσος δεν έχουν ενημερωθεί για το πρόβλημα;
      Ο Δήμος Γέρακα και  ο κ. Θανάσης Ζούτσος  δεν είναι αρμόδιοι για την εξεύρεση λύσης, προκειμένου να αλλάξει η κατάσταση;
      Αν  δεν γνωρίζει ο  κ. Ασπραδάκης τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί  για την επίλυση  του προβλήματος, πολύ ευχαρίστως να του κοινοποιήσω  τα πρακτικά της συνεδρίασης  του δημοτικού  συμβουλίου (Τρίτη 27 Ιουλίου 2010) της πόλης μας, όπου αφού ανέφερα στον κ. Δήμαρχο τη νομοθεσία του πρότεινα και τη λύση που πρέπει να δοθεί.
      Σχολιάζοντας  την απάντηση του  κ. υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη θα ήθελα  κατ’ αρχή να τον  ευχαριστήσω διότι  μας επιβεβαιώνει την αδιαφορία τη δημοτικής μας αρχής (τα τρία τελευταία χρόνια το αστυνομικό τμήμα Γέρακα δεν έχει γίνει αποδέκτης καταγγελιών), αλλά θα ήθελα επίσης να τον παρακαλέσω να μην εμπλέκει «αναρμοδίους» στην υπόθεση για τη δημιουργία εσφαλμένων εντυπώσεων.
      Έχω κουραστεί να περιγράφω  τη διαδικασία που  πρέπει να ακολουθηθεί  για την εξεύρεση λύσης.
      Ο πρώτος αρμόδιος φορέας που εμπλέκεται είναι  ο Δήμος Γέρακα ο οποίος πρέπει να συγκροτήσει επιτροπή για την εξεύρεση κατάλληλου χώρου  μετεγκατάστασης  των «πλανοδίων» κατόπιν το Δημοτικό μας συμβούλιο να υποβάλλει πρόταση προς τον Γεν. Γραμματέα της Περιφέρειας, ο οποίος κατόπιν θα πρέπει να εκδώσει απόφαση για την μετεγκατάσταση.    
        Τι θέλει να πει ο κ Βούγιας όταν γράφει στην απάντησή του «όπως προέκυψε από έρευνα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βορειοανατολικής Αττικής, είναι σε εξέλιξη απο τους αρμοδίους φορείς, διαδικασία εξεύρεσης άλλης περιοχής για την μετεγκατάσταση των τσιγγάνων»
      Μήπως ο κ. υφυπουργός γνωρίζει κάτι παραπάνω;
      Αν  γνωρίζει ότι ξεκίνησαν  οι διαδικασίες μετεγκατάστασης των «πλανοδίων» στο Γέρακα, τον παρακαλώ πολύ να μας ενημερώσει.
       
Βίτσιος Αριστείδης (Άρης)
Δημοτικός Σύμβουλος
Επικεφαλής  της Δημοτικής Παράταξης 
«Γέρακας  Εποχή Δημιουργίας»

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york