Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Απάντηση κατοίκου Γέρακα σε επιστολή Δημότη Παλλήνης σχετικά με τον απολογισμό πεπραγμένων του ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΕΡΑΚΑ


Αγαπητό ιστολόγιο της Ανατολικής Αττικής

Συγχαρητήρια για την δουλειά σας και την πολύπλευρη ενημερωτική σας δραστηριότητα.

Γράφω με αφορμή την επιστολή του Δημότη Παλλήνης κου Χρυσόστομου Χρηστίδη για τον πρόσφατο Απολογισμό Πεπραγμένων του Δήμου Γέρακα.

Ο κύριος αυτός εγείρει ορισμένα ζητήματα γύρω από την ομολογουμένως επιτυχημένη παρουσίαση του Δημάρχου Γέρακα κ. Ζούτσου που απ' όσο θυμάμαι ανάγκασε και τους δύο αντιπολιτευόμενους (κ. Βελιώτης, κ. Βίτσιος) να τραπούν σε άτακτη φυγή πολύ πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Στον σύντομο λίβελλο σε βάρους του Ζούτσου, που δημοσιέυiε στο blog σας (19/7/2010) στέκεται σε 2 σημεία. Πρώτον, ότι ο Δήμαρχος "μακρυγόρησε" και δεύτερον ότι συμπεριέλαβε στον απολογισμό "έργο που δεν έχει ολοκληρωθεί".

Λέει σχετικά ότι "ακόμη και στο μικρότερο πρωτοβάθμιο σωματείο ο Πρόεδρός του, στις συνελεύσεις, δε συμπεριφέρεται με τέτοιο απόλυτο και αυταρχικό τρόπο" αναφορικά με το απεριόριστο της ομιλίας του Δημάρχου. Ενημερώνω τον τέως Δ/ντη της ΔΕΗ (άκατανόητο γιατί μας αναφέρει την ιδιότητα του) ότι βάσει Κώδικα ο Δήμαρχος στην ειδική συνεδρίαση του Απολογισμού ΟΦΕΙΛΕΙ να έχει το ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟ διότι σκοπός της συνάντησης είναι να ενημερωθούν οι δημότες για το σύνολο των έργων. Ο δήμαρχος παρουσιάζει όλο το έργο του (ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ), κι αν αυτό είναι μεγάλο -όπως του Ζούτσου- θα είναι μεγάλη και η παρουσίαση. Ο πρόεδρος ενός σωματείου κε Χρηστίδη δεν είναι υπόλογος σε 40.000 Γερακιώτες και σε 100.000 δημότες του νέου Δήμου Παλλήνης, ούτε έχει να παρουσιάσει ένα έργο εφάμιλλο της ποιότητας και της ποσότητας του Γέρακα. Συνεπώς η παρατήρηση σας είναι παντελώς άστοχη και άσχετη.

Έπειτα, ο κ. Χρηστίδης προσπερνά αδιάφορα 1,5 ώρα αδιάκοπης παρουσίασης έργων (Αποχέτευση, σχέδιο πόλης, Οδοποιία, πεζοδρόμια, Κοινόχρηστοι χώροι, πάρκα, πλατείες, παιδικές χαρές, γήπεδα, ΚΑΠΗ, ΚΕΠ, Δημοτικά Ιατρεία, Κοινωνικές Υπηρεσίες, Οικονομικά - 10.000.000 ΕΥΡΩ πλεόνασμα) και φτάνει στην Ενοποίηση των Αθλητικών, Σχολικών και Κοινόχρηστων Χώρων.

Όπως μας εξήγησε ο Δήμαρχος Γέρακα στον Απολογισμό, για το έργο της Ενοποίησης των Αθλητικών-Σχολικών-Κοινόχρηστων χώρων έχει ψηφιστεί η μελέτη και η χρηματοδότηση του έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ. Μπορεί μπουλντόζες και φορτηγά να μην έχουν μπει όμως έχει ολοκληρωθεί το πρώτο σκέλος που είναι το πιο δύσκολο κι επίπονο.

Βέβαια, αυτά τα εξήγησε λεπτομερώς ο Δήμαρχος Γέρακα και απορία προκαλεί πως και γιατί ο κ. Χρηστίδης δεν τα άκουσε. Ίσως να ήταν οσεί παρών, πάντως υποβαθμίζει το σημαντικό έργο της εποχής Ζούτσου που άλλαξε την ζωή μας εδώ στο Γέρακα κι αυτό προκαλεί ερωτήματα για την σοβαρότητα του ανδρός που εκφέρει τέτοια φληναφήματα.

Κύριε Χρηστίδη επιτίθεστε σε έναν αποδοτικό Δήμαρχο που έκανε τον Γέρακα "πόλη πρότυπο" και με μια εξαιρετική οικονομική κατάσταση αλλά δεν ασχολείστε, όπως οφείλετε με την γειτονιά σας. Γιατί δεν απευθύνεστε στον δικό σας δήμαρχο, τον κ. Κωσταντά για να ρωτήσετε γιατί τα πράγματα είναι ίδια τα τελευταία 20 χρόνια, χωρίς αποχέτευση, χωρίς οικιστικό και σχέδιο πόλης, χωρίς οριοθετημένα ρέματα, χωρίς κυκλοφοριακές ρυθμίσεις; χωρίς τόσα και τόσα;

Ίσως γιατί "ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος"...

Ε.Αναστασιάδης
Κάτοικος Γέρακα
Ιδ. Υπάλληλος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york