Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Δήλωση Δημάρχου Αγ. Στεφάνου για τη διαβούλευση στο νομοσχέδιο για τους Δασικούς Χάρτες

Η διαβούλευση για  το προσχέδιο νόμου σχετικά με την κύρωση των Δασικών Χαρτών έδωσε, δυστυχώς, την ευκαιρία σε ορισμένα άτομα που υπογράφουν με ψευδώνυμα τα σχόλια τους, να κατασυκοφαντήσουν τη δημοτική αρχή, συγκεκριμένους συμπολίτες μας και, τελικά, την τοπική κοινωνία του Αγ. Στεφάνου. Στα σχόλια γίνεται λόγος για «καταπατητές της Αγίας Παρασκευής», για δημάρχους που δήθεν έδιναν βεβαιώσεις ότι, «δασικά οικόπεδα» (!!) ήταν εντός οικισμού, για «δικηγόρο των καταπατητών», για «καταπατητές εργολάβους και ιδιώτες», για «τα κοράκια τους δικηγόρους» κ.ο.κ. Τα σχόλια αυτά έχουν προσβάλει βάναυσα και δυσφημήσει συκοφαντικά την τοπική μας κοινωνία, τη δημοτική αρχή, εμένα προσωπικά αλλά και τους προηγούμενους δημάρχους του Αγίου Στεφάνου.
      Η αλήθεια είναι  ότι, ο οικισμός μας (όπου σήμερα ζουν περίπου 20.000 άνθρωποι) διαθέτει νόμιμα και έγκυρα όρια από το 1940, δεν περιλαμβάνει ούτε ένα αυθαίρετο κτίσμα (σπάνια περίπτωση στην Ελλάδα!) και, βεβαίως, ούτε έχει ούτε είχε «καταπατητές». Οι κάτοικοι του Αγίου Στεφάνου είναι απόγονοι προσφύγων, που εγκαταστάθηκαν εδώ με πρωτοβουλία του ελληνικού κράτους, απόγονοι ακτήμονων καλλιεργητών που αποκαταστάθηκαν και, βέβαια, πολλοί ακόμη άνθρωποι που ήλθαν κατά τις τελευταίες δεκαετίες και εγκαταστάθηκαν εδώ, αγοράζοντας νόμιμα τα οικόπεδά τους και κτίζοντας με όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις και διαδικασίες τα σπίτια τους. Όλοι έχουν πληρώσει τα τέλη, τα παράβολα, τους φόρους, το ΙΚΑ και γενικά οτιδήποτε προβλέπεται από τη νομοθεσία προκειμένου να στεγαστούν.
      Όλους εμάς στον Άγιο Στέφανο μας ενώνει η αγάπη μας για όμορφο φυσικό περιβάλλον, που μας χαρίζει αυτός ο τόπος. Αυτή η αγάπη για την φύση του Αγ. Στεφάνου βοήθησε εμάς τους πρόσφυγες να ριζώσουμε γρήγορα στη νέα μας πατρίδα και ήταν και το βασικό κίνητρο για τους πολλούς ακόμη συμπολίτες μας, που αποφάσισαν να έλθουν και να εγκατασταθούν εδώ κατά τις τελευταίες δεκαετίες.
      Απτή απόδειξη αυτής της αγάπης μας για την ιδιαίτερη πατρίδα μας και το περιβάλλον της, αποτελεί άλλωστε και η ανάπτυξη του περιβαλλοντικού εθελοντισμού στην πόλη μας. Ο Δήμος μας διαθέτει σημαντικό πυροσβεστικό εξοπλισμό (οχήματα κ.ά.), αλλά και μια μεγάλη και ισχυρή ομάδα εθελοντών πυροσβεστών, που έδωσαν με αυταπάρνηση μια σκληρή μάχη, ενάντια στις καταστροφικές πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού, συμβάλλοντας στη σωτηρία του οικισμού αλλά και πολλών δασικών εκτάσεων. Αμέσως μετά την πυρκαγιά ξεκίνησαν και οι πρώτες πρωτοβουλίες για την αναδάσωση.
      Δυστυχώς, όμως, εδώ και μερικά χρόνια η πόλη μας  έχει στοχοποιηθεί και  κατασυκοφαντείται  συστηματικά, από  ανθρώπους που  με προχειρότητα και επιπολαιότητα, αν όχι με κακοβουλία, φρόντισαν να δημιουργήσουν λανθασμένες εντυπώσεις, διασπείροντας ψεύδη και συκοφαντίες. Η αλήθεια είναι ότι και στον πολεοδομικό του σχεδιασμό ο Δήμος μας, είχε καταβάλει ιδιαίτερη προσπάθεια για ήπια και φιλική προς το περιβάλλον οικιστική ανάπτυξη (πολύ χαμηλοί συντελεστές, διασφάλιση ελεύθερων χώρων κλπ.), όμως κάποιοι προτιμούσαν το «μη σχέδιο» από το σχέδιο και πάλεψαν με κάθε τρόπο ενάντια στον πολεοδομικό σχεδιασμό και την ήπια οικιστική ανάπτυξη, ζημιώνοντας, τελικά, το περιβάλλον.
      Αν  και θεωρώ γελοίους και ανάξιους λόγου  τους ισχυρισμούς  περί «κατατρομοκράτησης»  κατοίκων από «καταπατητές», για «απειλές»  από «συνάφι» κ.ο.κ., δεν μπορώ παρά να υπογραμμίσω ότι, είμαστε μια φιλήσυχη και ειρηνική τοπική κοινωνία, που διακρίνεται για τις δραστηριότητές της σε θέματα πολιτισμού, αθλητισμού και προστασίας του περιβάλλοντος.
      Κάποιοι προσπαθούν να εμφανιστούν  ως αυτόκλητοι «ήρωες»  και «σωτήρες του  περιβάλλοντος», κατασυκοφαντώντας μιαν ολόκληρη πόλη που κατάφερε, παρά την ραγδαία αύξηση του πληθυσμού, να διαφυλάξει την κοινωνική της συνοχή και να διατηρήσει μια πολύ υψηλή ποιότητα ζωής. Στην πόλη μας είναι σχεδόν άγνωστα φαινόμενα, που καταταλαιπωρούν άλλες περιοχές με υψηλή παραβατικότητα, κοινωνικούς αποκλεισμούς, εκτεταμένες παρανομίες κάθε είδους και ραγδαία υποβάθμιση της ποιότητας ζωής.
      Ας  σταματήσει, λοιπόν, επιτέλους αυτή η  άδικη στοχοποίηση  του Αγίου Στεφάνου, των κατοίκων του, της τοπικής μας  κοινωνίας από  ανθρώπους που  δεν έχουν την  στοιχειώδη ευθύτητα να δηλώσουν την πραγματική τους ταυτότητα. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!
 
Παναγιώτης  Βορριάς
Δήμαρχος  Αγίου Στεφάνου Αττικής

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york