Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Επανεξέταση αιτημάτων των κυνηγετικών οργανώσεων σχετικά με τη θηρευτική δραστηριότητα ζητά ο Παντελής Ασπραδάκης

      Στην  Περιφέρεια Αττικής, μια πολυπληθής και ενεργή ομάδα πληθυσμού έχει ιδιαίτερη κυνηγετική δραστηριότητα, την οποία συνδυάζει με την  αγάπη για τα δάση, τους υγροβιότοπους και γενικότερα το φυσικό περιβάλλον. Ταυτόχρονα, όπως υποστηρίζουν οι κυνηγετικές οργανώσεις, η περιστολή των δραστηριοτήτων τους μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στην Ελληνική Οικονομία, με χαμένες θέσεις εργασίας αλλά και μείωση των δραστηριοτήτων και του τζίρου μικρών επιχειρήσεων που σχετίζονται με το κυνήγι.
      Ο Παντελής Ασπραδάκης, βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Περιφέρειας Αττικής, μετέφερε τα αιτήματα και την ανησυχία των Κυνηγετικών Οργανώσεων μέσω σχετικής ερώτησης που κατέθεσε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, κατόπιν επαφής με εκπροσώπους κυνηγητικών συλλόγων και αναφέρει αποσπασματικά:
      «Οι κυνηγετικές οργανώσεις υποστηρίζουν ότι οι απαγορεύσεις στο κυνήγι που σχετίζονται με το Προεδρικό Διάταγμα για τον Υμηττό και τις ζώνες προστασίας ειδικότερα, προκαλούν προβλήματα σε βάρος μιας ομάδας πληθυσμού που δεν αποτελεί κίνδυνο για το περιβάλλον, αλλά αντίθετα δρα στην πλειοψηφία της με γνώμονα την προστασία του και την ανάδειξή του.
Ερωτάστε:
  1. Σκέφτεστε το ενδεχόμενο επανεξέτασης κάποιων αιτημάτων των κυνηγετικών οργανώσεων, ώστε σε αρμονία με το φυσικό περιβάλλον και με κύριο στόχο την προστασία του να μπορούν να ασκούν τη δραστηριότητά τους σε νόμιμα πάντα πλαίσια;»
   Ο Παντελής Ασπραδάκης δηλώνει: «Η προάσπιση κοινωνικών ομάδων επιβάλλεται στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε λαμβάνοντας μέτρα που διασφαλίζουν την κοινωνική συνοχή. Τα αιτήματα των κυνηγετικών οργανώσεων αφορούν μια μεγάλη ομάδα συνανθρώπων μας (περίπου 230.000) οι οποίοι ανησυχούν καθημερινά. Η εξέταση των αιτημάτων κρίνεται αναγκαία λαμβάνοντας όμως υπόψη την προστασία του περιβάλλοντας και την Πράσινη Ανάπτυξη. Άλλωστε η συμβολή των κυνηγητικών οργανώσεων στην προστασία του περιβάλλοντος είναι μεγάλη, καθώς, έχουν δημιουργήσει πυροφυλάκια και εθελοντικές ομάδες για την πυρασφάλεια ».
   Διαβάστε  ολόκληρη την ερώτηση για την  επανεξέταση αιτημάτων των κυνηγετικών  οργανώσεων:
 
 http://pantelis.aspradakis.gr/press/parliament/37-questions/116-2010-07-15-10-09-23

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york