Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Μια σκληρή πραγματικότητα : Η απαξίωση των ΑΜΕΑ

Διαβάζω και ξαναδιαβάζω την ανακοίνωση :

Με πρόσφατη απόφασή της (12 Απριλίου), η νομαρχία Ανατολικής Αττικής αποφάσισε να αποποιηθεί των ευθυνών οργάνωσης και λειτουργίας των κατασκηνώσεων Αγίου Ανδρέα και Κερατέας, που φιλοξενούν περίπου 1000 παιδιά με αναπηρία κάθε χρόνο. Η συγκεκριμένη απόφαση που πάρθηκε “στα μουλωχτά” συνιστά πράξη ακραίας πολιτικής ανευθυνότητας και κοινωνικής αναλγησίας….

Εργάζομαι στο χώρο της ειδικής αγωγής 22 χρόνια. Αδυνατώ να κατανοήσω πώς έγινε η «σύλληψη» μιας τέτοιας ιδέας και πώς αποφασίστηκε η αποποίηση των ευθυνών οργάνωσης και λειτουργίας των κατασκηνώσεων Αγίου Ανδρέα και Κερατέας, που φιλοξενούν περίπου 1000 παιδιά με αναπηρία κάθε χρόνο.

Πώς να χωρέσουν τα συναισθήματα που προκαλεί μια τέτοια απόφαση στις στενές γραμμές ενός γράμματος…

Πώς να εξηγήσεις σε παιδιά με αναπηρία ότι οι μεγάλοι τα βάζουν στο περιθώριο , κόβοντας μια ανάσα ζωής και ξεγνοιασιάς…..

Πώς να αναβαθμίσεις τον κόσμο μας , όταν η αντιμετώπιση αυτών των παιδιών γίνεται μια εικόνα μαύρη χωρίς χρώματα και ουσία.

Κύριοι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι και κύριε Νομάρχη,

Δείτε τον κόσμο πιο βαθιά. Συνδέστε την αδυναμία με τη δύναμη, την αναπηρία με την αξιοπρέπεια , την απαίτηση με την έκφραση της θέλησης και αναθεωρήστε αυτή την απόφαση.

Θα είναι πράξη γενναιότητας η άρση αυτής της απόφασης.

Εξ άλλου αυτά τα παιδιά έχουν έρθει στη γη για να διδάσκουν εμάς τους «φυσιολογικούς» και τους «τέλειους».

Θανάσης Γκούμας
Δάσκαλος ειδικής αγωγής
Πρόεδρος του συλλόγου εκπαιδευτικών ΠΕ «Αλ. Δελμούζος»
Αιρετός στο ΠΥΣΠΕ Αν. Αττικής

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york