Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ
ΔΗΜΟΤΗΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ
ΠΑΛΛΗNΗ, 15351
 


ΠΡΟΣ: ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΑΛΛΗΝΗΣ κ. ΣΠΥΡΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑ
ΚΟΙΝ.: 1) ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ  ΠΑΛΛΗΝΗΣ
2) ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΩΝ  ΠΑΛΛΗΝΗΣ
3) ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΟΔΩΝ ΣΠΕΤΣΩΝ  ΚΑΙ ΠΑΛΛΑΔΟΣ ΑΘΗΝΑΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ                                                                                ΠΑΛΛΗΝΗ 13-07-2010                                                        
 
Κύριε Δήμαρχε, 
Με αφορμή έντυπό σας που κυκλοφόρησε και  περιλαμβάνει τίτλους, όπως:  
  • “ΜΑΖΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ”,
  • “ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2010-2014”,
  • “ΑΚΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΗ”,
  • “ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΜΑΣ (ΠΑΛΛΗΝΗ-ΓΕΡΑΚΑΣ-ΑΝΘΟΥΣΑ)”,
  • “Ο ΔΗΜΟΤΗΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΛΟΓΟ” ,
 
έχω να σας  υπενθυμίσω  ότι δεν αρκούν τα μεγάλα λόγια και οι υποσχέσεις για να αλλάξει η περιοχή μας και η ποιότητα της ζωής μας, αλλά απαιτούνται έργα.  
Οι Πολίτες  και οι Οργανώσεις τους όλα τα χρόνια που διοικείτε το Δήμο Παλλήνης, σας έχουν καταθέσει προτάσεις για πολλά ζητήματα που αφορούν την πόλη της Παλλήνης και την ευρύτερη περιοχή. 
Αξία  δεν  έχει να καταγράφονται οι απόψεις και οι επισημάνσεις των Δημοτών σε προβλήματα που ποτέ δεν δίνονται λύσεις, ενώ υπάρχει η δυνατότητα για κάτι τέτοιο. Η γνώμη του Δημότη θα είναι πραγματικά σημαντική μόνο εάν συνοδεύεται από τη πολιτική θέληση για επίλυση των προβλήμάτων που αντιμετωπίζει ο πολίτης και για υλοποίηση των λύσεων που μπορεί να προτείνει.
.
Με αφορμή την κυκλοφορία του εντύπου σας  αισθάνομαι την ανάγκη να σας υπενθυμίσω τα παρακάτω: 
Στις 11-09-2009 ο  Αναπτυξιακός και Επιστημονικός Σύνδεσμος Παλλήνης σήμερα Αναπτυξιακός, Περιβαλλοντικός, Καταναλωτικός και Επιστημονικός Σύνδεσμος Πολιτών Ανατολικής Αττικής σας έστειλε τη συνημένη επιστολή με συγκεκριμένη πρόταση για τη μονοδρόμηση της οδού Ελαιώνων μέχρι την οδό Ανθέων. Από τις 11-09-2009 μέχρι σήμερα δεν κρίνατε ούτε σκόπιμο, ούτε αναγκαίο αφ’ ενός μεν το θέμα να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, αφ’ ετέρου δε να απαντήσατε στην επιστολή όπως άλλωστε ορίζει ο νόμος. 
Στο προεκλογικό  σας πρόγραμμα της τρέχουσας Δημοτικής θητείας (2007-2010) είχαν κυριαρχήσει οι φράσεις :
  • “ΜΑΖΙ ΦΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ”,
  • “ΜΑΖΙ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ”,
  • “ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ”,
  • “ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ”.
 
Αναρωτιέται κανείς γιατί αυτά τα μεγαλόστομα  και ηχυρά λόγια ; 
Από το 1995 μέχρι σήμερα με συστηματικό τρόπο έχετε μετατρέψει το οκοδομικό τετράγωνο που περικλείεται από τους δρόμους Λ. Μαραθώνος-Παλλάδος Αθηνάς-Σπετσών-Ελαιώνων-Ανατολής-Λ.Μαραθώνος σε ΚΥΨΕΛΗ. Οι κυκλοφοριακές επιλογές σας έχουν αρνητικά αποτελέσματα για τους κατοίκους όπως περιγράφονται στην συνημμένη επιστολή με ημερομηνία 11-09-2009. Έχετε μετατρέψει την οδό Σπετσών σε οδό Πατησίων και την οδό Παλλάδος Αθηνάς σε Λ. Αλεξάνδρας. 
Έχετε κατορθώσει όταν κάποιος βρίσκεται επι της Λ. Μαραθώνος για να φθάσει στις εκκλησίες του Αγίου Τρύφωνα και Αγίου Νικολάου να ακολουθεί τη διαδρομή Λ. Μαραθώνος-Παλλάδος Αθηνάς-Σπετσών-Σαλαμίνος-Βυζαντίου με όλες τις αρνητικές κυκλοφοριακές επιπτώσεις. Με τις αποφάσεις σας κατορθώσατε στην υφιστάμενη τροχαία κίνηση επι της οδού Σπετσών (κίνηση Ντραφίου, λεοφωρεία Κωστέα-Γείτονα, Ραυτοπούλου) να φορτώσετε και τη κίνηση προς τις εκκλησίες. 
Τα υψηλά  κτίρια που βρίσκονται επι των οδών Σπετσών και Παλλάδος Αθηνάς (αποτέλεσμα της έλλειψης πολιτικής βούλησης για αναθεώρηση του πολεοδομικού σχεδιασμού από το Δήμο) εγκλωβίζουν το θόρυβο και τα καυσαέρια των πολλών διερχόμενων αυτοκινήτων με αποτέλεσμα την περιβαλλοντική υποβάθμιση της ζωής των κατοίκων. 
Κύριε Δήμαρχε, 
Επειδή δεν  έχετε το δικαίωμα με τις αποφάσεις  σας να υποβαθμίζετε την ποιότητα ζωής των κατοίκων, και ειδικά της οδού Σπετσών (να σημειώσω ότι δεν υπάρχει κατάστημα, άρα δεν δημιουργείται οικονομικό πρόβλημα), σας καλώ με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να θέσετε σε εφαρμογή άμεσα την πρόταση του Αναπτυξιακού και Επιστημονικού Συνδέσμου Παλλήνης σήμερα Αναπτυξιακού, Περιβαλλοντικού, Καταναλωτικού και Επιστημονικού Συνδέσμου Πολιτών Ανατολικής Αττικής.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york