Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Ομιλία του Παντελή Ασπραδάκη κατά τη συζήτηση του Νομοσχεδίου «Μεταρρύθμιση Ασφαλιστικού Συστήματος του Δημοσίου και συναφείς διατάξεις»

Κατά  τη συζήτηση του Νομοσχεδίου  του  Υπουργείου Οικονομικών «Μεταρρύθμιση  Ασφαλιστικού Συστήματος του Δημοσίου και συναφείς διατάξεις» ο Παντελής Ασπραδάκης εξέφρασε τη γνώμη του για τις αλλαγές που επιφέρει στο Ασφαλιστικό Σύστημα, ενώ παράλληλα μετέφερε την αγωνία και την ανασφάλεια των πολιτών.  

      Επιχειρηματολογώντας  για την αναγκαιότητα της εν λόγω Μεταρρύθμισης αναφέρει: «Οι μέρες ανοχής στο ασφαλιστικό σύστημα του δημοσίου που κατέρρεε καθημερινά πρέπει να αποτελέσουν παρελθόν. Όλοι γνωρίζαμε το πρόβλημα. Όλοι γνωρίζαμε την αδυναμία του μεταπολιτευτικού συστήματος να διαπιστώνει μεν, αλλά να αρνείται να δώσει λύση στα προβλήματα. Βλέπαμε κάποιους να λαμβάνουν προνομιακές συντάξεις σε μικρή ηλικία ή αναπηρική σύνταξη που δεν δικαιούνταν, χωρίς βέβαια να είναι οι ίδιοι οι μόνοι αποκλειστικά υπεύθυνοι. Ήταν ανάγκη να εφαρμοστούν μέτρα και σταθμά για όλους τους εργαζόμενους της χώρας είτε είναι ιδιωτικοί είτε δημόσιοι υπάλληλοι. Ήταν έκδηλο ότι τα ασφαλιστικά ταμεία κατέρρεαν και κάποια μέρα θα χρεοκοπούσαν και θα οδηγούμασταν σε μία πρωτοφανή δημοσιονομική κρίση. Είναι αλήθεια ότι αυτή η μέρα πλησίασε ασφυκτικά κοντά. Η Κυβέρνηση όμως –και ιδιαίτερα ο Γιώργος Παπανδρέου- έκανε και κάνει μια τεράστια προσπάθεια για να σώσει τη χώρα». Οι προτάσεις της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑ.ΣΟ.Κ., μέχρι και την τελευταία στιγμή, επέφεραν αλλαγές στο εν λόγω σχέδιο νόμου, υπερασπίζοντας γυναίκες και ευπαθείς ομάδες, οι οποίες εν τέλει λήφθηκαν υπόψη.  
      Το  νέο ασφαλιστικό σύστημα στο  Δημόσιο, σύμφωνα με τον Παντελή  Ασπραδάκη, επιφέρει επίπονες αλλαγές  και οι αντιδράσεις είναι δικαιολογημένες, όμως παράλληλα θέτει νέα θεμέλια για ένα ασφαλιστικό σύστημα με γερές βάσεις και ισχυρή βιωσιμότητα. «Αποτελεί υποχρέωση για τη γενιά του αύριο, για τα παιδιά και τους νέους που μπαίνουν τώρα στη βιοπάλη, ώστε να εξασφαλίσουν τη σύνταξη στο μέλλον». Επιπλέον, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ προέτρεψε την Αντιπολίτευση, πέρα από την κριτική, να διατυπώσει μια άλλη ρεαλιστική πολιτική και οικονομική πρόταση εξόδου από την κρίση και όχι μόνο προτάσεις εντυπωσιασμού, ώστε να γίνεται αρεστή σε κάποιες κατηγορίες εργαζομένων. 
      Η κρίση πρέπει να αντιμετωπιστεί ως ευκαιρία για αλλαγή, για επαναπροσδιορισμό κρατικών δομών και πρακτικών που έπασχαν από παθογένεια. Να εφαρμοστούν καινοτομικές ιδέες που θα εξασφαλίσουν βιωσιμότητα και ανάπτυξη. Άλλωστε, είναι ο στόχος που έχει θέσει η Κυβέρνηση για την ανάπτυξη ενός αποτελεσματικού συστήματος, σύστημα εθνικής κοινωνικής ασφάλισης.  
      Τελειώνοντας  την ομιλία του τόνισε χαρακτηριστικά: «Με υπομονή και επιμονή, με αξιοκρατία, με διαφάνεια και δικαιοσύνη, με σκληρή δουλειά θα επέλθει η σωτηρία και η αναγέννηση της χώρας». 
     
 Διαβάστε  ολόκληρη την ομιλία του Παντελή Ασπραδάκη:
http://pantelis.aspradakis.gr/press/parliament/35-speech/114-2010-07-15-08-51-12

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york