Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

2,.500 χρόνια από την Μάχη του Μαραθώνα: Οι Αθλητές Μαρία Πολύζου και Τάκης Σκουλής Αναβιώνουν τον Άθλο του Φειδιππίδη ΑΘΗΝΑ- ΣΠΑΡΤΗ- ΑΘΗΝΑ- ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ 520χλμ.

ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΤΕΦΑΝΙ ΕΛΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΥΜΒΟ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Με μεγάλη συγκίνηση και αίσθημα υπερηφάνειας, ανακοινώθηκε από τους Μαρία Πολύζου, Πρέσβειρα του Ελληνικού Αθλητισμού και Πρωταθλήτρια Ελλάδος -Κάτοχος του Ρεκόρ Ελλάδος στον Μαραθώνιο Δρόμο και Τάκη Σκουλή, Μαραθωνοδρόμο και αθλητή μεγάλων αποστάσεων, η αναβίωση του Φειδιππίδειου Άθλου, στο πλαίσιο της επετείου των 2,500 χρόνων από την Μάχη του Μαραθώνα το 490 π.Χ.
Οι αθλητές θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010 στις 06.00 από την Ακρόπολη και θα τρέξουν στα χνάρια του Φειδιππίδη μέχρι τη Σπάρτη 240χλμ. και από εκεί θα επιστρέψουν στην Αθήνα και εν συνεχεία θα φτάσουν μέχρι τον Τύμβο του Μαραθώνα, διανύοντας μία απόσταση 520 χιλιομέτρων. Την 1η Αυγούστου, στις 20:00 τερματίζοντας στον Τύμβο του Μαραθώνα ο Δήμαρχος του Μαραθώνα κ. Σπύρος Ζαγάρης θα πραγματοποιήσει επίσημη τελετή προς τιμήν των αθλητών.
Το 490 π.Χ όταν οι Αθηναίοι πληροφορήθηκαν τα σχέδια των Περσών να πολιορκήσουν την Αθήνα, ο Στρατηγός Μιλτιάδης λίγο πριν να ξεκινήσει την μεγάλη Μάχη, λέει στον ημεροδρόμο Φειδιππίδη να πάει στην Σπάρτη για να ζητήσει βοήθεια. Ο Φειδιππίδης έφτασε στην Σπάρτη αλλά οι Σπαρτιάτες αρνήθηκαν την βοήθεια, λόγω ότι το φεγγάρι δεν ήταν στη γέμισή του. Ο Φειδιππίδης επέστρεψε στην Αθήνα και από εκεί στο Πεδίο της Μάχης για να ανακοινώσει τα νέα από την Σπάρτη. Ο Μιλτιάδης ξεκίνησε την Μάχη με το Νικηφόρο για τους Έλληνες αποτέλεσμα.
 Η μάχη του Μαραθώνα υπήρξε το ενδοξότερο γεγονός της Αθηναϊκής ιστορία και οι Αθηναίοι δεν έπαυσαν ποτέ να τιμούν τη μάχη και τους 192 πεσόντες Αθηναίους με γιορτές και επισκέψεις στον τύμβο. Οι Ιστορικοί συγκλίνουν στο ότι εάν δεν υπήρχε η νίκη των Ελλήνων εναντίων των Περσών στην Μάχη του Μαραθώνα η πορεία του κόσμου θα ήταν διαφορετική. Μετά την Νίκη θεμελιώθηκε η Δημοκρατία και αναπτύχθηκε ο Χρυσός Αιώνας του Περικλέους με τον Παρθενώνα, τις τέχνες την ποίηση, τον αθλητισμό και τα υψηλά ιδεώδη.


Μετά από 2,500 χρόνια, για να τιμήσουν τους προγόνους μας που θυσίασαν τη ζωή τους για την ελευθερία των Ελλήνων, και για να αναδείξουν τον άθλο του ημεροδρόμου Φειδιππίδη, οι αθλητές Μαρία Πολύζου και Τάκης Σκουλής αποφάσισαν  να αναβιώσουν τη διαδρομή του Φειδιππίδη.
Όπως δηλώνει η Μαρία Πολύζου: «Πιστεύω βαθύτατα ότι η δική μας προσπάθεια δεν θα αποτελέσει ένα μονοσήμαντο αθλητικό γεγονός, αλλά έναν αγώνα ψυχής και ζωής που θα αναδείξει το θρύλο του Φειδιππίδη, ο οποίος είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τη Μάχη του Μαραθώνα. Είναι μία πορεία στην ιστορία με σεβασμό στην Ελλάδα. Δεν φιλοδοξούμε η πραγματοποίηση του Φειδιππίδειου Δρόμου να είναι προσωπική μας υπόθεση.» Είναι υπόθεση όλων των Ελλήνων, είναι η δική μας ιστορία. Το 2010 υπάρχουν άνθρωποι που εξακολουθούν να πιστεύουν ακράδαντα στα ιδεώδη της Μάχης του Μαραθώνα, στην ελευθερία, στην δημοκρατία και στην ανιδιοτελή προσφορά στον συνάνθρωπο.

 ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΕΜΠΟΔΙΑ ΑΛΛΑ Η ΨΥΧΗ ΜΟΥ ΘΑ ΤΡΕΧΕΙ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΦΤΑΣΩ ΣΤΟ ΤΕΡΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΩ ΤΟΝ ΣΩΡΟ ΜΕ ΤΟΥΣ 192 ΠΕΖΟΝΤΕΣ ΑΘΗΝΑΙΟΥΣ.
ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΩ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΜΕΙΣ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ ΘΑ ΕΔΙΝΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΙΔΕΑ. 


Με την αναβίωση του Φειδιππίδειου Δρόμου, το ΝΕΝΙΚΗΚΑΜΕΝ του ημεροδρόμου θα σφραγίσει με μοναδικό τρόπο την επέτειο των 2.500 χρόνων από την Μάχη του Μαραθώνα, και θα εξαπλωθεί το μήνυμα της επετείου σε όλο τον κόσμο όπου εκατομμύρια δρομείς -μέσω των 1700 μαραθωνίων που διοργανώνονται κάθε χρόνο- δοξάζουν το όνομα της πόλης του Μαραθώνα. Όπως οι Έλληνες πήραν ανάταση ψυχής μετά την Μάχη του Μαραθώνα, έτσι και τώρα 2.500 χρόνια σε μία δύσκολη χρονική περίοδο για την χώρα ας πάρουμε ξανά ανάταση ψυχής.
Στην διάρκεια του αγώνα θα αγωνιζόμαστε 18 ώρες περίπου την ημέρα διανύωντας 80 με 90 χιλιόμετρα. Αλλές φορές νύχτα και άλλες μέρα.

 Η Διαδρομή του Φειδιππίδιου είναι.:

ΙΕΡΟΣ ΒΡΑΧΟΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ 6::00
Άθήνα - Ιερά Οδός - Αιγάλεω - Χαιδάρι - Δαφνί - Σκαραμαγκάς - Ασπρόπυργος -  Ελευσίνα - Ναυπηγεία - Λουτρόπυργος- Νέα Πέραμος - Μέγαρα - Κινέττα - Αγ. Θεώδοροι - Ισθμός - Εργοστάσιο Εξαμίλλια - Διασταύρωση με Δρόμο προς Άργος, Ναύπλιο, Σολωμός, Χιλιομόδι, Αγ. Βασίλειος, Αρχ. Κλεωνές, Αρχ. Νεμέα, Μαλανδρένι, Στέρνα, Λύρκεια, Καπαρέλι, Ανάβαση Αρτεμίσιου Όρου και Κατάβαση (ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ) , Σάγκας, Νεστάνη, παράδρομος Κορίνθου Τριπόλεως (δεξιά πλευρά ) Τρίπολη, Τεγέα, (Κερασίτσα - Καμάρι), Δρόμος Τρίπολης - Σπάρτης - Μανθηρέα - Αλεποχώρι -Βουτιάνοι- Κλαδάς - Ευρώτας - ΣΠΑΡΤΗ
και επιστροφή έως Αθήνα και από εκεί στο ΤΥΜΒΟ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ 520 ΧΛΜ. την Κυριακή  1 Αυγούστου στις 8 το βράδυ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york