Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Κόντρα ΚΕΔ- δημάρχων Aν. Αττικής για τις παραλίες

Την αντίδρασή τους στην απαίτηση της Κτηματικής Υπηρεσίας, που ζητά να υποβάλλουν οι δήμοι και οι κοινότητες, εντός ένα μήνα, όλα τα μισθωτήρια για την παραχώρηση των παραλιών, εξέφρασαν οι δήμαρχοι της Ανατολικής Αττικής με επιστολή τους προς τον υπουργό Εσωτερικών.

Μέσω της καταβολής των μισθωτηρίων καταβάλλονται στο κράτος το 20% επί των εσόδων που πραγματοποιεί ο ΟΤΑ από την άσκηση του παραχωρούμενου δικαιώματος. Όπως αναφέρεται στη σχετική επιστολή, για φέτος οι δήμοι αδυνατούν να καταβάλλουν αυτό το τέλος, καθώς «η τακτική επιχορήγηση προς τους ΟΤΑ έχει μειωθεί κατά 30% σε σχέση με πέρσι στο πλαίσιο των μέτρων που έχουν ληφθεί λόγω της οικονομικής κρίσης».

Το θέμα έφερε και στη Βουλή, με ερώτησή του προς τον υπουργό Εσωτερικών, ο βουλευτής της ΝΔ στην περιφέρεια Αττικής, Γεώργιος Βλάχος.

Όπως επεσήμανε ο κ. Βλάχος : «μια τέτοια ενέργεια, θα δυσχεράνει σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό των προϋπολογισμό των δήμων και κοινοτήτων και ζητά να ενημερωθεί αν το υπουργείο τελικά θα επιμείνει στην είσπραξη του συγκεκριμένου τέλους».

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york