Παρασκευή 2 Απριλίου 2010

Ποινικοποίηση του αγώνα για την αύξηση των διοδίων της Βόρειας Αττικής

Ο βουλευτής Αττικής του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Μάκης Βορίδης κατέθεσε ερώτηση σχετικά με την ποινικοποίηση του αγώνα των κατοίκων της Βόρειας Αττικής ενάντια στην αύξηση των διοδίων στην περιοχή. Συγκεκριμένα, ο κ. Βορίδης κατέθεσε στους Υπουργούς Υποδομών και Δικαιοσύνης την παρακάτω ερώτηση:
Με πρόσφατο δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας, γνωστοποιείται ότι η Συντονιστική Επιτροπή Φορέων και κατοίκων Βόρειας Αττικής, καταγγέλλει την ποινικοποίηση του αγώνα των κατοίκων και των εργαζομένων της περιοχής, που επιχειρείται από την ιδιωτική εταιρεία που εκμεταλλεύεται τα διόδια, με την κατάθεση μήνυσης κατά του Προέδρου της Κοινότητας Μαλακάσας κ. Κώστα Λίτσα, μέλους της Συντονιστικής Επιτροπής, για παρακώλυση συγκοινωνιών.
Τον τελευταίο καιρό, έχουν ενταθεί οι κινητοποιήσεις των κατοίκων της Βόρειας Αττικής κατά της επιβολής των αυξημένων διοδίων, ειδικά δε στην περίπτωση της επαναλειτουργίας του κόμβου Αφιδνών, χωρίς να ληφθεί οποιαδήποτε μέριμνα για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των διοδίων στην περιοχή.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Ποια είναι η θέση της σημερινής ηγεσίας του Υπουργείου, αφενός για την επαναλειτουργία των διοδίων των Αφιδνών που αποφασίστηκε από την προηγούμενη Κυβέρνηση, αφετέρου για τον τρόπο αντίδρασης της εταιρείας, με τον οποίο ποινικοποιείται ο δίκαιος αγώνας των κατοίκων της περιοχής;

2. Πότε κατατέθηκε η εν λόγω μήνυση, ποιος την υπογράφει και ποιο το περιεχόμενό της; Έχει γίνει παραγγελία για προκαταρκτική εξέταση και για ποια αδικήματα;

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york