Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Παλλήνη: Εορτασμός παγκόσμιας ημέρας θεάτρου (Φωτογραφίες και Βίντεο)

Έμπνευση, ταλέντο και θεατρική παιδεία υψηλού επιπέδου στην Παλλήνη
Σε ένα διήμερο γεμάτο έμπνευση, ταλέντο και θεατρική παιδεία εξελίχθηκε ο φετινός εορτασμός για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου, που διοργανώθηκε φέτος από το Πνευματικό και Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Παλλήνης στο Πειραματικό Μουσικό Γυμνάσιο-Λύκειο Παλλήνης, με τη συμμετοχή 16 θεατρικών ομάδων από όλη την Ανατολική Αττική.
Στόχος ήταν να δοθεί η δυνατότητα να έρθουν κοντά άνθρωποι που αγαπούν αυτήν την καλλιτεχνική ενασχόληση και ασχολούνται, είτε επαγγελματικά είτε ερασιτεχνικά, αλλά και να παρουσιαστεί η δουλειά που γίνεται σε σχέση με το θέατρο στις πόλεις της ευρύτερης περιοχής. 

Ταυτόχρονα, τιμώντας προσωπικότητες της Τέχνης που έκαναν γνωστή την πατρίδα μας παγκοσμίως, με το ταλέντο και την επιτυχημένη τους καριέρα, το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Παλλήνης αφιέρωσε τον φετινό εορτασμό στην διεθνούς φήμης ηθοποιό Κατίνα Παξινού.
Ο Δήμαρχος Παλλήνης κ. Σπύρος Κωνσταντάς στον χαιρετισμό του, καλωσορίζοντας τις θεατρικές ομάδες και τους εκατοντάδες θεατρόφιλους είπε ανάμεσα σε άλλα:
«Οι προσπάθειές μας για τον πολιτισμό όλο το προηγούμενο διάστημα, με μια πληθώρα ποιοτικών και ποικίλων καλλιτεχνικών γεγονότων έχουν αγκαλιαστεί από τον δημότη.
Και θα συνεχιστούν με τελικό στόχο κάθε οικογένεια της πόλης να συμμετέχει ενεργά στα πολιτιστικά προγράμματα του δήμου Παλλήνης και φυσικά και στην Θεατρική Ομάδα του ΠΠΚΔΠ.
Γιατί το θέατρο δεν είναι απλώς ένα συμβάν, είναι τρόπος ζωής και υπάρχει για να κάνει τις ιδέες μας πραγματικότητα.», τόνισε ο δήμαρχος Παλλήνης.
Στα πλαίσια του αφιερώματος στην Κατίνα Παξινού πραγματοποιήθηκαν δύο ομιλίες, η μία με θέμα «Κατίνα Παξινού, η Ανυπέρβλητη», από την Πρόεδρο του ΠΠΚΔΠ κα Καίτη Γκόνου Πετράκη και η δεύτερη, «Η Παξινού και το Όσκαρ», από τον καλλιτεχνικό διευθυντή των μουσικών τμημάτων του ΠΠΚΔΠ κ. Σπύρο Καζιάνη.
Στο διάλειμμα και των δύο ημερών παρουσιάστηκε πρόγραμμα συνοδεία πιάνου, με τίτλο «Όταν η μουσική συνάντησε το θέατρο», ενώ μετά το πέρας του προγράμματος και των δύο ημερών απονεμήθηκαν αναμνηστικά συμμετοχής και παρατέθηκε δεξίωση προς τιμήν των φιλοξενούμενων.
Η άρτια οργάνωση, η θερμή φιλοξενία από τον Δήμο Παλλήνης και η ποιότητα των θεατρικών παραστάσεων άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις τόσο στους συμμετέχοντες όσο και στους παρευρισκόμενους, ανεβάζοντας υψηλά τον πήχη αντίστοιχων διοργανώσεων για το μέλλον. 




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york