Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

ΠΙΚΕΡΜΙ: ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΚΑΙ «ΚΥΝΗΓΙ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΙΚΩΝ ΘΗΣΑΥΡΩΝ»

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ:

1. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «Η ΔΙΩΝΗ».
2. ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΤΡΑΦΙΟΥ «Η ΕΡΙΚΕΙΑ».
3. «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ – ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
ΔΑΣΑΜΑΡΙ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ “Η ΑΙΟΛΙΣ”» ΚΑΙ
4. ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ «Ο ΠΗΓΑΣΟΣ»,

σας καλεί να γιορτάσουμε και φέτος μαζί την ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ, “ΣΤΟ ΜΥΛΟ”, στις όχθες του ΒΑΛΑΝΑΡΗ, με φαγητό, ποτό , μουσική , χορό και για δεύτερη χρονιά με το «ΚΥΝΗΓΙ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΙΚΩΝ ΘΗΣΑΥΡΩΝ» ‘’ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΔΙΓΕΝΗ ΑΚΡΙΤΑ’’

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΣΚΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΨΥΧΑΓΩΓΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ, ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤΑ ΟΜΑΔΕΣ ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ, ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ , E-MAIL ΚΑΙ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ , ΩΣ 30-4-2010, ΣΕ ΟΜΑΔΕΣ ΤΩΝ 3-12 ΑΤΟΜΩΝ, ΣΤΟ ΦΑΞ: 210 6039677 ή στο e-mail: pspikermiou@yahoo.gr - τηλ. επικ. 2106039755 & 6973022722 / ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ, ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 8, ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30-4-2010 ΣΤΙΣ 18.00 .
ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ, ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΘΛΟΠΑΙΔΙΕΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΔΟΚΙΜΑΣΙΩΝ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ.

«ΚΥΝΗΓΙ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΙΚΩΝ ΘΗΣΑΥΡΩΝ»
ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΣΕΝΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΟΥ «ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΔΙΓΕΝΗ ΑΚΡΙΤΑ»
995 μ.Χ. . Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία.
Ο μέγας των Ελλήνων αυτοκράτορας Βασίλειος ο Β’ ο Βουλγαροκτόνος, ο τελευταίος μεγάλος αυτοκράτορας της Μακεδονικής δυναστείας αντιμετωπίζοντας τον κίνδυνο των Βουλγάρων του Σαμουήλ , μαθαίνει ότι ο Σουλτάνος της Αιγύπτου, εκμεταλλευόμενος την απασχόλησή του στη Βουλγαρία, πολιορκεί το Χαλέπι της Συρίας. Ο Βασίλειος οδηγεί το στρατό του, των 40.000 αντρών, σε μία επική πορεία , διασχίζοντας έφιππος την απόσταση, από τις χιονοσκέπαστες κορυφές της Μακεδονίας μέχρι τις ερήμους της Συρίας, μέσα σε μόλις 15 ημέρες και λύνει την πολιορκία, τρέποντας σε φυγή του εχθρούς, που απειλούσαν τα νοτιοανατολικά σύνορα της αυτοκρατορίας.
Εμπροσθοφυλακή του στο θέμα της Καππαδοκίας και Κιλικίας, οι Ακρίτες, οι αγωνιστές των συνόρων, που με θυσίες κρατούσαν ασφαλείς τις κλεισούρες της οροσειράς του Ταύρου, που απειλούνταν συνεχώς από επιδρομές των Αράβων και των Σαρακηνών.
Πρώτος μεταξύ αυτών, ένας ακόμη Βασίλειος , ο Διγενής, ο ξακουστός Ακρίτης, ο γιός του εκχριστιανισμένου εμίρη της Συρίας Μουσούρ και της Ειρήνης, κόρης του στρατηγού Ανδρόνικου Δούκα. Ο Βασίλειος κατ’ εντολή του βασιλιά καλεί όλους τους αξιόμαχους ακρίτες και στρατιώτες του θέματος για να διασφαλίσει το πέρασμα του στρατεύματος , να εξοντώσει κάθε πιθανή απειλή και έτσι αρχίζει μία εξίσου επική πορεία στα στρατηγικά περάσματα του Ταύρου , όπου συναντά τις προκλήσεις της μοίρας του, που έμειναν ανεξίτηλα έκτοτε στη μνήμη των επομένων γενεών, κάνοντας αθάνατο το όνομά του και τη ζωή του πρότυπο ηρωισμού.
Επειδή η αποστολή είναι απαιτητική , κουραστική και επικίνδυνη, οι εχθροί είναι πολλοί και οι περιοχές, που θα κινηθούν οι ακρίτες ορεινή και απρόσιτη, γεμάτη ληστές και με πλήθος άγριων θηρίων και μυθικών τεράτων, καλούνται να συμμετάσχουν οι πιο θαρραλέοι , σκληροτράχηλοι και αποφασιστικοί, που δεν φοβούνται να επιλέξουν την τραχιά οδό , στα δίστρατα, λαμβάνοντας ως αντίτιμο το φως, τη γνώση του από πού έρχονται και πού τους οδηγεί η μοίρα! Καλώς ορίσατε ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ σε μία ακόμη περιπέτεια.

Οι ομάδες , που θα συμμετάσχουν, πρέπει να έχουν μέχρι 12 άτομα , τα οποία θα κινούνται για λόγους ασφαλείας όλα μαζί, ώστε να διατηρούν τη δύναμή τους. Οι ομάδες θα πρέπει να περάσουν και απ’ τα έξι κάστρα- σημεία δοκιμασιών. Όποια ομάδα θα φθάνει πρώτη σε κάθε δοκιμασία, θα κάνει αυτή πρώτη «επίθεση» και μετά θα ακολουθούν οι υπόλοιπες. Έχει σημασία τόσο η ταχύτητα όσο και η αποτελεσματικότητα στις δοκιμασίες. Η σειρά των δοκιμασιών, αν η ομάδα επιτυγχάνει στην επίλυσή της, αφήνεται στην ελεύθερη επιλογή και την ιδιαίτερη στρατηγική της ομάδας, αλλιώς γίνεται με κλήρωση. Οι δύο γρηγορότερες ομάδες , αν έχουν πετύχει τουλάχιστον το 85% της μέγιστης επίδοσης στις δοκιμασίες, θα αναμετρηθούν για τη νίκη, αλλιώς όποια ομάδα το πέτυχε με την ομάδα με τη μεγαλύτερη βαθμολογία στις δοκιμασίες, αλλιώς οι ομάδες με μεγαλύτερη βαθμολογία στις δοκιμασίες.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΣ
30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ:
6.00 μ.μ.: Συνάντηση στα γραφεία του Πολιτιστικού Συλλόγου Πικερμίου με τις ομάδες, που μετέχουν στο ΚΥΝΗΓΙ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΙΚΩΝ ΘΗΣΑΥΡΩΝ και ενημέρωση.

1η ΜΑΙΟΥ:
9.00 -10.00 π.μ. : Συνάντηση στα γραφεία του Πολιτιστικού Συλλόγου Πικερμίου με τις ομάδες, που μετέχουν στο ΚΥΝΗΓΙ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΙΚΩΝ ΘΗΣΑΥΡΩΝ, ενημέρωση και έναρξη του ΚΥΝΗΓΙΟΥ.

10.00-13.00 μ.μ. περίπου: ΚΥΝΗΓΙ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΙΚΩΝ ΘΗΣΑΥΡΩΝ, ανάδειξη νικήτριας ομάδας , απονομή επάθλου και αναμνηστικών.

11.00 π.μ. : Έναρξη λειτουργίας των υπαίθριων εργαστηρίων του Πολιτιστικού Συλλόγου Πικερμίου στο χώρο της εκδηλώσεως δίπλα στο Βαλανάρη , στο Μύλο Ντραφίου.

11.00 – ΟΣΟ ΠΑΕΙ: Προσέλευση κόσμου και Πρωτομαγιάτικο γλέντι. Ο Σύλλογος έχει φροντίσει ώστε να διατίθεται φαγητό, νερό , αναψυκτικά, κρασί και μπύρες, ενώ θα υπάρχουν καρέκλες, τραπέζια , σκιά και φυσικά μουσική για να γλεντήσουμε όλοι μαζί.

- Μετά το πέρας του ΚΥΝΗΓΙΟΥ , όσοι επιθυμούν , θα μπορούν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους και να ψυχαγωγηθούν στις εγκαταστάσεις και αθλοπαιδιές, που αποτελούν μέρος του ΚΥΝΗΓΙΟΥ.
- Το απόγευμα θα διατίθενται καφές και γλυκά, για όσους αισθάνονται νέοι και θελήσουν να χαρούν όλη την Πρωτομαγιάτικη μέρα σε αυτή τη θαυμάσια τοποθεσία.
- Μετά το πέρας της εκδήλωσης, με τη βοήθεια όλων, θα μαζευτούν όλα τα απορρίμματα και πράγματα και ο χώρος θα επανέλθει στην κατάσταση , που ήταν πριν την εκδήλωσή μας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york