Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Άνοιγμα Βόρειας Πύλης Αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» για την εξυπηρέτηση των πολιτών

Ένα πάγιο ζήτημα των κατοίκων του Δήμου Αρτέμιδος αλλά και των γειτονικών Δήμων (Σπάτα, Ραφήνα) αποτελεί το άνοιγμα της βόρειας πύλης του Αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» προς εξυπηρέτηση των πολιτών.

Ο Παντελής Ασπραδάκης, βουλευτής της Περιφέρειας Αττικής ανέδειξε το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής με ερώτηση που κατέθεσε προς το Υπουργείο Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, ενημερώνοντας μεν για την κατάσταση που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι πολίτες και ζητώντας δε την αντιμετώπιση του.

Η βόρεια πύλη του αεροδρομίου βρίσκεται στην Λεωφόρο Σπατών-Αρτέμιδος, σε πολύ μικρή απόσταση από την ευρεία κατοικημένη περιοχή των εν λόγω Δήμων. Οι δημότες προκειμένου να μεταβούν στα κτίρια του αεροδρομίου είτε σε κάποια άλλη υπηρεσία ή ακόμα και σε κάποια έξοδο του αεροδρομίου (πχ. Λεωφ. Μαρκοπούλου ή άλλη περιφερειακή οδό) αναγκάζονται να βγουν εκτός διαδρομής και να καλύψουν αρκετά χιλιόμετρα, συχνά κάνοντας διελεύσεις μέσω Αττικής Οδού.

Ο Παντελής Ασπραδάκης τονίζει ότι οι πολίτες ταλαιπωρούνται αλλά και επιβαρύνονται οικονομικά για την κάλυψη μιας απόστασης ελάχιστων λεπτών. Από την βόρεια πύλη μπορούν να έχουν πρόσβαση οι υπάλληλοι που απασχολούνται στον χώρο του αεροδρομίου και ένας πολύ περιορισμένος αριθμός κατοίκων -των γειτονικών Δήμων- που έχει ειδική άδεια, η οποία όμως παρέχεται υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις και δεν αφορά όλους τους κατοίκους.

Η αγανάκτηση και οι ταλαιπωρία των κατοίκων είναι καθημερινό φαινόμενο κάτι που αναπόφευκτα οδηγεί σε διαμαρτυρίες της τοπικής κοινωνίας. Η συγκεκριμένη κατάσταση προστίθεται στην ήδη επιβαρυμένη καθημερινότητα των κατοίκων από την λειτουργία του Αεροδρομίου καθώς αντιμετωπίζουν προβλήματα με την μόλυνση του περιβάλλοντος (ηχορύπανση, ρύπανσης του αέρα από εκπομπές αερίων κ.α.).

Ο Παντελής Ασπραδάκης απευθυνόμενος στον Υπουργό καταλήγει στην ερώτηση: «Κατανοώντας μεν τους νομικούς περιορισμούς που υφίστανται για τον έλεγχο του αεροδρομίου αλλά και τυχόν περιορισμούς από την κατασκευάστρια εταιρία, η ελεύθερη πρόσβαση δε των κατοίκων από την Βόρεια Πύλη αποτελεί ένα δίκαιο ζήτημα και η διεκδίκηση βασίζεται σε τεκμηριωμένα επιχειρήματα.

Ερωτάστε:

1. Προτίθεστε να προχωρήσετε στις κατάλληλες ενέργειες ώστε να έχουν πρόσβαση από τη Βόρεια Πύλη του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος, οι κάτοικοι των άμεσα γειτονικών περιοχών;»

Το συγκεκριμένο θέμα είχε αναδείξει ξανά ο Παντελής Ασπραδάκης όταν διατέλεσε Νομαρχιακός Σύμβουλος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york