Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Απάντηση Υφυπουργού Περιβάλλοντος για πρόβλημα στέγασης 2ου Νηπιαγωγείου Διονύσου

dionysos-2nhpiagwgeio.gif
Απάντηση από τον αρμόδιο Υφυπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Θάνο Μωραϊτη έλαβε ο Βουλευτής Αττικής της Νέας Δημοκρατίας κ. Νίκος Καντερές, στην ερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή με αφορμή τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το 2ο Νηπιαγωγείο Διονύσου.
Θυμίζουμε ότι, ο Βουλευτής ζητούσε να ενημερωθεί για το αν μπορεί να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα έλλειψης κατάλληλης στέγασης, καθώς το κτίριο το οποίο φιλοξενεί σήμερα 50 παιδιά, είχε χτιστεί για να λειτουργήσει ως μονοθέσιο.


Ο βουλευτής τόνισε ότι  
«Αν και παρατηρείται γενική υστέρηση σε όλες τις φάσεις ανέγερσης νέων σχολείων από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων, στην περίπτωση του 2ου Νηπιαγωγείο Διονύσου υπάρχει δυνατότητα να δοθεί άμεσα ικανοποιητική λύση με την χρήση του εγκαταλελειμμένου οικίσκου του Δασαρχείου Πεντέλης, καθώς το κτήριο εμβαδού 120 τ.μ. παραμένει επί σειρά ετών αχρησιμοποίητο και θα μπορούσε να εξυπηρετήσει άμεσα τις ανάγκες του συγκεκριμένου Νηπιαγωγείου. Ενώ έχουν προηγηθεί πολλές αποφάσεις του Υπουργείου Γεωργίας και του Νομάρχη, το Δασαρχείο Πεντέλης αρνείται επίμονα την σχετική παραχώρηση.
Σήμερα, λόγω της αλματώδους αύξησης του πληθυσμού της Ανατολικής Αττικής το Νηπιαγωγείο έχει σχεδόν τριπλασιάσει τον αριθμό των παιδιών που φιλοξενεί, με αποτέλεσμα, οι ελλείψεις που παρατηρούνται να είναι ουσιαστικές, γεγονός που οδηγεί σε όξυνση του προβλήματος. Τα νήπια στερούνται αίθουσας ξεκούρασης, τραπεζαρίας, αίθουσας πολλαπλών χρήσεων και επαρκούς αριθμού τουαλετών, ενώ πρέπει να χρησιμοποιούν αύλειο χώρο εξαιρετικά μικρό που δεν καλύπτει τις ανάγκες τους».
Στην απάντηση του, ο Υφυπουργός Θάνος Μωραϊτης αναφέρει, ότι το αίτημα του 2ου Νηπιαγωγείου για μεταστέγαση του στο συγκεκριμένο κτήριο δεν μπορεί να ικανοποιηθεί.
Το Υπουργείο αναφέρει ότι, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 4 του Ν. 3147/2003 και του άρθρου 20 του Ν. 3399/05, επιτρέπεται να παραχωρούνται εγκαταστάσεις των δασικών υπηρεσιών μόνο στις περιπτώσεις που δεν τις χρειάζονται. Το αίτημα του 2ου Νηπιαγωγείου για μεταστέγαση του στο συγκεκριμένο κτήριο δεν μπορεί να ικανοποιηθεί, καθώς το συγκεκριμένο οίκημα μπορεί να εξυπηρετήσει υπηρεσιακές ανάγκες, όπως η στέγαση του Δασονομείο Αγίου Στεφάνου.
Ο Βουλευτής κύριος Καντερές προσέθεσε ότι «Θέματα που αφορούν ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες όπως είναι τα παιδιά και αποσκοπούν στην βελτίωση τόσο των συνθηκών διαβίωσης όσο και μάθησης τους, θα έπρεπε να τυγχάνουν μεγαλύτερης ελαστικότητας στη διαχείριση και επίλυση τους από τους αρμοδίους φορείς»
Υπενθυμίζουμε απλώς,  ότι ο Κος Καντερές απευθύνθηκε στην ίδια την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κα. Άννα Διαμαντοπούλου, ζητώντας της να δει με ιδιαίτερη θερμότητα το ζήτημα από τη στιγμή μάλιστα  καθώς υπάρχει διαθέσιμο κτήριο που θα μπορούσε άμεσα να καλύψει τις ανάγκες. Δυστυχώς εισέπραξε μόνο μια απρόσωπη, ηχηρή και γραφειοκρατική άρνηση από το "οικολογικό - πράσινο" Υπουργείο Περιβάλλοντος, που παραδέχεται ότι προτιμά να αφήνει ένα οίκημα που χτίστηκε με τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων να ερειπώνει, παρά να σφύζει από τη ζωντάνια των παιδιών που το έχουν ανάγκη.
Και έστω ότι το Δασαρχείο Πεντέλης φοβάται τους λιλιπούτειους καταπατητές... Θα δούμε άραγε έστω τη αξιοποίηση κτηρίου με τη στέγαση του Δασονομείου Αγίου Στεφάνου;;

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york