Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

I.O.AΣ. ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ: ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 19-26 Μαρτίου 2010


Αγαπητοί Εθελοντές του Ι.Ο.ΑΣ.,

Εκ μέρους της Προέδρου Δ.Σ. του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» κας Β. Δανέλλη-Μυλωνά και του Προέδρου Δ.Σ. του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων (Σ.Ε.Σ.) κ. Γ. Χανδάνου, θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε ότι, στα πλαίσια των δραστηριοτήτων μας για την πρόληψη και μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας “Πάνος Μυλωνάς” και ο Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων (Σ.Ε.Σ.), συνδιοργανώνουμε για 3η συνεχή χρονιά την Εβδομάδα για την Οδική Ασφάλεια από τις 19 έως τις 26 Μαρτίου 2010 με πανελλαδικές δράσεις. 

Στο πλαίσιο της εβδομάδας αυτής πρόκειται να διεξαχθεί Ημερίδα με θέμα «Οδική Ασφάλεια: Πολιτικές & Εξελίξεις» που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010 στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (ώρα 9:00 – 14:30).

 κάντε κλικ πάνω στην εικόνα για να δείτε την προσκληση

3η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
19 – 26 Μαρτίου 2010 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΕΩΝ
Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» και ο Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων (Σ.Ε.Σ.) συνδιοργανώνουν την 3η Εβδομάδα για την Οδική Ασφάλεια από τις 19 έως τις 26 Μαρτίου 2010 αναλαμβάνοντας δράσεις πανελλαδικά.
Δράσεις προγραμματίζονται  να αναληφθούν σε Αθήνα, Πάτρα, Θεσσαλονίκη, Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, Τρίκαλα, Βόλο, Κέρκυρα, Ρόδο, Σέρρες, Ξάνθη, Σύρο, Χανιά και Χίο.    
Ειδικότερα θα πραγματοποιηθούν:


        Παρασκευή 19 Μαρτίου:  Αθήνα: Ημερίδα Οδικής Ασφάλειας με τίτλο «Οδική Ασφάλεια: Πολιτικές & Εξελίξεις», χώρος: Αμφιθέατρο Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, ώρα 09:00 – 14:30.
        Παρασκευή 19 Μαρτίου:   Τρίκαλα: Εκδήλωση για την Οδική Ασφάλεια σε συνεργασία με το Τμήμα Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στις Καρυές Τρικάλων.
        19 –  26 Μαρτίου: Θεσσαλονίκη: Εκδηλώσεις για την οδική ασφάλεια στις εγκαταστάσεις του Ομίλου Ρομπόπουλου - πραγματοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος (22- 23/3), παρουσίαση έκθεσης ζωγραφικής Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, προβολή video sociodromologia και διανομή εντύπου Ευγένειας.
Κυριακή 21 Μαρτίου: Θεσσαλονίκη: Εκδήλωση από το Σωματείο Ασθενών με Διαταραχές Ύπνου
        «Η  ΠΑΣΙΘΕΗ» και τη Μονάδα Ύπνου του Γ.Ν. «Άγιος Παύλος», με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας για τον ύπνο – ομιλία εκπροσώπου του Ι.Ο.ΑΣ. κ. Βασίλη Σταματόπουλου σχετικά με την υπνηλία και την οδήγηση.
        Κυριακή 21 Μαρτίου: Θεσσαλονίκη: Ημέρα χωρίς Ατυχήματα, οι εθελοντές του Ι.Ο.ΑΣ., ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του Α’ Γυμνασίου του Αμερικανικού Κολλεγίου Ανατόλια και η μη κυβερνητική οργάνωση PRAKSIS επισκέπτονται το μεσημέρι της Κυριακής 2 εστιατόρια στη Θεσσαλονίκη, «Μαϊάμι» στη Νέα Κρήνη και «Χαμόδρακας» στην Αρετσού και προσκαλούν τους επισκέπτες να δοκιμάσουν ένα φιλικό αλκοτέστ κατά την έξοδό τους από τα εστιατόρια.    
        Κυριακή 21 Μαρτίου Σέρρες: 2η Πανελλαδική Συνάντηση Οδικής Ασφάλειας με συνδιοργανωτές τη Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Σερρών, την Ένωση Καταναλωτών Σερρών, την Ένωση Καταναλωτών Φλώρινας, τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Σερρών, το Τμήμα Τροχαίας Σερρών και το Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών. Το Ι.Ο.ΑΣ. και ο ΣΕΣ θα εκπροσωπηθούν από τον τ. Αναπληρωτή Καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ιωάννη Παπαδόπουλο, τον Αντιπρόεδρο του ΣΕΣ κ. Π. Κρητικό και τον Αντιπρόεδρο της ΕΚΑΤΟ, Μηχανικό και τοπικό συντονιστή Εθελοντών Ι.Ο.ΑΣ. στη Φλώρινα κ. Γ. Χατζή (ξενοδοχείο Elpida Resort).   
        Δευτέρα 22 Μαρτίου: Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου: Περιφερειακή Ημέρα Οδικής Ασφάλειας για τη Δυτική Ελλάδα σε συνεργασία με την εταιρεία μέλος του Ινστιτούτου ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. με Ημερίδα και εγκαίνια γραφείου Ι.Ο.ΑΣ. στη Δυτική Ελλάδα.
        Δευτέρα 22 Μαρτίου:    Πάτρα: Απονομή υποτροφίας εις μνήμην Πάνου Μυλωνά στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Πατρών. Στον προθάλαμο της αίθουσας θα πραγματοποιηθεί έκθεση έργων της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών για την Οδική Ασφάλεια και ενημερωτική καμπάνια στα πλαίσια του προγράμματος HEROES.
        Τρίτη 23 Μαρτίου:           Σύρος: Συμβολικός χρωματισμός των πεζοδιαβάσεων έξω από το 3ο, 4ο και 5ο Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης Σύρου από μαθητές των σχολείων σε συνεργασία με τη Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Κυκλάδων.
        Έδεσσα: Ημερίδα για την Οδική Ασφάλεια που διοργανώνει η Δημοτική Αστυνομία Έδεσσας με ομιλίες της Προέδρου Δ.Σ. Ι.Ο.ΑΣ. κα Β. Δανέλλη-Μυλωνά, τον Αντιπρόεδρο ΣΕΣ κ. Π. Κρητικό και τον συντονιστή θεματικού δικτύου Κεντρικής Μακεδονίας για τη διασφάλιση του ελεύθερου χρόνου των εφήβων κ. Κ. Κιουρτσή (15 Μαρτίου). Επιπλέον δράσεις για την Οδική Ασφάλεια πραγματοποιούνται στη Λάρισα με Ημερίδα που διοργανώνει ο Δήμος με την υποστήριξη του Αυτοκινητόδρομου Αιγαίου.
        Πανελλαδικά
        22 –  26 Μαρτίου: Διανομή εντύπου «Ευγένεια στο δρόμο» πανελλαδικά από Τροχαίες και τοπικούς φορείς/συνεργάτες και από τις εταιρείες Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, Ολυμπία Οδός, Μορέας, στα πλαίσια του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Ευγένειας στο Δρόμο στις 26/3 και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες (25/3).
        Συνεργαζόμενοι  φορείς: Εθελοντές του Δικτύου Εθελοντών του Ι.Ο.ΑΣ., Πανεπιστήμιο Πατρών, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Πολυτεχνείο Κρήτης, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία, Δ/νση Α/βάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Σερρών, Δ/νση Α/βάθμιας Εκπ/σης Ν. Κυκλάδων, Διεύθυνση Β/βάθμιας Εκπ/σης Ν. Αχαΐας, 3ο Δημοτικό σχολείο Μελισσίων, 1ο Νηπιαγωγείο Μελισσίων, 9ο Δημοτικό σχολείο Αλίμου, 5ο Δημοτικό σχολείο Κερατσινίου, 2ο Γυμνάσιο Γαλατσίου, 1ο Πειραματικό Λύκειο Πλάκας, 2ο Γυμνάσιο Μουδανιών Ν. Ευβοίας, Δημοτικό σχολείο Νέας Κουτέλης και Κοντιά Λήμνου, Γυμνάσιο & Λύκειο Μύρινας Λήμνου, Γυμνάσιο Λειβαδοχωρίου Λήμνου, Δημοτικό σχολείο Καστέλλας Ν. Ευβοίας, Δημοτικό σχολείο Πλαγιαρίου Θεσ/κης, Δήμος Γαλατσίου, Δήμος Πατρέων, Δημοτική Αστυνομία Έδεσσας, Δημοτική Αστυνομία Καλυβίων, Τμήματα Τροχαίων Αγρινίου, Αγίας Παρασκευής, Aερολιμένα Αθηνών, Αιγάλεω, Αλεξανδρούπολης, Αμαλιάδας, B΄ Tμήμα Θεσσαλονίκης, Ελευσίνας, Καπανδριτίου, Κερατέας, Κέρκυρας, Kεφαλονιάς, Κηφισιάς, Κιλκίς, Κομοτηνής, Κορυδαλλού, Μεγάρων, Πάτρας, Περιστερίου, Σαλαμίνας, Σερρών, Χαλκίδας, Χανίων, Χίου, Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας, Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, Ελληνικός Επιμελητηριακός Σύνδεσμος Μεταφορών, Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α. Ρόδου, Τομέας Ψυχικής Υγείας/Γενικό Νοσοκομείο Χίου, Σύλλογος Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων Ν. Χανίων, Ρομπόπουλος Αυτοκίνηση Α.Ε., Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιδιωτικών ΚΤΕΟ, Συνεταιριστικό Ιδιωτικό ΚΤΕΟ Βόλου, Ηνίοχος Ι. ΚΤΕΟ, Σχολή Οδηγών «ΧΡΥΣΟΣ» στη Θεσσαλονίκη, Σχολές Οδηγών «4 ΤΡΟΧΟΙ» στο Κιλκίς, Λέσχη Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Κεφαλονιάς, Σοροπτιμιστικός Όμιλος Κέρκυρας.
Στο πλαίσιο της εν λόγω εβδομάδας θα εορτασθεί στις 26 Μαρτίου 2010 και η «Ευρωπαϊκή Ημέρα Ευγένειας στο Δρόμο» παράλληλα με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Για την ημέρα αυτή θα αποσταλεί έντυπο ενημερωτικό υλικό πανελλαδικά προκειμένου οι Έλληνες οδηγοί, οι οποίοι σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα είναι οι πιο επιθετικοί στην Ευρώπη, να γίνουν αποδέκτες της σημασίας του μηνύματος της Ευγένειας στο Δρόμο, η οποία αποτελεί βασικό στοιχείο για την Ασφάλεια και τον Πολιτισμό στους δρόμους μας.  
Η Εβδομάδα που διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Ι.Ο.ΑΣ. και του Σ.Ε.Σ. τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Προστασίας του Πολίτη και υποστηρίζεται από το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, τον Ο.Α.Σ.Α., την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Μεταφορών, το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ενίσχυση της Προσπελασιμότητας», τη «Συμμαχία για την Ασφάλεια και τον Πολιτισμό στο δρόμο» (Αττική Οδός, Γέφυρα, Cosmote, Diageo, Genesis Pharma) και τις εταιρείες Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, Μορέας και Ολυμπία Οδός.
Το Ι.Ο.ΑΣ. και ο Σ.Ε.Σ. ευχαριστούν τους Συνεργαζόμενους φορείς που συνέβαλλαν στο στόχο της καθιέρωσης της Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας ως θεσμού, συμβάλλοντας στην ενημέρωση των πολιτών με στόχο την πρόληψη και μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, που έχει εξελιχθεί σε μάστιγα για την κοινωνία μας.   
Περισσότερες  πληροφορίες:
Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς»: 210-8620150, info@ioas.gr
Σύλλογος Ελλήνων  Συγκοινωνιολόγων: 210- 3640604, ses@tee.gr 

Με εκτίμηση,

Για το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς»
Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά, Πρόεδρος Δ.Σ.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων
Γιάννης Χανδάνος, Πρόεδρος


Περισσότερες πληροφορίες:
Ιωάννα Καραγιαννάκη
Νίκος Χαραλαμπόπουλος
Μάνια Εξηνταβελώνη


Ι.Ο.ΑΣ. Πάνος Μυλωνάς
Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας
Νεμέσεως 2, 112 53 Αθήνα
Τηλ.: 210 8620150
Fax: 210 8620007
Email: info@ioas.gr
Site: www.ioas.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york